Thursday, August 30, 2012

R A Y A M E L A K A





Haaaa... jangan muak dengan segala entry yang bakal keluar... Sapa suruh uols seru mood ai untuk update ! Blog ni berhantu kan ?? Bila ditinggalkan lama.... cukup malas nak update !! Bila orang start tanya macam macam , terpaksa gagahkan jari jemari halus ai ni untuk menaip ! HAHAHA ~ *halus sangat kau!* Bila mood berblogging dah sampai, ha.. ambik !! Jangan muntah darah (bak kata ShuraShushi) baca okayyyyy ~~ lalalalalalaaaa . .


Panjang nau mukadimah.. Ayuh sambung cerita Raya di Melaka pulakkk... ~ Highway PLUS sangat tak jem.. Kalau nak menari nari di tengah tengah jalan pun bolehhh..Raya ke3 kan.. HAHA ~ Pukul 7lebih we all sampai... Sebelum tu, ai ajak hubby singgah kubur. Nak jenguk arwah ... Al-Fatihah. Sekali lagi ai menangis.. Sedih mengenangkan arwah tak beraya bersama.. Semoga arwah tenang di sana. Sempat jugak melawat kubur arwah nenek....

*Al- Fatihah*


Sepanjang raya di Melaka takde pun pergi beraya rumah mana mana kecuali rumah sepupu rapat, rumah maksedara yang rapat2 jer . . Itu memang wajib tiap tiap tahun ~ HEHE ~ Siap ada besday party lagi... Makan sampai lebam~~ Posing jangan lupa jugakk.. Ai like ! HAHA ~

*Dirumah AbgNgah, TelokMas, Melaka  - Happy Besday Filzah 1year*


*Dirumah makcik, Tmn Sri Kasih, Senawang, N.9*


Selebihnya bila beraya di Melaka, asyik berjalan je kerjanya... Ke AEON Bukit Beruang lah, ke Air Panas Gadek lah.. Ouh ! Tercapai hajat ai.... ~ Thanks KakLin ! Tapi haunting Coconut Shake di Alai/Batu Berendam tu tak tercapai, asal pergi je tutup.. Tuan kedai masih beraya kot? hihi ~

 *Next entry full episod Berendam di Air Panas Gadek*


We all sampai KL, hari Sabtu, 25hb... Sampai pun dah malam... Esoknya ahad, operasi membasuh/mengemas.. Gilakk penat !!! Jangan tak tahu ada episod tragis Raya we all kali ni, dah sampai KL, hubby baru sedar, gugusan kunci yang penuh dengan kunci rumah/grill/kunci moto tinggal kat Jengka, Pahang.... Tak ke haru biru kau nak balik kampung semula amik kunci ??? HUHU ~ Akibatnya hari Isnin terpaksa amik cuti yang tidak dirancang untuk amik kunci.. HOhohoooooo !!! Nasib baik ai ada kunci spare untuk masuk rumah... hihihi ~ Kalau takkkkk.................







Yang berada di Dewan TanSri Mahfoz Khalid, di Ambang Merdeka lah sangatttttt! hihi
signature ms eida

3 comments:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page