Tuesday, September 4, 2012

Air Panas Gadek, Melaka




Pagi ni nak cerita pasal kehebatan, kepuasan ai berada di Air Panas Gadek, Alor Gajah, Melaka, Malaysia.. Ok itu melampau ! HAHA ~ Pada 5Syawal we all pergi.. Gerak dari rumah nenek pukul 12.30am, repeat AM tau ! hihi ~ Disebabkan AM, so ramai makcik pakcik yang taknak ikut, makcik yang degil macam we all je yang pergi.... HAHA . . . Sampai sana dalam pukul 1.30am, sejam perjalanan, itupun AbgAmy bawak lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuu . . . .  Kami yang follow dari belakang pun terpaksa lajuuuuuuu . . . . . Jangan tanya ai directions ke sini, ai TAK TAHU ! Tapi yang ai tahu, dari Mydin Alor Gajah tu (kiri), terus jeeee............. Jumpa Air Panas Gadek sebelah kiri..........

Baca sendiri ye sejarah Air Panas Gadek tuu. . Air Panas Gadek bukak 24jam... Tu yang sesuka datang 1.30AM ! Tapi siyes lah, nak berendam air panas mestilah datang pagii kannnnn. . . Tiket masuk hanya RM5(Adult) RM3(Kanak-kanak) . . . Eh? Apahal ai tulis balik ? Kan dah ada pic kat atas tu........... hihi



Jangan risau, ada Gazebo untuk berehat.. Siap ada TV kauuu ! Tips, mula mula main celup celup tangan kaki.. Lepas tu rendam sikit sikit kaki..... Lama lama boleh berendam satu badan..... Nyamannnnnyerrrr.......


Budak budak ni memang tak de beza air panas or air sejuk..... Macam swimming pool dibuatnyer... Siap berenang ! Alahaii........................... Ai dah berpeluh peluh dah...... Berapa kg turun? puiihh



Banyak kolam sini... ada kolam kecik, besar, paling besar.... Yang kecik adalah yang paling panas.. Kolam besar, masih mampu berendam lagi... Dont wooryyy ! Pukul 3.30AM , we all cau ! Ngantukkkkkkkk . . . 




p/s : to hubby , ingat tak jalan ? nanti kita pergi lagiiii.. Best lahhhh.... 
Hilang lemak lemak ai ! Hakkkkpuiiiii.......................  







Yang pasti pergi lagi !
signature ms eida

9 comments:

  1. gile oii gi mandi kolam kol 1 pagi..hehe

    tak pernah pergi kolam air panas ni..rasa macam teringin jugak nak try..nanti nak pergi la..

    ReplyDelete
  2. bestnya..jom weh kite g..aku xpnah smpai..

    ReplyDelete
  3. ida kolam air pns ni dkt sgt ngn umah adk org....hihihi tp xpnah singgah :-)

    ReplyDelete
  4. slalu g anta adik blk kolej nmpak sign board air panas ni..
    t nak try laa...nak jgk kurngkan lemak..puii..hiks

    ReplyDelete
  5. Dekat Alor Gajah..? Kenapa aku tak tahu ini :))

    NHMH

    ReplyDelete
  6. zana duduk melaka 5 thn tp x pernah pergi pun.. hahahhaa.. teruk jugak la zana ni kan..

    seronoknya mandi air panas malam2...

    ReplyDelete
  7. Wah nmpqk berasap ja... Mlm2 mandi bestlah..klu tghari mau meletop kulit..hahahha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page