Thursday, September 20, 2012

Send a Ticket to Nuffnang





Ada yang bertanya ai, ' Hantar ticket ke Nuffnang tu ape? '   ' Macammana nak hantar tickeT tuu?? ' Meh ni ai nak cerita . . Mengikut apa yang ai tahu lah yer.... Kalau tak sama pendapat tu, ade ai kesahhh? HAHA . .  Tiket ni ala ala borang pertanyaan kepada Pihak Nuffnang.. Bukan ticket serupa tiket wayang.. Nehi nehi ~ Nama je ticket tapi bentuk bukan serupa ticket pun.... ~  Macam mana nak berhubung dengan Pihak Nuffnang kalau ada masalah? Melalui ticket ni lahhhh . . Nak tanya ape sahaja, bolehhh .. Hantarlah ticket ke Nuffnang... Okayyy ??


Macam mana nak hantar ticket? Kat mana nak cari ticket tu ?? Ni dia yang nak diceritakan ni  . . . . Memula kasi bukak dulu Acc Nuffnang uolsss..... 

*Dashboard Nuffnang*
  Sesuka hati ai panggil ini dashboard.. Senang paham kannn ?




Nampak jari merah tu? Ntah jari sapa ntah besar gedabak tu ! 
Klik kat Profile Settings




Akan keluar page ni..... Nampak lagi si jari merah itu??? 
Klik kat Send a ticket tuu tawwww




Dah ?? Bila klik situ, akan keluar pagi ni pulakkk.... Haaa.. dah separuh kaki lah ni step menghantar ticket.. HEHE~ Situ ada kategori kategori untuk menghantar ticket.. Selalunya, ai nak tanya pasal BE, pasal apa apa yang berkenaan dgn blog, ai klik 
Blogger Enquiries/Suggestions




Klik situ then keluar lah box macam ni . . Haaaa.. bermula lah episod mengarang ayat, nak suarakan persoalan................ Ayat ai tu jangan ikut! Itu saja je... Tulis ayat berhemah sikit yer.. Baru Pihak Nuffnang suka melayan menjawab pertanyaan uolsss......  Dah siap? Then SUBMIT ~SETTLE~

Priority kasi letak HIGH ! Saja ! HEHE ~





p/s : Tak paham ape ai membebel ni ?? Boleh terjah Blog ZanaAdieyza, pun ada cerita mengenai ticket Nufnang ni ! heeee ~







Yang suka jugak hantar ticket ke Nuffnang,heee~
signature ms eida

6 comments:

  1. haa...bagus gak nih.. nanti nak mintak duit byk2 ngan nufnang...

    ReplyDelete
  2. wah2, bagus betul tutorial yg ko buat ni.. siap ada anak panah segala.. aku main letak gambar jer.. hahahha..

    marilah kita menghantar lebih banyak ticket.. biar kita dapat banyak duit.. boleh?? hahahha

    ReplyDelete
  3. tq eida..sebab mulanya SKA nak tanya tapi malu..heheee..tak tau caranya..sebab nak betulkan ejaan nama salah nak kuarkan hasil dr nuffnang nanti susah plak

    ReplyDelete
  4. baru tahu nuffnang pon ade tiket2 jgk hehehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page