Thursday, August 2, 2012

Semalam pergi Bazaar, kecewa weh !





Selamat Pagi Malaysiaaaaa.... huwaaaaa.. Mengantuknyerr... Kalau letak kepala atas meja ni, sure lelap punyaa... Jadiknya, TAK PAYAH laa... Layari internet lagi bagusss.... HEHE ~ Ni nak cerita pasal semalam, kan ai cuti masak.. So, ke Bazaar Ramadhan BTHO lah we all ~ Berapa yang we all spend? Biasalah.. sekali sekala ke Bazaar, perasaan tu eksaited ! Jakun pun ada ~ Dah set dalam kepala hotak, kononnya nak beli Roti John jer.... Sampai Bazaar, Roti John je ke?? Memang tak lah kan.... Nafsu beb ! Nafsu....... HAHA ~


Untuk pertama kali ke Bazaar Ramadhan BTHO, we all spend RM21 ~ Mak aiii, mahal nyer kan? Beli apa je? Meh ai ceritaaa..... Ai beli Roti John RM4 *sedap!!* , Air Bunga *memang dah lama mengidam, sedap jugakkk.. Tak tawar pun? Bagus !!* RM2 , Nasi Kerabu untuk hubby *licin hubby makan, maknanya sedap lah tu* RM5 , Kepak madu (5ketui)  *my fav, tak berapa nak masak sangat* eeeuwwww ~RM5, Kuih tepung pelita *my fav too tapi tak sedap langsung okayy !!!* RM2, dan yang terakhir Kebab Daging *banyak bawang! daging? ada lah rasa sikit.. cisss...!* RM3 ...... ~


So, nak dijadikan keputusan ai ke Bazaar Ramadhan BTHO sangat mengecewakan.. Rasa ntah pape ~ Mencikkkk ! Bukan ai berkira nak keluarkan duit untuk makanan, ye la kita juga yang nak makan kan? Tapi penjual agak2 lah kalau nak cari untung pun.. Buatlah sedap sedap.. Nak bagi orang makan kan? Pembeli pun beli pakai duit kott.. Bukan beli pakai daun ye ! Baik masak.... Hari ni nak masak balik... ! Ai masak lagi sedap.. huehueheee  *puji diri sendiri* HAHA 








Yang TAK akan pergi dah !!!
signature ms eida

8 comments:

  1. betul tu..pergi pasar ramadhan asik kuciwa je..tp bila dah penat and tau hbby tak berbuka kat rumah, kat situ jugak nana pergi..hehe

    skang ni beli kue je pon kalau pergi..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, setakat 13hari berpuasa ni, belum pernah ke bazar ramadhan. balik2 rumah, dah bergabung dgn kakak utk memasak juadah berbuka.....

    ReplyDelete
  3. memang adat la tu eida.. setiap kali bulan puasa, mesti orang akan ckp pasal benda ni kan.. masalahnya, peniaga ni hanya fikirkan untung jer.. x fikir langsung ttg selera pelanggan..

    tp zana selalu beli makanan kat Uniten (yang zana beli popia sedap tu), kat situ setakat ni ok.. sebab diaorang memang hari biasa pun berniaga kat situ.. so kita dah tau menu diaorang sedap ke x.. kat bazar lain, orang yg x pernah berniaga pun nak berniaga di bulan puasa ni sebab nak untung..

    eh, terkomen panjang.. emosi sunguuh!

    ReplyDelete
  4. sakit hatikan...
    makanan yang diharapkan tak serupa dengan rasanya

    ReplyDelete
  5. Mmg tau..ari tuh gie param beli cempedak..dh la mahal 5 ketul 2 ringgit..sekali bile mkn mmg xsedap..frust betul..

    ReplyDelete
  6. Mahallah harga dekat bazar sekarang, kadang-kadang TAK berbaloi sebab TAK sedap, untuk yang TAK reti masak macam aku redha je lah bayar mahal :(

    ReplyDelete
  7. memang pun.. nampak ja macam sedap.. bila balik xsedap langsung.. huhuhu..

    ReplyDelete
  8. kami pun dah pegi skali ari tu... dah la sesak...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page