Wednesday, July 25, 2012

Bonus RAYA ~ SYUKUR !





*Syukur*




Dah kecoh dah pasal Penjawat Awam dapat Bonus Raya 1/2 bulan Gaji... Syukur.. ! Teramat syukur... Kenapa ??


Lepas duit minyak & tol Pahang - Melaka
Lepas duit boarding Mushang
Boleh lah beraya sakan sikitt ~~



Tapi , perlu ingat ini.. 
25 Julai - Gaji Julai
09 Ogos - Bonus Raya
13 Ogos - Gaji Ogos
25 September - Gaji September !


Nampak apa yang berlaku ? Sebulan lebih nak tunggu Gaji Septembar oii ! Ni kalau tak berjimat, ada yang makan maggie lepas raya nantiii.. ~ So, berbelanja lah dengan waspada.. Unless, gaji uols beriban riban. Tade masalah.... HEHE ~



Tips , jangan cucuk duit pada 13hb tu.. Cucuk masa 25hb jugakk.. Baru perbelanjaan tu terkawal.. Tak pun, siap siap asingkan duit rumah, utilities dll.... Yang tinggal tu, buat lah belanja.... Make sure dalam bank ada simpanan sikit.. Kang makan magie lagikkk.... Tak pun, berpuasa ganti je senang.. HAHA ~ Jimat !





p/s : Selamat Beraya dengan BERHEMAH !








Yang pasti akan sorok duit !
signature ms eida

8 comments:

  1. betol tu eida..semalam bincang2...macam tu jugak cakap suami.. sy dengan duit kutu lagi..aish.. boleh berpinau mata ni.. nk kena asing siap2 la nmpknya..
    kalau x.. lepas raya.. jgn kata mkn megi..serdak kuih raya pon jd licin ni.. hihi

    ReplyDelete
  2. congrats!!!untungla kann...
    hurmm..kne simpan isap2 tu sis..hihi..
    nak tggu gaji sept tu jauh tu..hihi

    ReplyDelete
  3. weeee......best2! Alhamdulillah....tunggakan dapat, bonus dapat, gaji awal dapat...what else to ask? mmg syukur sangat2 skrg ni.....

    ReplyDelete
  4. best kan dapat gaji awal..tapi kalau tak monitor betul2..memang sakit la..huhu

    ReplyDelete
  5. Kalau tahu duit ada dalam akaun bank, boleh ke elakkan diri daripada keluarkan?

    **Fikirkan :))

    ReplyDelete
  6. zana selalu anggap duit bonus tu x pernah dpt.. kalau terdesak barulah guna.. xpun kalau ada benda yg betul2 nak beli sgt2.. if xde hal apa2, dpt trs simpan..

    ReplyDelete
  7. open house kan byk...gi serbu la..hehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page