Thursday, August 9, 2012

Orang nak ber'poplook' , kau pun nak jugak!







 

(Update- ai beli baju ni seminggu lepas, bukan hari ni yer...) Ai beli kedua dua baju di atas ni .. Total RM145 ~ Ingatkan nak jadikan baju Raya, senang sarung je Dress nak pergi berjalan raya kan..... Rupanya hujan di tengah hari... huhuhu~ Ai TAK SESUAI pakai Dress mereka....*diriku comel~ hihi*..  Lagi satu, ai mintak Dress Chifon Biru tu, lain yang ai dapat... Rupanya salah klik! HAHAHA ~ So, nak let go kat sapa kan? Takkan nak simpan, rugi aje..... So, kita return yer! Ouh, ThePoplook boleh return yer.. Hanya tak boleh tukar saiz saja..

So, beremaillah ai dengan wakil ThePoplook itu ~ Baik.. Layan saja karenah ai.. hihi ~ So, cara cara mahu returnkan baju ialah :-

1) Isi Borang Return kat belakang resit yang uols dapat tu....
2) Make sure baju dalam keadaan seperti yang diterima (tidak dibasuh, tidak digosok, dan WAJIB ada tag  tau)
3) Yang sedihnya, kene send back ke ThePoplook dengan duit pos sendiri... Bila ThePoplook dah terima parcel kita, barulah duit kita akan dikreditkan ke akaun ThePoplook kitaaa........ Tak dapat cash ye! So, pilihlah semula baju lain... hikhikhik
4) Ouh ya! Bukan semua RM kita dapat yer..... ThePoplook akan potong 5% dari total.... Macam ai, dari RM145, ai hanya dapat credit RM137.. ~ Kira oklah dari baju tak berpakai.. hihi~
5) Ha.. ini penting jugakk, nak return kenelah dalam masa 7hari dr tarikh kita terima parcel itu... Kalau dah 2weeks baru tergerak hati nak return, memang taklayan der... HAHA

Total kerugian : RM17 *nanges haku!!*



Moral of the story ? Jangan tiru orang pakai itu, kau pun nak pakai itu... Agak agak sikit dengan keadaan diri yang tak berapa nak sesuai itu.. HAHA ~ Apa mau bikin dengan RM137 yang ada dalam acc ThePoplook itu? Ayuh memilih semula ! Dengan berhati hati...... *sambil talitape ditangan untuk mengukur badan*  HEHE ~








Yang rasa nak beli cardigan lah!! Memang itu je boleh dipakai~~~ hihhii
signature ms eida

12 comments:

  1. nory ade satu dress cmni, jumpsuit..seluar punyer..tp susah nk pakai sbb xde zip..klu nk "buang air" pon mcm x smpat je nk buka...hehehe...ke nory yg x reti pakai...cer ajar sikit...hehee

    ReplyDelete
  2. Salam Ieda. Jadi Ieda kena beli baju lain lah yer? Baru nak try beli. Tapi takut tak sesuai saiz pula.

    ReplyDelete
  3. Amboi dapat bonus,terus shopping :))

    ReplyDelete
  4. Suka juga tgk baju kat poplook tu..tapi bila tgk saiznye kecik2..tak beli la..huhu

    Bila la nak kurus ni..hehe

    ReplyDelete
  5. igt kut buleh return dpt duit segedebuk balik. hihi. tu kira tukar la..
    akak amik saiz S, yg sedang2 aja.. tp labuh sket, balik kg kang kasik potong.. :D

    ReplyDelete
  6. haha same la kite eida..org poplook nana pon nak poplook..last2 return juge ;p

    ReplyDelete
  7. nape xjual je baju biru tu kt aku weh?cantik tu..aku suka..;)

    ReplyDelete
  8. salam knaL
    saye br foLLow awak. kLw sudi, pls visit sya-orked.blogspot.com

    BTW, saye pon penah ade experience beLi bj onL9 ps2 xseswai.skang tgh demam popLook, hampir2 terjebak jugak La..tp biLe bc entry awak nih, teros tringat baju Lame 2.huhu
    so xjadik La nk beLI kt popLook!huhu.tkt pisang berbuah byk kaLi.hehehe

    ReplyDelete
  9. Salam sis...kalau nk let go dress2 ni sy berminat sgt nk bli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam awak, saya dah lame dah let go dress ni.. Sowi ya !

      Delete
  10. Oh ye ke? Emmm x pe... Truskan pencarian

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page