Tuesday, July 10, 2012

J I R A N





Ni cerita pasal jiran ai... Dulu masa ai mula mula pindah, dari 4 empat pintu, hanya 1 pintu je yang berpenghuni.. Masuk we all, ada lah 2 pintu. Lagi 2 pintu kosong ! Jiran kami, (sebelah kiri) dah bertukar penghuni sebanyak 3x dah, we all masih tetap disini.. hehe ~ Untung owner dapat penyewa macam we all kan.... hihiihi ~


Lepas penyewa yang ke3 tu pindah, berbulan gak rumah tu kosong.. Kiranya, tinggal we all je.. Seram gak ! Dah lah duduk tingkat 4, apa apa hal jadik susah nanti.. Malam malam ai tak berani nak bukak pintu, balik kerja terus kunci pintu , tak bukak bukak sampai pagi nak pergi kerja tu.. hihihi ~ Tapi best bila buka tivi kuat2 ke, terjerit sana sini panggil Mushang, tak malu sangat.. Tak de orang kan... ~ hihi


Lama takde jiran, tetiba beberapa minggu lepas, ada jiran baru akan masuk (rumah depan).. Kira ni jiran depan rumah.... Kalau ai bukak pintu dah nampak ruang tamu dia.. haaa... giteww ~ Perasaan ai? Suka? Memang lah suka ada jiran, pape hal jadik, ada orang kita nak mintak tolong kann....... Tak sunyi dah floor we all..... Yang bestnya jugakk jiran we all tu pun suka kucing jugak dan bakal membawa kucing kucingnya untuk duduk bersama !! YEAH ~~~ Mushang ada kawan nanti~~ 


Jiran baru we all ni pasangan baru kahwin..Baru 3weeks rasanya... Haa... ini yang merisaukan ni, kot kot preggy nanti, ai jadik malu lak.. Kenapa? Sebab ai tak preggy pun.. hihihi ~ Haip! Kita kene positif~~ Ala, TTCians mesti ada perasaan macam tu kan.. kan... Tak salah pun~~ Janji ai tak doakan dia buruk2 sudah lah.. hehe~ Jiran baru we all tu memang peramah, nampak muda. Boleh masuk kepala ni.. Best best !


Yang tak bestnya, susah lah ai nak bersinglet, berseluar pendek di rumah.. Nak sidai baju dah kene berlitup bagai.. hiihhi... Selama ni, ai sidai malam malam, hubby teman, mana ada berlitup bagai.. Sekarang tidak lagi.....  Ni yang kene tukar task kerja ni.. Task ni bagi kat hubby lah.... *alasan!! HAHA*

*Haaaa.. nampak tak? bukak pintu rumah ai dah nampak pintu rumah dia.... hihi ~ Hubby tu sedang berborak dengan jiran baru.. suke lewteww dapat kawan berborak.....*



p/s : harap harap Jiran ai ni tak buat hal ~ huhu







Yang suka dah ada jiran, HAHA !
signature ms eida

32 comments:

  1. kalu akak pon sentap juga mak.. hu3... all ttcian sama jer dun wory...

    ReplyDelete
  2. nory mase baru pindah dulu pon berjiran ngan couple yg baru kahwin, awal sebulan je dr kami kawen.Tup2 die peknen dulu, dah bersalin dah pon...nory smpai xleh nk berhadapan ngan die, naik segan...bukan nk sombong, tp rase rendah diri plak..hukhukhuk...sedihnyer..

    ReplyDelete
  3. pasni ade la teman nak wat mesuarat pintu kak..hihi

    ReplyDelete
  4. alasan nk tkr task keja tu mmg bgs hehe

    ReplyDelete
  5. amboi siap bawak kusi letak luar, hehehe... sempoi la...

    ReplyDelete
  6. berborak sakan smpai angkut kerusi tu..

    xmo fikir -ve ok! fikir +ve jer..

    ReplyDelete
  7. salam kenal dikk
    ekekek siap duk depan umah tarik kerusi ekeke ..
    memang dia teruja ada jiran baru ;)

    ReplyDelete
  8. bile ade jiran ni memang seronokkan.. lagi2 jiran blh ngam...
    tp jiran sebelah rumah kami bdk bujang lelaki haihh... pemalas geramm jer.. rumput tinggi pun tak mau potong.. sdhnya kami mengalah buat tembok hahaha.. x menahan.. mengalah ar sgt... tp jiran blh kiri ok.. mek kelate selalu bg makanan hihihihihihi....

    ReplyDelete
  9. u duduk apertment ke eida? hmm best lah ada jiran.jgn jiran kepoci sudah,hehehe.

