Saturday, July 21, 2012

Asal SALE je, duit makin kurang !!





Ohoii~ Ingat tak minggu lepas, minggu SALE ! SALE !? So, dijadikan cerita hari Khamis lepas ai balik awal.. Cakap dengan boss nak balik awal sebab Mushang sakit telinga nak hantar ke klinik lah kononnya.. Sekali klinik tutup.... Kemanakah kita ? Nak balik rumah, bukan hubby ada pun (outstation kann) .. Tak memasal stereng kereta terus laju ke AEON Cheras Selatan.. 'Cik puan' AEON bagi msg ada MemberDay ~ Harus lah SALE SALE SALE lagi~~~ *tengah2 bulan jugak kau nak nipiskan purse aku kan....*


Tapi pegi jugak.. Miahahaha~ Kekonon dalam hati nak cuci mata saja....... Kononnya lah kan..... ~ Sekali lalu kat Bahagian Men.. Ahkak ni kan isteri yang solehah, harus ingat suami.... Ai semacam bohsan je hubby pergi kerja asyik pakai baju sama je..... So, nekad ai belikan hubby sehelai dua kemeja brand kesukaan hubby (Padini&Seed). Pelik hubby ni, orang beli Polo ke.. John Master ke... Tak suka.. Besar lah apa lah, dia komen.. Padahal ai beli Saiz S dah..... Tapi cuba kalau ai beli Padini&Seed, senyum melebar... Pakai sampai lusuh !! Haaaa.. sebagai isteri solehah dah tahu mana kesukaan hubby kan? Haruslah grab itu saja... HAHAHA~ Murah pun murah.. 70% yawww~~~ dari RM110 jadik RM33 jee.... huehuehueehuee~~

*I LOVE Chocolate* Motipp ?? HAHA


Bini dia? Ai beli Tshirt untuk diri sendiri jeww~~ RM45 dapat 3helai... Murah jugak yaww~~ Boleh lah dari takde. Kang jeles dengan hubby, dia dapat baju baru, ai tak dapat.. Padahal diri sendiri yang belikan.. HAHA!! Yang lain? Ai serupa tidak berminat.. Bising je lebih.. Happy hour sana sini.... ~ Dah habis rayau sorang sorang , ai pun gerak balik...  Kang terlepas lak drama Dejavu.. hikhikhik.....


=======================================


Ok ini cerita di Sogo pulak... hihi ~ Niat di hati nak beli penyangkut baju sahaja......... Penyangkut baju, ala yang tempat gantung gantung lazer.. Tapi ai bukan nak gantung blazer.. Tapi ai nak gantung handbag ai... Handbag ai makin banyakk.... Selalu ai simpan dalam plastik then letak dalam box.... Pastu bila ai nak guna ai cari balik dalam box tu... Pastu mula lah nampak kulit handbag tu dah merekah rekah.. Adoii~~ Kenapa jadik cenggitu.. Tahulah handbag tak brand.. hihihi ~ Ai survey menatang tu selalu harga RM100++..... Tapi bila Sogo SALE ni dapat RM50++ je..... Terus ai meloncat terkinja kinja nak pergi !!! Nak nak ! Nak nak !!


*Nampak tak merekah rekah kulit beg? Sayang wooo jadik macam tu!*
To: Shura & Anum, ingat tak kita hang out sebelum anum kahwin? Kita pergi Pavi? Aku beli beg ni kan? Skrg, beg ni dah rosak , selamat ke tong sampah... sobsss...



Nak tahu cerita ? Jalan punya lah sesak.. Penangan Sogo SALE ! So, ai park kereta kat office.. Jalan kaki saja..... Niat nak bawak kereta ke Sogo, mana lah tahu banyak barang nak beli kan... hehe~~ Lagipun takut jalan kaki sorang sorang.. ~ Tapi nekad jela.. Sbb jem punya pasal.... Sampai Sogo, ai terus cari penyangkut tuh ! Nasib baik.. jumpa ! Harga memang seperti didalam katalog... Terus sambar dan beratur nak bayarrr.. Beratur nak bayar dah makan masa 1jam !!!! Padahal ai beli satu barang je ??? Tak pe tak pe... Sekali masa nak bayar tu, try angkat, GILA BERAT okay.. Penyangkut dalam kotak tu.... Senget senget bahu ai angkat menda alah tu....... Balik tu, ai nekad nak balik naik cab ajelah.. Sekali, beratur nak amik cab pun macam ulat taik orang ! huhu ~~ Jadiknya???? Berbekalkan AirMilo satu tin, ai jalan kaki , dengan mengangkut menda alah tu............ 45minit baru sampai office ! Gila berat ! Macam nak patah bahu ai oooiiiiiiiiiiiii ~~


