Monday, July 30, 2012

Monorail pakai token dah !





Last week kan ai pergi LowYat Plaza, Jalam Imbi... Ai naik Monorail.. Park kereta kat KTM Bank Negara, tak larat nak drive, jem...... ~ Lama tak naik Monorail, last bila ntah... KTM? Last masa pergi Genting Highlands dulu.. Kira tak de jakun sangat.... ~ Tapi seingat ai, masa last time naik Monorail, masih bertiket kertas lagi.... Now, dah pakai token !!!! ~~ Fuyoooo ~~ Canggih ! hihihi

*Inilah rupa Token yang dimaksudkan*



Ai pernah mengelak nak naik LRT sebabnya ai tak tahu pakai token... HAHA ~ Tapi semalam terpaksa pakai token jugak.. Pergi dengan Along, Ijam.. Along lah yang ajar pakai.. *malu je!*  Rupa rupanya senang aje nak pakai token ni... Suka sangat ! Dulu, ai ingat susah.. hahhahaa!!  Tu lah, malu bertanya sesat jalan ~~


 
*Mesin pun dah berubah ler..... *


Macam mana nak guna ?? Bila kita nak masuk, token hanya perlu di touch saja pada permukaan mesin.. Macam touch N go tu......... Then masa nak keluar, token perlu dimasukkan kedalam lubang ala ala untuk syiling tu... Manyak senang !!~ Tapi yang lecehnya, token ni tak boleh beli pergi balikk... ~ Kene beli sehala... Then nak balik, kene beli sehala lagi... Leceh kan? Dulu time guna kertas boleh beli pergi balik... ~ Takyah nak beratur lagi... huhu ~ Tapi yang syoknya, token ni susah nak hilang la... Masuk dalam poket seluar, dah susah nak keluar.. Tapi jangan tertukar dengan duit syiling sudahhhh... hiihihi ~


Tapi yang paling BEST ini, Pendrive 8GB hanya RM16 !~ Murah kan.. Dulu ingat lagi ai nak beli 8GB ni ratusan harganya .... Sekarang? Ek elehhh........ Pejam mata je bayar.. HAHA ~ Ai beli pendrive memudahkan ai  ~ Nak bawak hardisk besar tu? Sayang lah.... Takut masuk virus ! Habis satu hardisk kene format. Sudahlah macam macam hal dalam tu... Pendrive jugak yang senang.... Kalau rosak pun , taklah ralat sangat.. =p

*Murahnyeeee....PINK colour yawww~*









Yang sudah ada 2-3 orang yang bertanya pasal Samsung Corby tu, *suka!*
signature ms eida

6 comments:

  1. sama la..memule naik lrt mcm pheghak skit sbb xtau dh kene pakai token..heheh..

    ReplyDelete
  2. dulu,nak masukkan tiket kat tempat tiket tu pun siap tanya pak gad ktm tu. haha. sekarang pakai token, tak pernah try lagi

    ReplyDelete
  3. token biru..hihi...
    kaler pink tu kak..hiks..

    ReplyDelete
  4. rasanya last week dah ada token ni.eka nai menatang apa tah, dari kl sentral pastu lmpat2 ke pudu...... rasa cam main kat fun fair pulak.dah la ringan je token dia

    ReplyDelete
  5. lepas bln 9..insyaALLAH..KTM pon akn guna token camni..dan hrga pon akn naik.. hohoho..
    hidup dlm tren kan..mesti la memahami..

    ReplyDelete
  6. eida...nk tny..eida park kereta kt KTM bank negara..? kat mna tmpt parkingnya..?? xpenah nmpk pon..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page