Tuesday, July 17, 2012

Klebang Original Coconut Shake






*2 Gelas Klebang Original Coconut Shake kini milikku!*  hihi


Akhirnya.......... Ai dapat jugak merasa Coconut Shake yang di war war kan sedap sangat ni, Klebang Original Coconut Shake.... YES ! Ai paksa semua orang pergi okay ! Kalau tak paksa, tak merasa lah... Sibuk berborak. Asal balik kampung, borak.. Asal borak balik kampung.. hehe~~ 


Pagi Ahad tu, lepas break1st Mee Kari Ketam (made by MakLang) yang sangat sedap gila, we all siap siap ke Klebang.... Kata pagi tadi kan?? Pukul 1pm jugak bergerakk.. Ape kes? Berborakkk lah apa lagi!! HAHAHA ~ Nak dikatakan separuh rumah yang pergi... Memang dekat je.. Jalan kurang jem. Pukul 1.20pm, we all dah sampai..... 


Disebabkan memasing 1st time pergi, parking kereta kat tepi jalan je.. Padahal untuk yang nak minum di situ, ada parking yang lebih selesa disediakan di dalam..... Next time? Naaaa... *geleng kepala* .. Sampai sampai je meja penuh...... ! Tapi nasib we all baik, dapat jugak sambung sambung meja dan dapat berkumpul semuaaa........ Datang budak amik order.... Ai cakap  "Bagi 20 Coconut Shake Special yer... "  Padahal yang ada 16 orang je.. Saja order lebih.. Kot kot ada yang nak minum lebih dari segelas.. *ai lewteww* . .                                                                           

*Selain Coconut Shake tu (main menu) , ada lagi disediakan nasi lemak, kuih muih, kerepek*

*Tak sampai 15min, 20 gelas Coconut Shake Special dah sampai... Yummy !!*



Coconut Shake Special bermaksud ada Ice Cream Vanilla, yang berharga RM2 *murah kan??* .. Ada juga jual Coconut Shake Biasa berharga RM1.50 jeww.... Beza limapolohsen.. Harus lah kita order Special semuanyaaaa.... hihihi ~ Puas hokay, panas panas dapat minum Coconut Shake Special ni.. Ai je minum 2 gelas !! Sedap Sedap ! HAHAHA


*Perempuan ayu yang bertudung hitam itu cousin ai - KakLin, TQ KakLin belanja we all Coconut Shake ni*


Kata KakLin ini kureng sedapnya... Ada lagi sedap Coconut Shake ni ~ Dekat Batu Berendam.... ~ Maybe next time kita pergi hokay ?? Tapi bagi ai, yang ini pun dah cukup sedap !! Kelapa tak diblend hancur, so kita dapat kunyah isi isi kelapa tu... Tambah pulak dengan ice cream vanilla sebagai toppingnya, lagi lahhh yummehh ! ~ Yang menyedihkan ialah, ai tak dibenarkan untuk snap pic diaorang kat 'dapur' diaorang.. Kononnya takut ai amik resepi die lah.. Adoyaiii~~ Aku nak promote kau buat cmni.. Lantak ah! Tak heran pun! puihhh ! puihh !  

*MY BIG Family*


Lepas dah puas, dah kenyang, dah jom balik... Tapi sebelum wajib, bergambar depan kedai... ~ Ramai kan kami? Memang ai angkut semua saudara mara ai yang berada di kampung tu pergi.. hihii ~ Dalam pukul 3pm, we all gerak balik.. Masa ni, dah start jem dah... Beratur kereta.. Mak aiii !! Penangan Coconut Shake ler ni.... ~~ 

*Nampak jalan jem gila ?? So, sapa sapa nak datang, datang awal yer.....*


Last pic tu nampak tak ada orang beratur panjang?? Ye itu untuk sapa sapa yang nak take away a.k.a bungkus Coconut Shake tu............ Tapi kalau minum kat situ, sila lah ke dalam.. Ada kedai sebelah dalam lagi...... Maybe selama ni yang orang cakap beratur panjang tu, adalah untuk yang ingin menapau.... Bukan yang minum di situ..... Cuma pesan ai, datang awal ! Kalau datang lewat, memang ramai lah orangnyaaa... ~



Details for u, 
Klebang Original Coconut Shake
Waktu Berniaga :-
Isnin - Ahad  :  12.30 - 6.30petang
Jumaat  : 2.00 - 6.30petang
(cuti jika perlu)
Telefon : 013 399 4061 (Shafiee) 



p/s : auto publish, ai sedang berkursus!






Yang tak sabar nak rasa kat Batu Berendam pulakk,
signature ms eida

20 comments:

  1. saya JELES!

    motif sampai 2 gelas?? nyampah tau!!!

    ReplyDelete
  2. Hihi. Akhirnya ya... smpai 2 gelas yaw.. :P

    ReplyDelete
  3. best-III kat klebang punye... batu berendam pun lagi best.. bukak sampai malam lagii.. alamak.. terpromote plak.. *anak jati melake memang gini.. :p

    ReplyDelete
  4. arrrggghhh!!!..tidakkk!!!!..nak jugak!!..dh ler jauh..;(

    ReplyDelete
  5. pic mokde xde pn..
    die menyorok kt blkang abg ngah..huhu

    p/s: still terliur coconut shake ni..huhu..nyummy

    ReplyDelete
  6. wahhhh..terbaik!!!xpernah g dtg minum cni

    ReplyDelete
  7. ooo..xpnah tgk..xpnah rasa..dgr nma je pnah.. hihi

    coconut shake ni ltk susu ke..spesel ltk eskrem eh..??

    ReplyDelete
  8. ros pregnt yg ni tringin sgt nak rasa coconut shake nih.. :P

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum....wah sedapnya...nak pergilah mcm ni...MYideakini punya kampung ni...hehehehe...apa2 pun MYideakini dan follow blog EIDA...jangan lupa singgah & follow blog MYideakini lepas ni ye...

    Meh le join segmen MYideakini...tambahkan lagi kenalan...Sharing is caring

    www.myideakini.com

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza

    HAHHAHAHA!! Memang ida minum 2gelas pun... =p

    ReplyDelete
  11. @PUANSTOBERI

    Akhirnya kan kekda.. Tu yang 2gelas... pasni dah tak pergi dah! hihihi

    ReplyDelete
  12. @fanuiz

    Aah cousin pun cakap kat BB lagi best! Tak perlu beratur panjang pun.. Next time balik kg, ida nak cuba jugak nanti... hehheeeee

    ReplyDelete
  13. @Falsya

    Tak susah.. ajak je hubby pergi cuticuti kat Melaka.. heheheeee

    ReplyDelete
  14. @iera 11

    Tau xpe, mokde nyorok belakang abgngah! heheheeee

    Ko pun minum 2gelas kan!! huhu

    ReplyDelete
  15. @chinta...

    Memang best!! Nanti chinta ajak hubby cuticuti kat Melaka, boleh lah rasa ni.. hehehee

    ReplyDelete
  16. @qaseh johanna

    Hurm.. ida tak pasti dia letak apa.. Tapi topping dia ada eskrem vanilla.. Mana taknya, ida nak tangkap pic, dia tak bagi pun!! Teruk betullll!

    ReplyDelete
  17. @♥ ROS ♥

    ROS boleh buat sendiri.. Blend aje isi kelapa.. heheee

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page