Friday, September 28, 2012

Goof for me and uols !





Jumaat yang indah. Sehari tak buat entry. Tak sempat. Semalam balik kursus dah penat. Terus tido. Boleh?? HAHA ~ Pagi hari ni dah masuk kursus balik. Seronok sangat ! Later cerita okay?? Now, ai berada di rumah..... Nak tido lagikk... HAHA ~ Itu aje lah kerja ai..  ;p     Tapi sebelum tu, 




Daripada Prof. Dr. Muhaya :

"Bila memberi nama anak biar ia ringkas, senang disebut, dieja dan ada makna yang baik. Jgn ada rasa bangga dan cuba lain dari yg lain supaya istimewa dan tak sama dgn orang. Niat anak jadi ahli syurga dan bayangkan anak di panggil dipadang mahsyar nanti. Elakkan mencari perhatian dan pandangan manusia. Nama kalau terlampau pelik dan panjang tanya apa tujuan kita untuk ALlah atau manusia? Jom ibu muda dan bakal ibu sekelian, Fokus pada Akidah, Ibadah dan Akhlak anak bukan pada nama yang mencari perhatian. Bina keyakinan diri anak dgn akhlak yang baik dan imej diri positif bukan dgn nama untuk tunjuk kehebatan. Hanya Allah segalanya.. Kita manusia cuma hamba tak perlu cuba nak lebih dari orang lain tapi niat nak lebih baik dari semalam. Elakkan bersaing dgn manusia tapi bersaing dgn diri kita semalam."





Good info for me and uols.. See ya!   ZZzzzzzZZzzzzzzZZzzz. .  .     ;p







Yang sudah ada nama untuk anak, simple..
signature ms eida

11 comments:

  1. betul2,,yg penting maksud nama tu baik

    ReplyDelete
  2. Baru ni i isi form utk family day ofic.. so, kena letak nama Akiff skali... bila tulis tu sampai tak cukup ruang... huhuhu... harap Akiff tak marah abah nanti...

    ReplyDelete
  3. gud info...tp teringin gak nk letak nama pnjang & unik & ade makna..sbb nama mak nyer,pendek je, ..hehehe..

    ReplyDelete
  4. aku pn dh ada nama anak...sgt simple..;)

    ReplyDelete
  5. BETUL TU EIDA. NANTI CIKGU NAK TULIS NAMA PUN SUSAH... NAK SEBUT PUN BERBELIT2...OHHO.. SEKALI EKA YG BUH PANJANG2..HAHAH

    ReplyDelete
  6. Betoi,betoi..klu ikut mak saya,dia suh if boy letak Muhammad kat dpn n girl letak Nur/Nor kat depan..tapi nama sya,x de pun Nor/Nur kat dpn.adik2 lelaki pun x de Muhammad kat depan..tu yg agknye mak suh buh kat cucu lak..hehe..

    ReplyDelete
  7. setuju2.. nama yang baik..
    jgn pelik2 sampai makna tah tahu apa..
    letak nama2 Islam kan baik..
    doa utk anak nama tu.. :-)

    ReplyDelete
  8. memang. sudahnya panggilan harian ringkas je..

    ReplyDelete
  9. betul tu sy pun stuju...
    4sure... semua org kalu boleh nak letak nama biar ada makne kan...
    tp sy suke nk letak nama anak yang simple & senang nak ingat...
    kalu org tanye ape nama anak sy, semuanye ckp biase jer name dia... tp bile dah bekumpul reramai.... nama anak sy yang paling diorang ingat... kan org dah kenal anak sy...
    kalu panjang & unik tu boleh tp org payah nak ingt la...

    ReplyDelete
  10. Excellent article. I will be experiencing a few of these issues as well.
    .

    Also visit my web site arm exercises for women at home

    ReplyDelete
  11. I do believe all of the ideas you have introduced for your post.
    They are very convincing and will certainly work.
    Nonetheless, the posts are too brief for novices. May you please prolong them a little
    from subsequent time? Thank you for the post.

    Also visit my webpage; www.militarygrid.com

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page