Monday, June 18, 2012

Mushang takut AIR !






Lama dah duduk dalam draft entry ni. Sian Mushang. Takut dengan AIR ! Tapi we all kene kene mandi kan dia.. Kalau tak, bulu dia, kotor sangat ! Baka bulu panjang ni susah nak jaga rupanya... Sebab senang kotor.. Sepanjang Mushang dengan we all, baru 2x mandikan dia. Sekali masa kat kampung. Sekali kat rumah. Ni lah nak cerita ni.. Payah betul !



Tengok, memula rileks je dia. Siap tanya "Bapak nak buat apa tadah air tu?" Haa... kemain lepak tengok hubby tadah air, letak sabun.. Dia tak tahu yang dia nak kene mandi.. hihi ~ Elok pulak datang dekat, terus hubby capai si Mushang ni. Haa.. kelam kelibut nak selamatkan diri.. Tapi tak dapat...... Kene mandi jugakkk ~ Lawak betul ! Bising mulut dia.. Asyik mengiau.. Maybe Mushang cakap taknak mandi macam ni kot? Nak mandi dalam bathtub kot? HAHAHA !!~




Haaa... tengok Mushang tu.. Kuyup ! Bila kuyup ni,  nampak lah si Mushang ni kurus je sebenarnya.. Nampak gebu sebab bulu panjang je.... Tertipu eden! Tak pe tak pe, nanti Mushang gebu lah.. Dont woryy....~



Lama lama Mushang redha.. Dia tau dia tak boleh lari dah.. Mulut pun dah penat merayu.. Ma dengan bapak tak layan....... So, Mushang senyap je.... Senang hubby nak basuh telinga dia. Bapak kotor ! Mana datang la kotoran tu.... hihi ~ Cungkil cungkil pakai pencungkil telinga tu... hihi~



Haa... Diam lagi. Diam sebab kesejukan pun iye jugak...... Mandikan kucing kene guna air suam. Pun Mushang ni menggigil..... Sudah gigil, terus hubby pelok kuat kuat. Kang demam pulak... hihi ~ 


Yeah~ Dah siap mandi...... Kita lap lap badan ye.. Ai memula nak guna hairdryer tapi Mushang takut dengar bunyi bising tu...... So, we all lap dengan tuala yang dikhaskan untuk Mushang je..... Lambat sikit nak kering lah.... 



Lepas mandi, Mushang gerenti jilat jilat bulu. Sebelum tu, amik port baik punya.. Baru landing nak jilat jilat bulu......... Masa ai nak amik gambar tu, siap si Mushang ni jelir lidah kat ai.. Kekonon nak cakap ler tu, "Mushang dah wangi.. uwek!!"    HAHHAHA!!



Dah siap jilat jilat, dah mandi, dah makan.. Harus lah ZZzzzZZZZzzzZZzz. Macam macam gaya adooo...............




Ni lah pengarang jantung pisang we all selepas ketiadaan 8K.
Even we all tak bela Mushang dari kecik, we all janji akan buat sebaik mungkin macam mana we all bela 8K tu. Owner Pusat Penjagaan Kucing tu terkejut tengok 8K ai semua gemok gemok belaka...
Haaaaa.. jaga dengan kasih sayang tau !!!~











Yang baru nak taip entry 8K tapi dah bergenang airmata, cmne nak update? hihi
signature ms eida

10 comments:

  1. cantik la bulu mushang.....time mushang mandi, habis kuyuppp... tapi tak smua kucing takot air tau... hehehe...mushang spesis takot air la...

    ReplyDelete
  2. mushang dah wangi...Laura saye je x wangi2 lg...hehe..tuan nyer bizi sgt..=)

    ReplyDelete
  3. haah nampak kurus la..tertipu gak..hehehe..nasib comel sangat2=D

    ReplyDelete
  4. sama macam noni eka tau.tp sbb nak kene gomoi kene la mandkan dia gak
    eka letak dlm sangkar pastu percik air.syampoo dia yg kaler kuning pun eka beli

    ReplyDelete
  5. erm kira oklh jugak si mushang nie dlm takot2 mandi akhirnya berjaya jgak pegang die..mybe sbb die kecik mgkn bole handle die..

    yg si nerd tu lagiklh sejak dtg kolumpu xde org mandi kn die..ijam xmo mandi kn die pn..klu arwah adik mst dh kene mandi dh si nerd mok tu..huhu..

    *teringat pulak kt arwah..al-fatihah adikku* sob sob..

    ReplyDelete
  6. @eMMe

    Betul. Kucing ida Komot, tak takut air langsung! heheheh

    ReplyDelete
  7. @Nory Zoulkefle

    Apa susah nory, hantar je PetShop tolong basuhkan.. bayar je.. hihihihi

    ReplyDelete
  8. @eKa

    Kalau percik air, tak yah gosok eka? Nnti tak kene syampoo kat badan dia... huuu

    ReplyDelete
  9. @iera 11

    Arwah akak memang rajin layan kucing.. layan baby.. hmm..

    Al-Fatihah untuk arwah

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page