Wednesday, September 5, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #40 | Mata Ikan !




Pertemuan pertama
Fish Eye by Olympus Tough TG-810 

 *Lagi dekat gambar, lagi nampak 'kekembangan' gambar...*

Nampak kurusss... Padan muka VIOS ! HAHAHA



Apa itu Fish Eye? Mata ikan ? HAHA ~ Ai pun tak tahu (search google lerr)... Yang ai tahu, bila snap gambar, gambar menjadi melengkung dan mengembang... OoooooOOo.. Sungguh santekk ! Selama 9bulan ai pakai Mr.Taff ni, baru tahu, itu pun sebab Arjuna (bininya Anna) yang jumpa aplikasi 'Mata Ikan' ni dalam Mr.Taff.. Tanjat boboiiii ~~ Harus dicuba cuba dan cuba.. Hasilnya ai sukaaaaaa sangat ! Lain dari yang lain.... Setakat Instagram yang tukar tukar kaler gambar, ai tak minat... HAHA ~ Mungkin orang yang budjet kurus tak suka aplikasi ini... HEHE *statement yang akan membuatkan ramai orang benci aku pasni* HAHA


*Candid time! Time ni lah Arjuna dapat tahu pasal Fish Eye ni* 

Eh eh? apesal gambar  ni gelembung ?? Itulah titik pertemuan....


Tapi peliknya Fish Eye ni, kene amik gambar dari atas, baru nampak style ! Kalau amik dari sudut yang biasa tu, nampakkkkk gemokkk sangattttt (seperti gambar di atas) ! HAHAHA ~ Haish... kene godek godek Mr.Taff balik semula ni.... Yang ai  tahu, Mr.Taff boleh masuk air.. Itu je ! HAHA



Eh eh? Dah tak macam wordless pun? Ntah pape ntah si Gedik ni!





Yang sukaaa sangat Fish Eye ni !
signature ms eida

9 comments:

  1. hahahaha...kelakar kot ko ni..dh lama guna baru tau ada fish eye..kena byk godek2 lg ni..

    gambar candid tu aku sorang je tgk camera..dgn muka masam xpuas hati..haha..

    ReplyDelete
  2. selmat hari raya eida hihihi. lmbt betul wish :D

    ReplyDelete
  3. nory pakai Olympus ,ade gak fish eye ni tp jarang gune sbb gmbar nmpak gemok...hehehe...xleh trima kenyataan...hikhikhik

    ReplyDelete
  4. Aiya...eida,eida.. Camne baru perasan ni.nampak sgt tak explore taff abes abesan lagi

    ReplyDelete
  5. iedaaaaaa,
    frustnya ieda tak dapat datang. huhu. ieda msg nadia hari ahad tu nadia tgh kemas rumah. terkejut jgk. salah tarikh rupanyaaa. ;p

    ReplyDelete
  6. lah ingatkan mata ikan yg kene kat mulut tu ... kalau tau petua nak gak baca .. terkene sudahhh huhuhuhuhu ....

    ReplyDelete
  7. macam mana buat cam jadi fish eye ni? style la juga ^^

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page