Thursday, August 16, 2012

Tak beli kuih tahun ni, still dapat kuih free lagi ! hihi





Ahad lepas, tak plan pun nak pergi berbuka dekat rumah mak ai. Last minit plan bila ai tetiba sebak je fikir, huwaaa... pagi raya lagi sekali tidak akan bersama diaorang, terus ajak hubby pergi berbuka dengan family.. Nasib baik rumah mak dekat je... Sekangkang Mushang aje .. hikhikhik ~ Nasib hubby understanding jugee.. huuuu ~ kalau tak, ai ngajuk sepolohhari... ! HAHA 


Ai tahu, last last puasa macam ni, kalau datang rumah mak, gerenti mak tengah berselingsing lengan buat kuih... hihihi ~ Along jadik tukang terap rupanya kali ni . . Sampai je rumah mak, eh eh? Mak tengah buat Kuih Legend laaa.... Kuih Kacang.... Tiap tahun gerenti mak akan buat...... Sodappp !! Nak kenen kenen mintak mak kuih lah... huuuuuu ~

*Selalu kuih kacang ni mak buat bentuk bulat aje.. Tahun ni dah 'murtad' sikit bentuknya...* HEHE





*Takyah mintak pun, bahagian ai memang dah ada.. Sayang Emak !!*



Ai dapat 3 jenis kuih ! YEAHHHH ~~ Cukup lah untuk rumah kecil ai.. Bukan ada sapa datang pun~ hukhukhuk..... Pagi tadi sahur, dah selamat ai makan... HAHA ~ Kuih raya mak mana tunggu raya... Harus dirasmikan dulu................ Nak rasa kuih kacang sebenar? Meh datang umah ai ! HAHAHA ~ Gerenti kunyah rasa kacang, bukan rasa tepung punyaaa... hikhikhik









Yang berjaya menahan dari membeli kuih raya tahun ini.... YEAH !!
signature ms eida

4 comments:

  1. nak rasa gak kuih tu... nanti zana nak datang raya rumah eida la... boleh kan? x pernah sampai rumah eida lagi ni.. hihihi...

    zana setiap thn mesti nak beli kuih raya.. tp mmg habis la.. sebab zana & adiey suka makan kuih raya sambil tgk tv.. hahahha...

    ReplyDelete
  2. Untunglah dapat free. huhu..
    Eh, klik kat tajuk kena block.. nasib baik klik kat ::gedik tu tak kena blok..

    ReplyDelete
  3. tungguuuuuu................aku akan sampai nantiiii..........hihi..

    ReplyDelete
  4. InsyaALLAH aku datang rumah ko nanti **kalau ajak** :))

    **rajin mak ko kan

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page