Tuesday, October 16, 2012

1st time menjejakkan kaki @ Kenanga Whole City





Kenanga Whole City (KWC), sapa pernah pergiii ?? Jumaat lepas, time rehat panjang tu...... Ai teman Wardah yang super duper eksaited nak shopping di KWC ! Padahal bukan dia tak tahu yang si KWC tu untuk pemborong aje............ HAHA ~ Memula budjet nak pergi dengan Sis P, tapi Sis P banyak kerja, we all pun pergi dengan cab.. Gigih takkkk ? Ai cakap dengan Wardah, kalau dia tak beli dress yang diingini tu siap dia !! HAHA


Padahal masing masing tak tahu kat mana sebenarnya KWC tu.. Sib baik Abang Teksi tahu.... Abang tu cakap, KWC tempat famous tak kan abang tak tahu.. Eh eh abang ni ? Perli we all ke apeeeeeeeeeeeee?? Amboi amboiiii


*Ai suka sangat dress hitam tu.. Harga RM33/sehelai kalau beli 3helai sekaligus.... HAHA ~ Ai nak sehelai je... Apa nak buat lagi dua helai tuuuuuuuu?  Itulah masalahnyer bershopping di tempat pemborong....... Jawabnyer TAK beli pun*



Sampai sampai area Jalan Gelugor tu, eksaited kemain we all.. Masuk semua kedai kat tepi tepi jalan tu dulu......... Situ murahhhhhh.. Tapi syarat WAJIB, kene beli 6 helai sekali gus... Tak boleh beli sehelai saja.. Kan... kan dah cakap.. Ini tempat pemborong... HUHU ~ Lepas dah penat/panas kat luar, we all masuk KWC Mall tu.. Ada aircond.... Harga mahal sikit walau beli 6 helai pun....... Kat Mall ni boleh beli sehelai, tapi harga?? Terbeliak mata !! HEHE  ~ Tapi kene pandai cari kedai dan pandai bargain.. Dapat lah murahhhh

*Nampakk Wardah sedang memilih? Itu satu satunya kedai yang jual agak murahhhh dan boleh beli sehelai dengan harga yang murahhh.. Wardah rembat Skirt RM25 (kalau kat luar RM35++), Dress RM30 (ai pernah beli dress ala ala tu harga RM40 kat luar)... See murah kannnn 

Kedai tu nama........ Raflesia Style (1st Floor)




Kesimpulan yang boleh dibuat disini, nak shopping di KWC ni datang lah secara berkumpulan yer ! Senang pakat ramai ramai beli sekodi.. Dapat lah murahhhhhh.........HEHE..... Baju/Dress/Tops/Cardigan memang lawa ! Tapi ingat, WAJIB beli BANYAKKK sekaliguuuusssssss.................... Setakat nak beli sehelai, memang TAK KAN dilayan........ 








Yang bila datang KWC ni, terasa macam nak berniaga pulakkkk, hihi
signature ms eida

14 comments:

  1. Yup...shopping baju anak-anak kat sini la :)

    ReplyDelete
  2. Yup...shopping baju anak-anak kat sini la :)

    ReplyDelete
  3. apa lagi eida, berniaga la pulak.. mana tau ramai yg beli.. hohoho.. joint venture dgn sesape ke..

    ReplyDelete
  4. bestnyer...nory penah dgr pasal KWC ni, tp belom penah jejakkan kaki...gadget pon murah2 ek kt situ? ktne ek tmpat tu?

    ReplyDelete
  5. tu yang x g jgk smpai skrang tu kak..
    mlas nk g kang nk beli selai..
    tp org tu jual kne beli bnyk..

    ReplyDelete
  6. baru cadang nak pegi this weekend... weeee

    ReplyDelete
  7. tingin sgt3 nak gie KWC..tp kalau nak gie sanan kene hangkut 3 4 org kawan pmpn..;)

    ReplyDelete
  8. tengok cite ieda nie buatkan kami seopis nak gie terjah sana tau....
    jumaat nie nak gie terjah time lunch hour...xtau sempat ke x....

    ReplyDelete
  9. thank you... nanti datang kedai kite bagi discount ye.. :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page