Tuesday, July 3, 2012

Mushang nak raya, kene ada RM200 !






Lepas makan Nasi Beriani (SINI) , settle hal rumah sana sini , we all decide nak pergi PetShop kat Putrajaya.. Dulu ai pernah membeli barang 8K kat sini ~ Plan asal nak tanya pasal boarding si Mushang untuk tengah bulan nanti~ We all kene balik kampung ada kenduri arwah..... Mushang tak leh ikut... So, kene lah hantar boarding.. Nak carik boarding yang dekat dekat je dan yang penting MURAH ! heee~


*PetShop yang dimaksudkan, Mesra PetShop, Precint 15 Putrajaya* 

Boarding Mushang, 
Satu hari RM14.00
 (with OR without food harga sama!)



Mahal ke murah ? Bagi ai agak murah sebab dekat dengan we all. Boleh hantar sendiri.. Tak lah kene charge pick up...... Untuk dua hari nanti, dalam RM28 je lah..... Tapi niat di hati tak nak hantar.. Nak suruh Mushang ni berdikari.. Jimat sikit ! HAHA ~ Ok ok bila dah sampai PetShop ni haruslah mencari pallet.. Dulu ai pernah beli pallet yang ada brand dengan harga yang murah.. Dia siap siap jual paket kecik.... Bagus kan? So, ai niat nak belikan untuk Mushang pallet ni, nak start ajar dia makan pallet selain makanan basah Fussie Cat dia tu.... Mana tahu Mushang suka makan pallet, boleh lah tinggal kat rumah.. Takyah dah hantar boarding kan kan... ~~ Sebab masa boarding nanti, diorang akan bagi makan pallet gak .. Takde motif nak hantar Mushang kalau si Mushang ni pandai makan pallet dah kan~~~ *jimat!!* *ada sebulan lebih je nak ajar Mushang berdikari! hihi*


* Fussie Cat RM3.80x2 , Blackwood Kitten (pallet) 1kg RM20.00 , Tikus mainan RM7.50*



Nampak macam Mushang suka makan pallet ni..  Macam nampak dah penjimatan di situ~~ hihi.. Macam macam lagi ada situ, ada Iams Kitten, Royal Canin, Sportsplan etc. Semuanya makanan yang brand brand a.k.a berkhasiat ! Tapi dengan harga yang murahhhh~~~~  Masa ai tanya pasal boarding tu, abang cashier tu ada cakap kalau nak boarding untuk masa RAYA pun boleh tapi kene book dulu.. Boarding untuk RAYA memang mempunyai permintaan yang tinggi.. Kene book dekat dekat puasa nanti...! Dulu masa bela 8K, ai tak pernah hantar boarding.. 8K jaga diri sendiri sepanjang we all beraya.. hehhehe~~ Tapi Mushang? We all tak tahu lagi kemampuan dia untuk bersendirian kat rumah untuk jangka masa yang lama.. Yela, balik raya maaa.. Takkan sehari dua? Sure seminggu punya !! hehehe~~


*Mesti Mushang tak sabar nak 'check-in'*  HAHA

*Aksi Mushang kekenyangan makan pallet*



We all tak de anak nak fikir baju raya lah, kasut raya lah, tapi we all ada anak bulus yang STIL kene fikir, mana nak letak sepanjang raya nanti, bekalan makanan yang mencukupi untuk hantar boarding, pasir dia...Kene get ready duit nya.. Kira sendiri (RM14x8hari - dah siap siap kira cuti RAYA) Haaa.. dah serupa orang yang ada anak tau~~~~  Tapi tak pe, we all terhibur dengan kehadiran Mushang.. *rindu 8K!!*





p/s : persiapan Mushang untuk raya - Get ready RM200.. !  *pengsan*
*Bonus RAYA tahun ni dapat tak?* hihi
*ada sapa sapa nak bagi Mushang duit raya?* HAHA









Yang harap2 Mushang pandai berdikari nanti, takyah hantar boarding ! hihi
signature ms eida

14 comments:

  1. owah..kat putrajaya ada ek..xhanks eida,sblm ni chinta x tahu..pasal raya maybe chinta nak angkut chomel balik kampung gak kot..

    ReplyDelete
  2. hehehhe.. kene spend utk ank bulus pulak yer... eida taw.. disebabkan masalah tu la eka tak beli memeow kat sawak ni.. kat sini mana nak ada boarding segala...kalu cuti hujung thn sebulan, nak letak mana memeow eka...tgk kucing org geram je.rasa cam nak gomoi2

    ReplyDelete
  3. nak pegi la petshop kt sini nti..nk cari mkanan berkhasiat utk kucing2 aku..

    ckp psl raya,baru aku teringat kucing2 aku tu..nk anta boarding atau nk wt balik kg je..huhu..

    ReplyDelete
  4. hamboi kelass ko mushang....hehehe

    ReplyDelete
  5. tgk bebaik tau.takut jadi cam kes petknode tu.. kesian kan seme kucing tu.. akak tak bela kucing pun rasa nak nanges tu kekucing tu seme. pastu bleh plak mahkamah denda derang rm200 je utk seko kucing yg sakit tu.. *dpt tau ni sbb like page KTAJ :)

    ReplyDelete
  6. @chinta...

    Ha.. nanti chinta boleh lah pergi kedai ni.. macam macam ada jual... Bawak balik chomel? Ida tak boleh bawak.. sbb ramai sedara mara .. Taktahu nak letak kat mana.. Nak lepas? Kang larik pulak.. hihihihi

    ReplyDelete
  7. @eKa

    Masak lah nak hantar boarding sebulan.. hihihi....

    ReplyDelete
  8. @anna alaui

    Pergilah. dekat je kedai ni.. memacam ada.. Dia klinik + kedai.... =)

    Boarding? Berapa ramai ko ada? Sedia duit. Pengsan weh! HAHAHAH. Bawak balik? Gigih lah nak angkut 8jam dalam kereta tu.. hihii

    ReplyDelete
  9. @anna alaui

    Pergilah. dekat je kedai ni.. memacam ada.. Dia klinik + kedai.... =)

    Boarding? Berapa ramai ko ada? Sedia duit. Pengsan weh! HAHAHAH. Bawak balik? Gigih lah nak angkut 8jam dalam kereta tu.. hihii

    ReplyDelete
  10. @PUANSTOBERI

    Harap harap tak jadik mcm tu.. Kalau ida pk semua PetShop macam tu, memang taktahu lah nak hantar Mushang kat mana... huhuuhu ....

    ReplyDelete
  11. rasenye mahal kot Eida...kat Albi Petshop, rm10 je sehari sekali ngan makan...hehe...tp xpelah, asalkan meoww eida selesa kat situ kan...

    ReplyDelete
  12. @Nory Zoulkefle

    Alamak, yeke?? Albi Petshop tu kat mana ye?? Selesa mende.. Ni 1st time ida nak hantar...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page