Wednesday, June 20, 2012

Menangis.



 


Perempuan selalu dikaitkan dengan kuat menangis. Sikit sikit nak nangis. Marah sikit nangis. Ada juga yang cakap perempuan tu sinonim sangat dengan 'Menangis'.... Bagi ai, tak salah nak nangis pun ~ ALLAH dah kurniakan air mata.. Menangis lah bila perlu. Nak cover cover cun buat apa ? Tak cun pun !


Lelaki? Tak boleh menangis? Sapa cakap ? Pun sama dikurniakan air mata oleh ALLAH untuk menangis. Buat apa nak cover macho konon, taknak menangis ! Hakktuiiii ~ Bagi ai, lelaki yang menangis bukan lelaki yang lemah, pengecut dll.. Cuma dia melahirkan rasa sedihnya yang teramat terhadap sesuatu. Salah ke ?? Agaknya lelaki yang tak menangis ni tak de HATI dan PERASAAN kot? Itu lebih teruk dari lelaki yang menangis... Betul kan?


Last ai menangis bila ai menghantar 8K ke Pusat Penjagaan Kucing. Di situ jugalah ai nampak hubby menangis teruk. Selama ni mana pernah hubby nangis? Last ai nampak waktu kami nikah. Ai tak ejek pun hubby sebab dia menangis. Sebaliknya ai suruh dia menangis sepuas puasnya....... Di situ ai nampak dia SAYANG sangat dengan 8K. Sebab itu dia menangis. Orang yang tak de hati dan perasaan je yang tidak akan menangis sewaktu melalui saat saat sedih macam ni.... Paham apa yang ai cuba nak sampaikan ??


Jangan tipu dengan ai bila cakap uolss tak pernah menangis.. kan.. kan.... So, tak baik kita nak ejek bila nampak seseorang tu menangis. Mesti bersebab tu. Biarlah dia. Jangan tegur malah jangan ejek..... Satu hari nanti, uols pasti merasai saat saat sedih yang pasti mengalirkan air mata... Dan ketika itu ada orang yang mengejek, apa perasaan uolss?? Lagi bertambah sedih bukan? Terus rasa nak sepak terajang si penegur tu kan ?? So, nasihat ai di sini, sebelum berkata kata sila letakkan diri uolss pada keadaan seseorang tu.. Baru uolss tak mengeluarkan kata kata yang *&%$#@*&$%#@&^ .. Paham ??????

*Hubby dengan Kitchu , Ai dengan Komot*

Gambar dijadikan sebagai pengubat rindu !







Yang harap uolss paham apa yang ai nak sampai kan ni, 
   signature ms eida

20 comments:

  1. eka pun suka menangis...tgk citer seih un nanges...eiii.tak malu kan

    ReplyDelete
  2. perasaan sedih tu kurniaan Allah .. yang menunjukkan kita ni bukan siapa2..kita cuma hamba yg lemah. menangislah jika itu dpt mententeramkan kita ...Bahkan Rasulullah juga menangis apabila baginda merasa sedih.Banyak kn menangis drp ketawa...Barakallah.

    ReplyDelete
  3. sedihnya tgk gambar tu..sabar ye korang..semoga 8k hepi kat sana..

    *aku paling sedih tgk org laki nangis..bg aku kalo org laki nangis,mmg bnda tu sedih sgt..

    ReplyDelete
  4. bukan perempuan kalau tak nangis...hehehe

    ReplyDelete
  5. Ros suka ngis sorg2.. Malu nk tjuk kat en.asben... Tp dia slalu perasan :(

    ReplyDelete
  6. menangis adalah salah 1 cara utk lepaskan rasa kesedihan.. kalau kita x luahkan dgn cara macam tu, hati kita ni susah nak tenang.. lagi2 perempuan kan..

    sedih pulak tgk gmbr tu eida..

    ReplyDelete
  7. nana pon sgt la cengeng..pregnant ni lagi laaaaa..kalo tak kenang takut anak menjangkit perangai maknye ni nanti..memang sume benda nak nangis..haha

    tp pas nangis memang lega kan!

    ReplyDelete
  8. dayah, nape anta 8K ke sana? sori, br bukak blog semula.. ;)

    ReplyDelete
  9. cool..jgn kenang2 lg dh..nnt xkeruan pulak.. :))

    ReplyDelete
  10. @eKa

    HEHE~ Tak salah pun nangis eka.. nangis ler... =p

    ReplyDelete
  11. @A servant of Allah.

    Betul.. Sokong sangat apa yang ain cakap ni !!

    ReplyDelete
  12. @anna alaui

    Harap2 mcm tu lah anna... Eh? Arjuna kuat nangis tak ? hihihi

    ReplyDelete
  13. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    Haa. dah macam sinonim pulak kan kak? Perempuan = Menangis.. hihihii

    ReplyDelete
  14. @♥ ROS ♥

    Lorr.. nk buat apa malu ros? Suami kita kan tu.. =)

    ReplyDelete
  15. @Zana Adieyza

    Time ida buat entry ni memang ida sedih sangat sangat zana.. =(

    ReplyDelete
  16. @Nana Aris

    Betul ! Lepas nangis rasa lega semacam.. Tapi bila sedih, ingat balik nangis balik.. hhahahah. Tak sudah2 lah jawabnya.. =p

    ReplyDelete
  17. @qaseh johanna

    Tak boleh tak kenang, dah terbiasa...

    ReplyDelete
  18. @ninieZUERYANNIE

    Hai kakninie.. Lama tak update blog yer.. =)

    Aah dayah dah hantar semua kucing ke PJK. Nak fokus usaha anak pulak.. Kami tak punya banyak duit nak bela kucing, dlm masa yang sama nk buat treatment doktor.. sobs..sobs..sobs...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page