    ReplyDelete
  10. owh jiran yg dpn tu ke?
    org mane tu?keje mne?
    leh la raya umah die pulak taun nie..ada jiran baru..ngeh2

    ReplyDelete
  11. ok lah dapt jiran cam tu..jiran kat rumah sal semua wat hal sendiri, kadang sal bagi salam jenuh kat luar tak dibukannya pintu, bukan aper nak hantar makanan skit, tapi tak bukak, last2 biler same keluar rumah kita nak senyum n tegur pun dia wat pandang lain..malas nak layan...

    ReplyDelete
  12. boleh la tukar2 lauk pose nanti..hehe

    amboih encik andi sampai usung kerusi tu

    ReplyDelete
  13. As'kum Akak doakan Eida cepat2 dapat cahayamata.. tak pe.. sabar je.. adik akak dulu pun dah dekat 7 tahun baru ada anak.. sekarang dah dua.. berubat sana-sini.. Insya~ALLAH sabar yaa..:)

    Wahh bestnya dah ada jiran baru.. bolehlah lepak sambil sembang2 kan..:)

    ReplyDelete
  14. wahhh... berborak siap letak kerusi bagai... lps ni kompom asyik mamak jer... hehehe... jiran dpn pintu i mmg susah nak borak sbb beza umur yg sgt.. tp jiran sblh umah ok...

    ReplyDelete
  15. @Siti Nursyuhada

    Sama je kan? hiihihi.. Sib baik ada back up... =p

    ReplyDelete
  16. @Nory Zoulkefle

    Kan.. dan sebab tu kita jadik malas nak berkawan kan.... hurm... =((

    ReplyDelete
  17. @.: iEyLa :.

    Aah pintu yer.. Bukan ahli mesyuarat tingkap.. hahahhaaaa... Suka suka!

    ReplyDelete
  18. @Zana Adieyza

    Memang lama borak.. Lenguh lewteww... Mushang pun interframe sekali tu sebenarnya.. Ntah mana pergi.. hihiii


    Positif! Kuat!!

    ReplyDelete
  19. @ieda

    Salam kenal kak.. Eh nama sama..! hihihi ~ teruja sangat! Sbb lama tak bersosial kan... takde jiran.. =p

    ReplyDelete
  20. @Masya

    Bestnya tang yang bagi makanan tu!!! hehehe~~

    ReplyDelete
  21. @Cikpuan rara

    Ye rara. Apartment. Jgn kepochi sudah... Azab kot! =p

    ReplyDelete
  22. @iera 11

    aah yang depan tu. Amboi tanya banyak! Meh datang rumah, tanya sendiri... hihihiihhii

    ReplyDelete
  23. @Salmi Khairil

    Erk? ada juga orang macam tu yekk?? Orang nak bagi makan free pun takmo ke? Kalau ida ni, suka ya amat!!! AHAHAHA

    ReplyDelete
  24. @Nana Aris

    Alamak! Tukar lauk. Ida ni beli kat luar je.. Weekend baru masak... hiihhihihi.... Buat malu jer.. =p

    ReplyDelete
  25. @careno

    Rumah yu, semua pintu ada orang ek? Syok ah! Ai ada sorang je ni ha.. hihihi.. Mamak? Nak ikut!!!! =p

    ReplyDelete
  26. @eMMe

    Hihi ~ Pasni katanya nak buat mej alepak lepak.. hamboiii....

    ReplyDelete
  27. salam ida,

    kebetulan blogwalking kt sini, x sangka kita berjiran yea?
    sy tinggal di blok M16. huhuhu
    kebetulan plak, sy pun sdg TTC.
    kebetulan lg, minat kita lebih kurang sama la....
    awak ngan coklat fountain, sy wat coklat praline,lollychoc etc.
    hehhe....


    anyway,best la blog awak, sy suka sgt baca. teruskn berblogging yea :)
    dr jiran tetangga : Az Lyn

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Az Lyn,

      eh eh tinggal dekat M16 ye? ida M13 je. heee~ dekat dekattt... awak xde blog ke? leh follow.. hehehhee

      Delete
  28. sy xde blog la, minat gak nk berblogging nih, tp sll separuh jln je, huhuhu...
    klu sudi add fb sy je, Az Lyn atau fb HaflynzChoc

    nti klu mood sy dh rajin nk berblog, nk blaja ngan awakla buat design yg lawa2 nih eaaa :)
    hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ okay ida add! ;)

      alaa.. blog ida biasa jee.. mane adeeee lawa pun. huhuhu

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page