Thursday, August 30, 2012

2nd Vaksin Mushang





2nd vaksin untuk Mushang. 17hb Ogos. Time kemuncak orang nak balik raya lah, appoinment Mushang dengan doktor.. Alahaiiii~ Bila fikir balik, sanggup nye we all... hihi ~ Lawak lawak.. Teringat kata kata kawan blogger, aku tak pernah jumpa pencinta kucing macam korang ni ! HAHAHA ~


1st vaksin baca kat sini yer ~ Seperti biasa pagi pagi dah kuar, nak elak jem kononnya... Hari ni lain dari yang lain sikit, sebabnya ai tak bawak carrier Mushang.. Ai pakaikan Mushang collar dan tali ... Mula mula pakai, Mushang tak bergerak langsung.. Lawakkkk gilakkk... Ai tarik tarik, pun taknak jalan.... Bapaknyer tarik , pun taknak jugakk... Last last ai dukung ajer.... Dalam kereta duduk diam jer... Dengar bunyi kereta, bising, terus menyorok bawah seat.. hikhikhik ~ Penakut betul !

*Baru pakai collar tak bergerak langsung... macam mana nak pakai Tuxedo ?? HAHA*


Sampai kat Hospital Veterinar itu, lepas daftar dan amik nombor, ai bawak Mushang jalan jalan kat kawasan Hospital tu........ Nak biasakan Mushang dengan suasana luar.. Asyik terperuk dalam rumah je... Jadik penakut sangat dah !!! Mula mula tak bergerak, tapi lama lama jalan slow slow... Ok lewteww.... Cuma kene selalu dedahkan Mushang dengan suasana luar rumah... hikhikhik ~


*Nampak muka cuak Mushang kannnnn?*


Baru beberapa minggu, berat badan Mushang naik 0.3kg.. Jadiknya sekarang dah 3.3kg.... Mak aiii ! Gemukkks... Ai like~~ Lepas dah kene cucuk bagai tu, ai saja suruh doktor tu cek umur Mushang berapa sebenarnya.... Nak tahu macam mana umur kucing? Melalui giginya..... Macam mana nak tengokk? Hanya doktor sahaja yang tahu.... HEHE ~ Doktor cakap Mushang umur dalam 6bulan.. Eh eh? Betul pulak ai teka....... Ai pun dah boleh jadik doktor dah ni... HAHA ~



Note for me : 3rd vaksin Mushang on 7September2012
Note lagi : Besday Mushang on 17hb... Bulan 8/2012 = 6bulan~






Yang nak bagitahu ni, Mushang nye gigi susu, kelmarin dah luruh ! HAHA *next entry ye*
signature ms eida

4 comments:

  1. hehehe...kelakar tgk mushang..cuak je muka die..

    ReplyDelete
  2. Ingt kucing ros dulu, lpas cucuk vaksin dlm kete mati keras.. Nak nangisss :(

    ReplyDelete
  3. Eh2...mushang awak mcm manja kite le... bile pakai collar je, terus mendudukkan diri...xmau gerak2...huhuu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page