Friday, July 27, 2012

Macam kena je dengan diri ai ni ??








Dulu, ai tak bertudung, pakai tudung pergi kerja sahaja... Baju? takyah cakap arrr... hihihi ~ Tapi bila bercinta dengan hubby, ai sikit demi sedikit berubah. Sebab hubby tak berkenan macam macam hal pada diri ai...hihi ~ Sebabkan tengah 'sayang' kan... Ai sanggup berubah... Padahal mak ai dah berbakul bakul membebel nasihat itu ini kat ai.. Tapi tak jalan derrr... Tapi dengan hubby, ai berubah ! Maybe sebab itu, mak abah ai sayang dekat hubby... Boleh bawa anak diaorang ke jalan yang lebih baik.. Memang calon menantu yang dicari ! HEHE.... Nice kan?

Perubahan drastik yang ai buat, bertudung sebelum bertunang dengan hubby.. Macam macam reaksi ai dapat..... Ada juga yang cakap belakang, mengatakan bahawa ai berubah sebab hubby..... Tapi bagi ai tak salah, jika ianya membawa ke jalan ALLAH SWT ..kan.... Ai cuba pakai tudung setiap masa...... Memang mula mula rimas... Tapi ai biasa kan diri..... Lama lama ai suka jalan yang ai pilih ini...... Memakai tudung bukan bermakna ai dah cukup alim.. Bukan bukan.... Ianya adalah perubahan YANG LEBIH BAIK bagi diri ai............. Itu sahaja...





Ye betul.... Ai merasakan ai bertemu dan kuat jodoh dengan hubby sebab ALLAH SWT hantar hubby untuk ubah ai........... Macam macam hal we all tempuhi, akhirnya we all bersama juga.. Jodoh kuat namanya.. Syukur... Syukur sangat ai bertemu hubby sebelum orang lain......... Ai berubah ke arah yang lebih baik......... Jadinya bagi ai, tak salah lah ai memilih untuk mendengar nasihat dari hubby untuk menutup aurat 3tahun yang lalu........... Bak kata Ustaz Don di entry ai yang lepas, Jangan Tangguh Taubat kita sebab Mati akan sampai bila bila masa sahaja ....................... ~ Cuba kalau ai tak jumpa hubby sekarang, ntah ai bertudung ataupun tidak......... Tak pun mesti ai akan cakap ayat standard ai dulu " masanya belum tiba untuk bertudung.. biarlah bertudung ikhlas kerana ALLAH SWT "  Bila fikir fikir balik, ape sengalnya ai jawab macam tu?? Ingat mati boleh main tunggu tunggu kita nak bertaubat ke?  Ceteknya fikiran ai dulu....... Sekarang menyesal tak sudah........... !



p/s : Jangan cakap ai alim sbb ai pakai tudung. Ai hanya mahu menjadi insan yang lebih baik.. Memang bukan semua perempuan yang memakai tudung tu akan masuk Syurga, tapi ingatlah mana mana perempuan yang tidak bertudung itu pasti akan masuk Neraka.. Nauzubillah ~~ Eh? Siapa ai nak judge orang macam tu kan?? Tapi itu lah yang kita belajar sedari kita kecik lagi kan....  Nampak rambut sehelai sahaja, dosa dah berat.. Ape ntah lagi kalau tidak bertudung.................... Moga moga kita menjadi yang lebih baik pada Ramadhan kali ini ~ AMIN~~


p/s/s :  Bersyukur sangat sangat dikurniakan hubby, walaupun we all selalu 'gaduh gaduh' manja giteww~ hihi







Yang sakit kaki ! CUTI hari ni ,
signature ms eida

11 comments:

  1. baguslaa kalu mcm tu. dulu i jenis salam dgn lelaki. bile dh kawen, husband i dh xbenarkan i buat mcm tu. mula2 kekok & rasa bersalah sbb org lelaki hulur tangan nak salam tp kite xsmbut. Lama2 ok dh :)

    reeneeraaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. penghijrahan yg bagus :) byk pahala en hubby dpt...

    ReplyDelete
  3. same lah kite...nory dulu pon sebelum kahwin free hair..hubby mmg slalu tegur sinis,suruh bertudung, jgn pkai bju ketat2, tp nory ni x makan saman sikit,and then lepas kawin,alhamdulillah nory dah boleh ikut ckp hubby,and nory dah bertudung skrg..

    sama2 lah kite berubah ke arah kebaikan..insyaALLAH...I love my hubby too..heheh

    ReplyDelete
  4. semua suami mengharapkan yg terbaik utk isterinya.. jadi, kita sebagai isteri kenalah menjadi yg terbaik demi mendapat redha suami.. kan?

    semoga eida & andi kekal bahagia hendaknya..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...bagusla..sama2 lah kite berubah ke arah yg lebih baik..
    aku dr sekolah rendah bertudung sbb nenek aku suruh.mula2 dulu tak suka tp lama2 dah biasa n ikhlas kerana Allah...

    ReplyDelete
  6. Betul3..alhamdulilah dh sedar..walaupun husband aiiii xbrape nak sekat pakai baju ape pun..seksi mcm mana pun..bile bgtau hasrat nak bertudung lg la die xmenghalang..lg die suke..hehehehe..alhamdulillah jugak dh diberi hidayah..

    ReplyDelete
  7. amin..semoga jodoh akak kekal ngan hubby akak.
    hope jodoh akma nnti pun yg bleh mengajak akma berubah ke arah kebaikan..aamin..

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah..itu yang kita cari..

    ReplyDelete
  9. gaduh-gaduh manja tu harus..hehe

    alhamdulillah..banyak pahala hubby eida..semoga kita sama2 berubah ke jalan yang lebih baik..tak cakap eida la, nana yang memang dr dulu pakai tudung ni pun byk lagi kekurangan..tp simpan niat nak berubah jadi lebih baik tu tetap ada =)

    ReplyDelete
  10. kadang2 kita perlukan seseorang utk jadi penyebab kita berubah kepada kebaikan, tak gitu?

    ReplyDelete
  11. insyaallah .. perubahan kearah kebaikkan akan diberkati amin...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page