Tuesday, September 4, 2012

Genting Lagikkkk





Buat kerja gila, bila plan lagi sekali nak ke Genting Highlands dalam masa setahun ni.. Tak boring ke orang tanya? Ai senyum.... Mana boleh boring.... Kali ni nak pergi dgn yang tersayang... HEHE ~ Plus ramai yang join trip kali ni.. Ai on kan je... Orang kuat jalan kan... Tak kesah pun ~ Padahal lagi suka kokkk.. ~ Tak ingat bila ai dah book Hotel 1st World.. Masa tu ada promotions.. 50hengget je untuk bilik standard... Ok lewtewww... Bukan duduk bilik sangat kan ~~ *ai tercari cari entry ai cerita pasal promo ni, tapi tak jumpa... rupanya ai tak buat entry lah!! lupaaaaaaaaaa lewteww*


Tinggal sebulan je lagi nak pergi ni... Ohoiii ~ Tak sabar.... Mostly yang pergi ni ai kenal.. Kawan hubby , kawan ai jugak.... Dah kata satu office.... Tak cukup tu, ai bawak sekali akak & adik ai... Meke tak pernah sampai lagi Genting ni.. Dulu ai janji dengan arwah nak bawak pergi Genting, tak tertunai pun... Sobsss...... Ai nak bawak emak sekali, tapi mak takmo.. Malu lewteww nak bergaul dengan kawan kawan ai~ hihi


13orang kot? Tu dewasa saja. Belum campur kanak kanak.. Ramai ramai.. Mesti seronok! Jangan ada yang cancel last minit sudahhh.... hihihi ~ Tapi lately ni, ada deal kat Groupon, tak pasti ada lagi ke tak.. Tiket masuk Ripley's Believe It or Not, murah gilakkk.... Sepatutnya kalau beli kat kaunter RM22, tak caya? Tengok Entry Genting ni . . Tapi dengan membeli voucher kat Groupon ni, dapat tiket Adult 2person RM25 only ! Tiket Child RM8 only ! Ohoiiii ~ Tersangat murah... Rugilah team genting tak grab voucher ni !

Klik SINI untuk tengok deal ni ada lagi ke takk? hihi


Dan ada jugak tiket masuk ke Haunted Adventure Genting Highlands , harga sama jugak. Tapi ai tak berminat nak masuk Rumah Hantu ni... Dasarrr penakut! Team Genting boleh KLIK SINI kalau nak beli tiket masuk Rumah Hantu ni.. Ai tak kot.. hihihi ~ Tapi yang pasti, ai NAK NAK NAK sangat sangat masuk Snow World yawwww.... Nak rasa winter di Malaysia ? Ayuh ke Genting Highlandsss.... ! Dulu masa ai pergi, tengah renovate kan? Now dah buka semula.... Dengar kata, besarrrr ! Makin bestttt ! Huwaaaaa. . . . Tak sabarrrr 


Klik SINI nak tahu lebih lanjut SnowWorld yang baruuuuu ni.... ~



Sedikit info yang ai amik dari website Genting Malaysia , 

Location:Level T2A, First World Plaza
Temperature:-6°C 
Area:
22.8k sq ft. (The biggest winter wonderland in Malaysia.)

Operation Hours

Normal
Malaysia School Holidays & 
Public Holidays
Monday - Friday
10:30am - 10:30pm
09:30am - 11:30pm
Saturday / Eve of Public Holidays
09:30am - 11:30pm
09:30am - 12:30am
Sunday
09:30am - 10:30pm
09:30am - 11:30pm

*Operation hours are subject to change without prior notice
.
Ticket Price
Category
Normal (RM)
Genting Rewards Card / WorldCardMember (RM)
Adult
25.00
23.00
Child / Senior Citizen
23.00
21.00

*Rates are subject to change without prior notice.
*Ticket price is inclusive of jackets, boots & gloves. Sizes are subject to availability.
WorldCard Point Promotion
WorldCard Members
Full Redemption
Fast Track WorldCard Points
Adult
2,300WP500WP + RM18
Child / Senior Citizen
2,100WP500WP + RM16



Apa yang menarik di Snow World yang baru ni? Ai tengok website dan orang kata.... BEST ! Sedikit info yang membuatkan ai rasa nak putar masa bagi cepat masuk Oktober! hehe~~


The Winter Downtown + World Heritage Concept


LED Light Animation Scheme


Lookout Point 


Warm House


Ice Sculpture + Play Slide + Cresta Run Slide + Snowball Time



Apa dia semua tu? Ai sendiri pun tak tahu..... HAHA ~ Nak tahu? Pergilah sendiri... Ayuh ! Ke Genting Highlands... YEAH !








Yang gilak tak sabar ye !
signature ms eida

8 comments:

  1. ohoiii seronoknya... terus ber-ohoi tetiba jerp..eka ni... eka suka genting.dulu pre honeymoon kat sini la.tk dah bape lama eka tak pegi.ohoiii sekali lagik

    ReplyDelete
  2. akak penah gi skali je genting ni dan masuk gak snow world tu. sejukkk menggila..

    ReplyDelete
  3. sonok nyer tp sejak ader anak nie asyik main yg indoor jek...huhuhu

    ReplyDelete
  4. bestnye gie ramai2..mesti happening..selalu planning nak gie ramai2..last minit xjadik je...huhuhu

    ReplyDelete
  5. ohoiiiiiiiiiii!!! sajer nak bagi aku jeles ni nape?? hahahhaha

    last year pergi genting masuk gak snow world ni.. tapi yg lama la.. ni ada yg baru, harus lah cari masa nak ke sana.. mesti syok giler!!

    ReplyDelete
  6. Sonoknyer.. Ros xsmpai lg nih... :(

    ReplyDelete
  7. fuyyooo ramainyer..
    rombongan cik kiah ke ni eh eh rombongan puan ieda lh..huhuhu

    ReplyDelete
  8. wahhh dah lama gilaa tak pegi genting... sll ajk en suami tapi xberpeluang lagi... hu3...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page