Tuesday, June 26, 2012

Langsirku kembali ..... !





Being me, yang dulunya membela 8K yang lasak, gemok, suka main, berkejar kejar dalam rumah, memang takkan lah dapat merasa nak duduk rumah lawa lawa, aksesori sana sini, kusyen empuk empuk.. Memang harapan ~~~ heee... Dulunya ai penah test pasang langsir yang pernah diceritakan di SINI , dapat lah bertahan selama beberapa bulan je... Pastu ??? Hancussss..........Dah ligat sangat berkejar sana sini, siap buat pertandingan 'sapa panjat langsir paling cepat' ... ! Haa.. memang jatuh habis lah langsir ai beserta dengan reel langsir sekali yer.... Sudahnya mana langsir ai? Simpan dalam almari.. Selama ni ai pakai langsir apa? Ye. Langsir cap Kertas Minyak yer kawan kawan ~~~ Buruk  nau rumah ai ! hihihi ~


 *Itulah langsir ai - Malas nak pasang selagi 8K ada* hihi



Tapi bila 8K dah selamat dihantar, ai mintak hubby pasangkan semula.. Ingat entry ni dimana ai memerlukan tangga yang cukup tinggi untuk memasang langsir? Sebabnya nak tutup sekali anak tingkap kat  atas tu.......Kalau tak, rumah ai pagi / petang mesti panas terik !! Nak tengok tivi pun silau silau~~ Semalam selamat sudah melaburkan duit membeli tangga 10step dengan harga RM215/-. Duit semacam air~~~ Hubby yang demam demam tu pun mula pasang, mula men'drill' sana sini .. Terharu ! 



 *Mushang sibuk nak tolong jugak ke? Takyah lah... Hubby kepenatan, memandang terus kepada langsir yang sudah siap dipasang.. Ohh yeahhh~~ Thanks hubby !!*



Dan inilah yang ai idam idamkan, langsirku kembali menyinar !
ewaaaahhhhh~~ heee

*Siap pasang!*




Haaaa, jangan tak tahu Mushang ni pun ada gaya macam nak tarik tarik langsir ai~~ Adoii... Ai test hari ni, ai lepaskan Mushang dalam rumah, balik nanti nak tengok apa jadik dengan langsir ai.. Percubaan berani mati ni... HAHA ~ Kalau hancus gak, Mushang terpaksa dikurungkan? Or ai pakai langsir kertas minyak semula? Oh no ! Sama samalah kita berdoa yang Mushang tak kacau langsir ai ni... Amin.. ~







Yang sayang langsir, sayang juga Mushang, cmne? hihi
signature ms eida

16 comments:

  1. cantik betul langsir eida!!

    zana perasan vacum rumah eida sama dgn vacum rumah zana la.. hihihi..

    mahalnya tangga!!!!! nape x pinjam jer yunk? x pun upah orang yg buat perkhidmatan drill pasang.. (ni pendapat zana jer.. tp ada gak kelebihan tangga tu kan.. senang nak buang habuk2 kat siling & bersihkan kipas)

    ReplyDelete
  2. wahhh...cantiknya langsir dia.... beli tangga mahal tu utk psg langsir...hehe

    ReplyDelete
  3. buh mushang je jadi aksesori langsir tu..kaler pun dah nak sama.

    hikhikk..

    jgn maree... akak gurau jaaa.. :P

    ReplyDelete
  4. cantiknya langsir...simple ja....cik siti tag awak....http://eimah2328.blogspot.com/2012/06/segmen-aku-nak-jadi-blogger-yang-paling.html

    ReplyDelete
  5. cantik la ekor musyang tu.cam kembang jerp...cantik langsir tu eida.. ada style lah

    ReplyDelete
  6. akhirnya berjaya membeli tangga idaman n seterusnya psg langsir meletoppss tu..huhu

    ReplyDelete
  7. @Zana Adieyza

    Ida pun suka langsir ida.. TQ~ Vacum hadiah kawen tu.. Masih elok sampai sekarang.. hehehe ~~ Nak pinjam sapa? Ida dah tanya, sorang pun takde.. Semua ada pun tak cukup tinggi.. Terpaksa melabur lah.. Janji dah jadik hak milik kita.... =)

    Ye betull.. senang sangat nak bersihkan kipas semua sawang sawang... Berbaloi lah beli.. =)

    ReplyDelete
  8. @Lawa Collections✿

    Kalau ada tangga murah, ida dah beli dah.. Sebab nak beli yang cukup tinggi, tu yang jadik mahal... =)

    ReplyDelete
  9. @Siti Fatimah Fuzz

    Thanks. Ala, sorrie, tak sempat nak join.. =)

    ReplyDelete
  10. @eKa

    Aah Mushang punya bulu memang panjang dan kembang gitu~~~ Thanks eka.. =)

    ReplyDelete
  11. @iera 11

    Akhirnya!! RM215 yer... *pitams!*

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page