Balik tu, ai suruh hubby angkat menda alah tu naik rumah.. Hubby sendiri cakap berat.. Macam mana ai boleh usung menda alah tu pergi office, jalan kaki.... Haaaaa... Tak tahu, ai ni Badang !!! HAHAHA!!~ Sampai rumah, hubby terus pasang, ai baring atas katil.. Tak larat nak tolong... Bahu macam nak patah !!! ~ Bila siap, segera ai amik semua handbag ai gantung............. YEAH !!! Seperti yang diimpikan~~ BERBALOI penat !!~ hehe~


*Inilah Tree Bag ai sekarang.... YEAH!!* 
Cuba lah uols bayangkan macam mana ai angkat menda alah ni sorang sorang? 
Jalan kaki dari SOGO ke office ~ hihi







Yang sukanya ada tree bag ni ! Suka sangat !!!
signature ms eida

17 comments:

  1. tak dapat di bayangkan..terer betui eida nie..kalau sal ler jawap taklah kn..

    ReplyDelete
  2. amboi jalan kaki sampai 45 minit...kuat semangat betoi..hehehe

    ReplyDelete
  3. weh,berat la benda alah ni..kuat betul ko...

    ReplyDelete
  4. @Salmi Khairil

    Dah terbayar. kene usung gakk... hahhahaha!! Penat tak terhingga ! Siyes!

    ReplyDelete
  5. memang badang .. hebat²...

    wahh berbaloilah kalau rm 50, sogo klu tak sale pun rm 100 kan.. sbb kedai² perabot pun jual rm70-80 sbb serve juga nak beli .. tp x beli² sampai ke laaa... hihihihihi....

    ReplyDelete
  6. memang badang .. hebat²...

    wahh berbaloilah kalau rm 50, sogo klu tak sale pun rm 100 kan.. sbb kedai² perabot pun jual rm70-80 sbb serve juga nak beli .. tp x beli² sampai ke laaa... hihihihihi....

    ReplyDelete
  7. @azievee

    Jalan 10minit, rehat 10minit.. Mana tak 45min! Padahal salu 15min dah sampai dah.. hihihi

    ReplyDelete
  8. @Siti Nursyuhada

    Jgn tak tahu bakat terpendam ai.. Boleh jadik Badang! HHAHHAHA

    ReplyDelete
  9. @anna alaui

    Aku pun tak sangka! Aku boleh angkat menda alah ni ! HUHU

    ReplyDelete
  10. @Masya

    HIhi~ Terpaksa angkat.. Sbbnya memang nak sangat benda ni.. Lagipun dah terbayar baru tahu benda nya berat! HHAHHA

    ReplyDelete
  11. @.:shura shushi:.

    Aku beli time SOGO SALE hari tu.. Time tu ko kat Phuket.. hehehehe~~ Harga dia? Below RM60.. Tak ingat pulak harga sebenar.. Tapi kadangkadang kat kedai perabot biasa pun ada.. tapi mahal.. RM100 lebih... huhu

    ReplyDelete
  12. kuatnya eida!!! kalau zana, gerenti x larat nak angkat.. hihihi.. agaknya lagi tinggi dari kan?? hahahaha.. dasar pendek!

    seronoknya org keje dekat dgn Sogo.. jalan kaki pun boleh.. terbaikkkkk...

    ReplyDelete
  13. @Zana Adieyza

    HAHHAHAHA!! tau xpe.. tapi benda ni masa beli tak dipasang lagi.. masih dalam kotak.. hihihi

    ReplyDelete
  14. aku pun dulu ade,siap dh patah pun....smpai la ni beg aku aku ltk je dlm beg ikea yg besau tu...amik ko ade 3 beg penuh handbag je...hahaha.mane la xtumbang tree bag aku.....

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page