Tuesday, July 24, 2012

Raya mana tahun ni ?





Tahun ni raya mana uolss ?? Tiap kali nak raya mesti bermasam muka duapuluhsaat sebabnya masing masing tak hengat dunia mementingkan hak memasing nak raya kat kampung memasing.... Padahal ada dah sistem ikut turn kan ?? Cuba nasib.. mana tau.. hihi.. ~ Tapi turn tu memang ikutlah, so far dah 2x raya bersama ni.. Ok je ikut turn.. Cumanya, berapa hari kita duduk kat kampung memasing tu yang selalu dipergadohkan.... hihihi~ Eh eh uols pun sama tak ? Macam mana nak atasi? Share !! huhuhu


Tahun ni kalau mengikut turn , we all akan beraya kampung hubby... Ke Pahang lah kita yop! Sapa sapa yang ada area Jengka, boleh lah contact ai.... Kita beraya bersama sama.. hihihi ~ Beberapa minggu lepas  ai dah isu kan hal raya ni pada hubby.... Siap amik kalendar dan pensil , nak tick tick... Masalah raya we all tahun ni berjalan lancar... Ai oke, setuju dengan keputusan hubby.... Akan balik Melaka pada Raya Ke-3.. Duduk kat Melaka sampai Raya Ke-6 sahaja..... Oke lah.. dari tak dapat balik Melaka langsung kan... kan.... ~


Masalah tu settle. Masalah lain pulak yang timbul. Apa? Mushang lerrr..... Nak kene fikir boarding dia... Kira kira itu ini, dekat RM200 lah kene spend.. Alahai.. ~ Sayangnya duit !!! Kalau hantar sekejap je, jimat sikit........... Mushang tak boleh dibiarkan lagi lah.. Hari tu balik kampung, kan Mushang dah kene tinggal, abis tangan kaki ada bekas ta*k dia.... ishkkk !! Mushang Mushang.... ~ *terpaksa lerrr*


*Tetiba berdoa, dapatlah bonus raya dari PM* HAHA



*Tahun pertama beraya bersama - 2010*  Tema MERAH ~
(Jengka, Pahang)

*Tahun kedua beraya bersama - 2011*  Tema Biru Tiffany ~
(Merlimau, Melaka)




Tahun ketiga beraya bersama - 2012  
Tema ??  Kelabu
Di ? Of coz ler Jengka, Pahang semulaa . . hikhikhik ~





p/s : Macam mana raya uols ?
Eh ! Nak apply cuti Raya lah... hikhikhik ~
Bukan apa nanti sistem HRMIS hang kalau apply lambat~~~  =p








Yang tak sabar nak beraya, tapi baju raya pun tak beli lagi! hihi ~
signature ms eida

13 comments:

  1. kurusnya yg masa raja baju merah tu.

    ReplyDelete
  2. wah...ok la dpt balik dua2 kg time raya...

    tahun ni last saya beraya sbgi org bujang ;)... thn depan, nmpk gaya kena la beraya kat sabah(kg suami) sbb tahun depan dh beraya sebagai isteri ;)

    ReplyDelete
  3. wee..tahun ni kaler pe kak??hikhik

    ReplyDelete
  4. sama la tema kita tahun ni..juna sebelom pose dh apply cuti..11 hari wei die cuti..jeles btol aku..ko cuti bpe ari?
    thn ni turn aku weh..hihi..

    ReplyDelete
  5. lain betul masa pakai baju merah tue..;)
    tahun nie xcited sikit sebab beraya umah kite...tahun depan baru masam muka kot..sebab beraya umah hubby..hahaha...
    turn is turn

    ReplyDelete
  6. kak jue alhamdululih dah 7 tahun dah kawin tak pernah gaduh lagi bab balik kg n duduk berapa hari...sebab biasanya umah akak yang lebih...hahahaha

    ReplyDelete
  7. Tahun nie raya penang laa hu3... mmg masalah berebut nie tak der laa memang selang seli... tahun pertama raya penang tau hu3...

    wahh eida 2010 kurus nyee,,,

    but

    skrg lagi comel..

    ReplyDelete
  8. raya tahun ni raya rumah famili yani..yeay!!! tahun lepas memang la tahun pertama raya sebagai suami isteri, kalau ikut logik mmg patut raya rumah famili yani la kan...tapi yani x de la kejam mana pun, sebab yani tahu suami dah berpindah melaka (dulu duduk berjauhan dekat 4-5 bulan lepas kawin - sorunk n9, sorunk melaka)...bila dah bermastautin di melaka, kesian plak kat dia kalau raya pun kat melaka, so yani sukarela ajak dia raya rumah famili dia dulu tahun pertama kawin...tapi of course la tahun ni wajib beraya di melaka walaupun memang dah menetap kat sini.

    ReplyDelete
  9. sy mmg gilir-gilir la.. tahun lepas tema biru.. tahun ni purple la kot.. hubby xdecide lg.. hihi

    ReplyDelete
  10. Hmm ros xtau lg raya mana.. Maklumlah ade 3mak ni susah skit... Hahhaha... :) suka gmbr yg pkai bju merah..comeyyy :p

    ReplyDelete
  11. zana tahun ni raya rumah adiey dulu.. tp zana dgn adiey xde masalah since kampung dekat kan..

    selalunya kalau pagi raya kat rumah mertua, tghr balik kejap rumah parents.. last puasa tu kitaorang akan smbut kat rumah yg bukan turnnya di pagi raya.. *comlicated ke nak faham? hihihi

    turn berapa hari rumah parents , berapa hari rumah mertua mesti sama.. kalau kurang 1 malam, kitaorang akan lebih masa siang kat rumah yg kurang dpt bermalam tu.. bab ni mmg kitaorang jaga sangat2 sebab xnak ada yg terasa since 2-2 dekat kan..

    *eh, panjangnya komen.. dah boleh buat entry la.. nanti agak2 nak buat entry, zana copy balik komen zana ni.. hahahaha.. *over!

    ReplyDelete
  12. yeahh!!
    mmg sgt2 ditggu bonus tu..huhu
    bole buat belanja raya..
    harapkan gaji xcukup der...
    muahahha

    ReplyDelete
  13. hehehe dah x kisah sgt pasal raya janji leh balik dua2 kampung...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page