Friday, July 20, 2012

Para para paraaaaa Sakura !







*Cantik kan??*


Nice. Macam terasa kat Korea pulak nampak bunga bunga pink ni.... ~ hehe... Bila perhatikan bebetul, memang sekarang tengah musim bunga ni kot? Banyak nampak tepi jalan pokok pokok ni dah mengeluarkan bunga bunga yang cantik  ! Ada warna pink, kuning, putih, hijau........ Yang paling cantik, of coz PINK ! Gambar kat atas tu, kat area taman permainan rumah ai.......... ~ Ai amik gambar tu, dari ruang tamu rumah........ Cantik sangat bila bunga bunga tu luruh bertaburan bawah pokok tu kan......... ~ Ai amik gambar ni pagi tadi, sebelum pergi kerja, konon konon nak bergambar kat situ......... Sekali, ai turun, cleaner dah selamat sapu area bawah tu.... Licin ! Dah tak berapa nak lawa dah... Terus tak jadik nak amik gambau... hikhiihikhik ~ 


Hubby cakap 'Gambar pokok tu pun nak amik ke? Tak malu ke nak gambar kat situ.. Nanti orang tengok??'

Ai cakap 'Buat apa nak malu... Tangkap gambar je pun... Bukan tak pakai baju.. hihi ~ '


Well, kene terima hakikat lah sayang... Bini u ni blogger ! Blogger dengan Gambar tak dapat dipisahkan ~~~ lalalallaa... Sapa tahu , apa nama pokok ni? Nama bunga ni? ~










Yang tengah fikir, nak masak apa malam ni? Esok nak sahur !
signature ms eida

12 comments:

  1. Cantik..tak tau pulak nama bunga ni..hihi

    ReplyDelete
  2. Chantek! I perasan tempat lain pon ade pkok ni. musim pkok ni berbunge kot :)

    reeneeraaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Tgh musim eh skrang? Setau i musim bunga pokok ni sekitar mac. Tu klau kat area a/setar la
    paling suka kaler pink ngan putih...
    Ada kawan penah buat outdoor kawen kat bwh pokok ni. Cantik sgt.....

    »»» i pnggil ni pokok sakura mlaysia, nama betul dia x tau pulak

    ReplyDelete
  4. memang cantik.. terasanya ada musim luruh kat malaysia ni.. hihihi...

    ReplyDelete
  5. hehehe kita pun baru nak post pasal pokok2 nie...jd x malu sejak jadi blogger picisan nie...

    ReplyDelete
  6. hehehe..ko mmg hantu bgambar..sama cm aku..sume bnda nk amek gmbar..
    aku pggil pokok sakura ni..

    ReplyDelete
  7. @Elih Japahar

    Aah id apun taktahu.. panggil jela sakura.. rupa dari jauh macam sama je.. hihihi

    ReplyDelete
  8. @ReeneeRaaid

    Aah merata ada pokok ni reenee... =)

    ReplyDelete
  9. @Zaza

    Boleh pergi padang, feeling feeling kat Korea ye dak? hihihihi

    ReplyDelete
  10. @azievee

    Memang!! Siap bergambar kat dataran DBKL lagi yu!! heheheee

    ReplyDelete
  11. @anna alaui

    Panggil jelah kan.. bukan ada orang marah.. hihi.. Mesti!! Gambar itu hardcopy kenangan kita... =)

    ReplyDelete
  12. @Anonymous

    OUh yeke? Kat sini (KL) skrg tgh berbunga ni... hehhe~ Cantik pink!!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page