Tuesday, August 28, 2012

Baru nak update ??





Semua dah keluar cerita raya memasing.. Mee...riah sungguh dashboard ai ~ Dari semalam lagi ai dah start berblogwalking ke blog kawan kawan.. Tinggalkan komen komen.. Tapi ada pulak yang tanya, "eh? ida ada.... Tapi nape suram je Gedik?? " Aah lah kan... Kan selalu ai meriah dengan entry entry.. Sehari berkali kali ai update... Nape balik dari cuti raya ni senyappp je ?? Kenapa ehhh ?? Ok meh ai story mory sikit before cuti raya yer.... *terharu, ada juga yang bertanya kisah raya ai, padahal dah niat malas nak cerita! hihii*


Before raya? Ai cuti jumaat tu. Bukan terus balik kampung pun, settle hal Mushang dulu. Pergi vaksin dulu..(nanti ai up entry lain).. Tunggu orang boarding datang pick up Mushang. Janji pukul 3pm, tapi datang pukul 4pm.. Bolehhh ??? Hubby dah muka ketat, badan je kat KL tu, hati dah sampai Jengka... hihi ~ Sudahnya bertolak dari KL dalam pukul 4.30pm macam tu, tapi singgah dulu kat rumah emak ai, hubby tumpang letak moto kat situ.. Tak berani lagi letak moto kat area rumah.. Kes curiikk banyakkkk !


After settle semua, baru gerak balikkk... Jalan tak sesak sangat.. tapi kereta banyakk.. Tapi, mula jem gilakkkkk sebelum masuk terowong kat Genting Sempah tu..... Ade dekat 1jam kat situ ajerrr ~ Tapi lepas terowong tu, tak jem dah ! Haishhh... pelik ? Mana pergi kereta banyak banyak tadi ?? huhuhuu ~ Jangan tak percaya, we all sempat berbuka puasa di rumah..... Tapi dah azan dah la... hehe ~


 *1Syawal 1433H 2012M ~ Nina&Nimi with Maksu ~*




Sepanjang raya di kedua dua belah pihak, tiada soalan cepumas yang mengguris hati.. Ohh yeahhhhh ~ Kalau ada pun, no hurt feeling sbb diaorang tanya berlapik... Dah boleh pikir letewww.. hihi ~ Bila ada yang bertanya serius, ai jawab ape tau ? "Dah ada dah..*sambil usap perut* tapi tahun bila kuarnya tak pasti lagi.. "  HAHA ~ Best kan jawapan ai? Satu rumah gelakkk... Then takde la yang serius mana... Hati ai pun tak sakit~~ lalallalalaaaaa~


Ouh ye! Nak cerita pasal tol ~ memang dapat diskaun la... Ai loikeee ! Tol ai pergi balik kedua dua belah pihak hanyalah RM63 sahajaaaaa.... Tapi minyak ?? RM150 kau ~~ ! Berjalan sakan..... ~  Eh dah pukul 5pm ler.. Nak balik.. Esok ai sambung cerita raya di Pahang & Melaka .. Simple aje.... ~ See u !


*Kami tinggal TIGA beradik perempuan.. Tinggi TAK sama, Saiz pun TAK sama, tapi kami pakai BAJU yang sama... lalallalalalaaaaa ~ *








Yang malasnyaaa nak update actually !
signature ms eida

11 comments:

  1. tu la tgk gak ieda punye blog.. hairan xde update.. selalu dia laju je :p

    ReplyDelete
  2. comey lah gambar maksu tuuu...:)

    ReplyDelete
  3. tak pe lambat janji update...
    cuti seminggu blog pun wajib cuti...hahahaha
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  4. salam cik ida...

    bestnya awak xkena soklan cepukmas ni..saya dh 4tahun xjemu2 org tanya.. nasib badan....moga awak terus tabah ye..

    selamat hari raya

    ReplyDelete
  5. owah ni baru betul...ingat dah xnak berblog dah..hehehhe

    ReplyDelete
  6. kau malas nak cerita pasal raya..? TAK percaya :))

    **selipar kau pakai tu beli dekat Jalan TAR ke..? hari itu ada nampak cantik-cantik noks

    shura shushi

    ReplyDelete
  7. zana punya mood nak update blog pun ke laut lagi... huhuhu... entry bertangguh banyak, tp malas jer nak menaip.. hohohoho

    ReplyDelete
  8. samelah kita balik jengka jumaat petang tu tapi sempat berbuka kat rumah mertua..jem kat terowong sebab kereta rosak dalam terowong..lepas tu perjalanan macam biasa..

    ReplyDelete
  9. bulan puasa sakan entry2 dia... bila raya suunyyiii jer mana org xcari ieda oooii hehhehe...

    selamat hari raya eida (*v*)

    ReplyDelete
  10. biar lah lambat jani ber update ...

    akak baca jer ....

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page