Monday, June 4, 2012

Sarung Kusyen baruuuuu kok !





Dah lama beli kerusi ni .. Kerusi kayu.. Minat we all pada kerusi kayu jati tapi harga cecah riban riban , tak mampu lah jawabnya... Tu yang beli kerusi ala ala jati ni ? HAHA ! Dah lama beliau  berkhidmat dengan we all... Nak dijadikan cerita masa mula mula beli kerusi ni , we all ada dapat sekali kusyen dia... Tapi ai tak berapa nak gemar sangat colour kusyen tu .. Macam 'keindiaan' sangat ! Sangat hokayyyy !!~

 *Tu diaaa kusyen yang di beri...... Nampak tak ? Kemelayuan Keindiaan dia ? HAHA !!*


Sudahnya, memang ai tak guna langsung kusyen itu... Tak gemar ok ! Walaupun dia lembuttttt~~  Dibiarkan kusam di dalam stor.... Sudahnya juga, lama lama sakit pulak montot we all duduk atas kerusi keras ni.. HAHA ! Nak beli Sofa gebu gebu tu, ada kucing pulak...... Alamatnya, memang kene guna jugak lah kusyen ehem ehem tu..... Tapi macam mana nak buat bagi lawa sikit ??? Idea pleaseeeeeee ~~

 *Bogel tak berteman kerusi ai* HAHA!!


Akhirnya, we all ke Tewah, The Mines, cari kain nak buat sarung kusyen tu.. Tak sanggup nak tengok colournya begitu ! HAHA ! Last last, we all beli kain ala ala langsir warna cream, kekononnya nak dipadankan dengan langsir.. hihihi ~ Dah beli kain, hantar pulak kat orang nak suruh buat.... Lama juga nak tunggu siap kusyen ni.... huuuu ~ Akhirnya, jadi lah ini.........


*Mana lebih sesuai ? Kusyen Berbaju India or Kusyen Berbaju Melayu? HAHA*




Much better.... Puas hati !







Yang rasa itu sudah cukup OK ! hihi~
signature ms eida

16 comments:

  1. Aduhai.. Yang bbju singlet pun nk posing?? Hihihi

    ReplyDelete
  2. kt kg pn aku dpt kusyen pattern cmtu...
    xcntik corak dia kn??
    mak aku pn xguna kusyen 2...

    ReplyDelete
  3. npe x suh tukang jahit pilih kaler pink n jahit??weee~~~(gelak gedik)

    pinky!!

    ReplyDelete
  4. 2-2 mix & match pun boleyyy...
    hehehehe

    ReplyDelete
  5. hihihi.. boleh pulak x suka corak trs simpan dlm stor.. kelakar!

    tp beli yg kayu ni best gak.. x payah fikir terkena air mcmne, kalau duduk selalu pun x kempis2.. hahahha..

    ReplyDelete
  6. @MaMADeBOt

    Kalau tak guna, rugi anum... Sakit montot duduk atas kusi keras.. HAHHAHA

    ReplyDelete
  7. @iera 11

    Tak matching okayy pink dgn coklat!! HHAHHAHA

    ReplyDelete
  8. @PhatLady

    Dua dua? India+melayu? Nope! HHAHAHHA

    ReplyDelete
  9. @Zana Adieyza

    Boleh! Ida lah yang buat tu... HAHHAHA!!! Betul betul, takyah pk, lap saja... heeee~

    ReplyDelete
  10. kt mne ade jual kusyen ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kusyen ni didatangi sekali dengan kerusi . so beli kerusi dulu baru dapat kusyen

      Delete
  11. Salam.. Saya ada baca blog. Akak ni. Saya bak tanya dimana boleh saya beli kusyen ni ya? Saya ada kerusi ni beli tapi x ada kusyen..mohon penjelasan ya.. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. kusyen dapat sekali jika beli kerusi itu. tu kedai yang akak beli la. kedai lain xtau

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page