Monday, June 18, 2012

Minum sudah Air Kelapa





Dah selamat minum Air Kelapa Muda seperti yang dibebelkan di entry ini ~ Diharap kekal muda sentiasa sebab minum Air Kelapa Muda? Oh tidak! Merepek saja.. Harap harap si Air Kelapa Muda dapat mengeluarkan/membasuh segala yang tertinggal di dalam.. hihihi ~ Dan memudahkan sesi melekat... HAHA~ Bahasa tak boleh blah derrr... ~ *janji korang paham kan maksud yang tersurat tu*


Air Kelapa Muda minum pada CD10 (15Jun2012), pada malam hari yer.... Hubby sedang elok beli petang masa balik kerja. Tapi bini dia ni ha, sibuk melayan 8K, sibuk tangkap gambar 8K sana sini, tu yang lupa nak minum... heee ~ Tak best ouhh minum tak de ais, tak de soda... Minum gitu gitu je... Tahan lah tekak... hmmm....





OPK pun dah terima hari Khamis hari tu, cepat sampai.. Miss P bersih sebersihnya pada CD9. Mandi pun dah. Minum Air Kelapa Muda on CD10. Tak berani dah nak minum hari seterusnya. Sebiji sekali cycle, boleh lah kan?? hihi ~ Jadinya bila hari yang TERBAIK nak mula buat OPK ye? Kalau orang cycle normal, standard buat CD12-17 kan?? Tapi ai? Ok Ok. Disebabkan tak tahu, dan takut terMISS Ovulation Day (OD), kita buat hari hari yer? hihi ~ Gasakkkkk......


Disebabkan Miss P bersih CD9, selang tiga hari is CD12, jatuh pada hari Ahad. Tapi Ahad (semalam lah kan) ai attend BFF E-Day, so tak boleh buat. Takkan nak buat dalam toilet rumah dia lak kan? hihi ~So, kita mula hari Isnin (hari ni) ok? Eh eh? Cakap sorang sorang pulakk.. hihi ~ Ok buat hari hari sampai OPK habis or buat sampai Miss P datang balik... Nak? Cakap pada diri sendiri lagi..... HAHA ~ Kita ada 25 + 2 = 27 OPK... Haa ambik !! Nak dihabiskan cycle ni jugak ke? Gasak lah.. Janji dapat cari OD kan? Cakap pada diri sendiri lagiiii ~ hihi . 


Nice. Syukur. Doa untuk ai yer kawan kawan.... ~
Takde apa yang berlaku sepanjang 3hari selepas minum Air Kelapa Muda ni.
*maybe semua dah keluar hari tu kot? * huuuuu~




p/s : Jeles ouh kekda minum Coconut Shake!
Ida orang Melaka pun tak minum lagi.. Huwaaaa~~









Yang masih mencari kekuatan nak cerita pasal 8K,
signature ms eida

21 comments:

  1. usaha doa dan skill yg baik tu perlu.hehehe

    ReplyDelete
  2. CAYOK..CAYOK..USAHA TANGGA KEJAYAAN...
    MOGA KALI INI MEMBUAHKAN HASIL YANG LUMAYAN...AMINNNNNNNNNNN

    ReplyDelete
  3. Insyallah kak eida :) ros sentiasa doakan kakak yg comel suma nih preggy cepat2 ...amin

    ReplyDelete
  4. aku pn skang ni ari2 dok mnum air klapa jgk..
    sbb ble bsalin nnt nk baby yg kuar bersih je...
    xde lumpur2 yg lekat pd bdn dia...
    so senang nurse2 nk bersihkn dia nnt...
    hehehehe...

    hope ko bjaya...
    yg penting dimulakan dgn bismillah dsudahi dgn alhamdulillah...
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  5. me doakan eida berjaya this cycle ye..kalau tak berjaya jangan putus asa..keep on trying k...
    ida orang melake? same le...heeee...patut la gaya bahasa macam kenal...heeeeee

    ReplyDelete
  6. zana lagi jeles dengan kekda!!! nak coconut shake jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

    eida, harap ada rezeki kamu kali ni.. x sabar kan nak tunggu berita gembira dari geng TTC..

    ReplyDelete
  7. all the best dear! insyaAllah ada rezeki =)

    ReplyDelete
  8. Lalalaaa.. hahaha..
    akak minum coconut shake tu ari, lps tu org kedai tu bagi pree air kelapa pree. derang kan nak isi je, jd air kelapa dia bagi pree.. trus tingat yg Eida citer ni.. jadi akak pun minum lah. hihi :D

    ReplyDelete
  9. Chaiiyookkk eida... gasak laa guna byk opk pon janji jumpa O kan... good luck dear

    ReplyDelete
  10. moga segalanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  11. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    AMIN kak.. InsyaALLAH jika itu rezeki ida.. =)

    ReplyDelete
  12. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    AMIN kak.. InsyaALLAH jika itu rezeki ida.. =)

    ReplyDelete
  13. @MaMADeBOt

    Ooo.. itu amalan orang dulu kala ke? Thanks anum~ =)

    ReplyDelete
  14. @Farisha Haris

    Thanks ye! Eh eh? Melaka kat mana? Tetiba jumpa orang kampung.. hihihi

    ReplyDelete
  15. @Zana Adieyza

    Jeles kan? kan?

    Ada rezeki, ada lah untuk kita zana.. Usaha je yang penting! hehehe~~

    ReplyDelete
  16. @Nana Aris

    InsyALLAGH... AMIN~ Thanks Nana =)

    ReplyDelete
  17. @Siti Nursyuhada

    Tau xpe.. Gasak lah.. Janji jumpa OD. Sib baik dah jumpa beli OPK murah.. hihihi

    ReplyDelete
  18. @PUANSTOBERI

    HUwaa.. bestnya. minum air kelapa freeeeeee............ =p

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page