Saturday, July 14, 2012

Semoga Hajat termakbul ~~






Semalam langsung tak update pape kan?? Ai ke Sogo yaw~~ hihi. Later ai cerita ok? Weekend ni we all balik kampung Melaka (kampung ai) .. Lama tak balik.. Last bila ek? Siap dah lupa.. Maknanya lama lah tu... huhu ~ Tujuan utama (mesti ada tujuan , sbb ai tak simply balik kg sbb my parents ada je kat KL ni .. hihi) ada kenduri arwah sebenarnya ..... Kenduri sambut puasa pun iye jugak.... So, ramai lah sedara mara pakat balik.......  Sure riuh rendah. Sukanya ai ! Ai teruja ajak hubby balik awal.... Tapi hubby outstation pulak, mesti dia penat nak balik Jumaat malam tu.......... Takpe, i'll dirve for u sayang.. hikhikhik ~ Inilah masa bagi ai untuk beramas mesra dengan sedara mara... Ye lorr.... Raya tahun ni raya kampung hubby.. Tak jumpa sedara ai ni nanti ~~ sobs....sobss....


Bila balik kampung, memang aktivitinya duduk rumah sahaja. Tak berjalan pun. Sibuk berborak... hii ~ But now, tidak lagi.... Ai akan pastikan lepas kenduri nanti, berjalan sakan yer.. Sebab ai dah pasang niat awal awal, eh? dah hebohkan juga pada sedara mara yang lain... Tempat tempat yang ai nak pergi.. hihi ~ Teringin sangat !!~


Pic taken from here

Air Panas Gadek.. Last bila ek pergi? Tengok tak ingat lagi.. ! Ai nak ajak semua orang pergi lepas kenduri tu nanti.. Penat? Memang itulah tujuan dia.. Untuk menghilangkan penat.... Bayangkan siang tu dah berpenat lelah memasak, malam nya kenduri.. Siap kemas itu ini, terus nak pergi Air Panas Gadek ni, berendam dalam air panas.. Gila tak best !! Air Panas Gadek ni 24hour.. Datang pukul 2am pun takde masalah.. hihiiii~ Tak sabar !




Pic taken from Kekda ~

Haaaa.. ini lagi satu ! Nama je orang Melaka, tapi sikit pun ai tak pernah sampai sini... Ape ntah lagi nak pekena Coconut Shake ni.. ~ Mak cakap, dekat je dengan kampung Abah (kg abah ai kat Klebang yerrr).. Dah dekat pun tak sampai lagi ?? Ai akan pastikan umur 26tahun ni, ai dapat minum Coconut Shake ni! Malu nyerr orang Melaka pun tak rasa tarikan Melaka ni. hihihii~~~ Mungkin akan pergi ni pagi Ahad ? Pastu abah cakap ada Kapal Selam baru kat area situ.... Boleh lah singgah........ Pun tak sabar jugakkk ! Ai nak order dua cawan !! Gila tamak.... hihihi ~  *banyak lagi tempat menarik kat Melaka, slow slow kita pergi semua yer!*


Akhir kata, harap harap lah hajat ai ni termakbul... Sapa yang nak makbul kan ni? Of coz lah sedara mara ai yang tercinta.... Tak pun along pun oke.. Ai ni nama je orang Melaka, tapi jalan area Melaka ni satu pun tak tahu !!! HAHAHA~~ *malu malu!*





p/s : auto publish, mungkin otw balik kg or maybe dah sampai kg? yeah!!









Yang teringin sangat sangat ! Pelik kan ?? hihi
signature ms eida

6 comments:

  1. best ooweehh....ain dulu pestime pegi kolam tu baru lg...xbp nak siap...jalan merah lg..hihi...toilet pun xtau mane laki mane pmpuan.tp syokk g tgh malam..balik makan kat kedai depan balai polis tu..ekekekke..tp syokkk.....hihi...terliur tgk coconut shake tu kakkkk....

    ReplyDelete
  2. Sama laa kita balik kg gak.. Tapi sue balik kg en suami... Enjoy your day dear...

    ReplyDelete
  3. hehehe...x jumpa pung kat sogo

    ReplyDelete
  4. @A servant of Allah.

    Sedih ain.. Tak dapat pergi pun Air Panas tu.. Takpe lah next time... =(

    ReplyDelete
  5. @azievee

    Orang ramai gila!! Memang takkan jumpa lah jawabnya.. hkhikhik

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page