Friday, August 3, 2012

3 Ogos = CD60





Tak de mood nak update blog hari ini.. Ni pun amik dari draft je....  Baca tajuk pun dah tahu kan? Miss P buat hal balik... Hari tu baru ai puji puji dia baik... Now, buat hal balik... Mencikkk ~ Tapi malas nak fikir, dan berharap Miss P jangan datang sepanjang Ramadhan kali ni... Kalau tak de isi pun, takyah datang pun tak pe.... Sebabnya ai nak berpuasa penuh ! Lepas raya ai baru nak jumpa doktor.... hmm... malas fikir ! 


Tapi bila fikir, masa Miss P datang dengan baiknya hari tu, ai eksaited nak buat hari hari OPK kan? Memang ai buat... Yang mana terlupa tu, tak dapat nak tolong lah kan..... Tapi bila Miss P buat hal, terus ai dah tak buat.. Buat apa? Resultnya memang tak relevan pun... Buat bazir OPK je kan.... Check? Dah.. Result? Seperti yang dijangka lah..... hmmm........


*Gambar last ni paling menyedihkan!!*
Jgn ingat ai preggy sbb ai snap UPT tu terbalik.. 
*baru perasan*





Hmm.. tak pe, bukan rezeki lah maknanya tu... Cuba lagi... ~ *pasrah*







Yang malas nak fikir, tapi kalau tak fikir sampai bilaaa....... kan?
signature ms eida

22 comments:

  1. hmmm...sama ngn aku..mls nk pk tp kalo xpk smpai bila nk pasrah je..;(

    ReplyDelete
  2. betul2...sampai ms rs nk redha je..pasrah..nk give up..tp tu la..kdg2 tu keinginan nk ber'baby' ttp ade kan..berkodi2 dh abis OPK..tp smpi kang xde pape...hihihi

    ReplyDelete
  3. sbr eh eida,buat x tau je,selalu kalau buat x tau tu yg lekat.ehehe

    ReplyDelete
  4. Salam Pn Eida

    saya teruja nak buat OPK.sy pun jenis period yg teratur. bila tgk harga OPK ni mahal sangat. camne nak dapatkan strip yg awak guna ni
    -shara-

    ReplyDelete
  5. nory xpenah try gune OPK lg...nory pon bru hs piyed ni, CD48 baru piyed dtg...lewat semacam..haishh..makin tingtong dah piyed nory ni...

    ReplyDelete
  6. @Anonymous

    OPK ni saya beli kat Blog Hamil Comel.. Awak refer entry saya ini, saya ada bagi link... BabyDUstEnt.. =)


    http://msieda.blogspot.com/2012/05/ovulation-pregnant-kit-opk.html

    ReplyDelete
  7. samelah macam Sal, dulu beli OPK masa period cantik sekarang OPK tersimpan sebab period dah ting tong semula..huhhu

    ReplyDelete
  8. oh..rajinnya buat OPK bebanyak. Tp tu lah kan, sbb AF akak sgt 'rutin', maka, buat OPK pun tak perlu bebyk, 2 hari dah dpt. Hihi. Lps tu tak perlu tertunggu2 nak buat UPT, sbb on d dot AF tu menjengah. Hihik.. akak rasa, baru sekali kut akak buat UPT, tu pun mengada dan tak sabar. Baru lewat 2 hari kot. Hahahaha.


    Apa pun, berdoa bebanyak yer.. mmg satu cabaran kalo period tak tetap ni..

    ReplyDelete
  9. bile kt mengharap mmg takde ... tp percayalah aturan allah tu adelah yg terbaik buat kt sabar yer ida ... touching tau baca entry ni ... akak yg dah ade anak sorang pun org asyik dok tanye bile nak tambah .. padehal tak merancang pun ...

    ReplyDelete
  10. InsyaALLAH ada rezeki :)) Doa banyak banyak

    ReplyDelete
  11. dear budak comey, xmo sedih2 yer.. insyaAllah masanya akan tiba x lama lagi..

    ReplyDelete
  12. doa n usaha lagi k dayah..

    Moga ALlah mudahkan jalan kita semua =)

    ReplyDelete
  13. insayallah sampai masa adalah nanti..
    jangan pikir2 sangat tau...

    ReplyDelete
  14. sabar yea eida...yana tgh berOPK jugak ni..xjumpe lg dua2 terang..huhu..

    InsyaAllah berkat sabar kita ada ganjarannya nnt...

    ReplyDelete
  15. eida...tak nak try wat bbt? lagi mudah...

    insyaAllah, mana tau pasni rezeki eida...doa banyak2 ya...tengah ramadhan ni, manatau kan doa diangkat ke langit..:)

    ReplyDelete
  16. adehh..
    asek terlupa saja..huhu
    sabarlh..doa byk2..
    :))

    ReplyDelete
  17. kak ieda...
    baru perasan, cycle period kita sama lah sejak akhir2 ni...

    ReplyDelete
  18. tak ade rezeki lagi la tu kan.moga ade la nanti.InsyaAllah

    ReplyDelete
  19. ieda: nak tanya, untuk cycle kali ni, mmg ieda tak ambik apa2 pil hormon ke? atau pil turun period? ieda mmg tunggu period turun natural ye?

    ReplyDelete
  20. Hi ida.. saya baru terbaca entry ida ni.. hehhe marilah berkongsi dengan saya pengalaman ingin hamil.. ni.. saya pun tengah berusaha mcm ida jugak http://pencarianamanah.blogspot.com/ nanti ble kiter share info

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page