Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 5, 2012

Kadar Harga Bayaran masuk Genting Highlands






Baiknya lahai hati si penulis ni . Doakan dia cepat cepat dapat baby ye .. Eh ? Tetiba.. HAHA ! Ai dengan ini begitu rajin nak update pasal Kadar Harga Bayaran di Genting Highlands.. Mana lah tahu ada orang nak pergi dalam masa terdekat ni ke? Kene sediakan budget dulu kan ? Boleh lah ai bagi sedikit kebaikan kepada mereka mereka yang memerlukan.. Ewaaaah  ~~ hihi


Sesiapa yang mengikuti entry entry berkaitan dengan Genting Highlands sure perasaan, ai ada selitkan juga kadar bayaran tiket masuk.. Tapi buat sesiapa yang TAK hingin nak baca balik tu, biar ai listkan disini.. Ai kan baik hati lagi cute! Eh ? HAHA ~

 *Kadar Masuk Outdoor dan Indoor Theme Park*



*Jenis tak nak beratur untuk semua game game yang ada, boleh beli Express Pass,
 tapi MAHAL sikit lorr*



 *Kalau Outdoor Theme Park tak silap ai pukul 7pm.. Ai lupa nak tangkap gambar lak*




Kadar Harga :
Bus dari KL Sentral (return Adult) : RM20.60
Snow World : RM50/per person
4D Motion Movie : RM8/per ride
Ripleys Believe Or Not : RM22/ per person

Lagi apa ? Itu je yang ai masuk... HAHA!



**Harga setakat 25 Mei 2012**







Yang berharap info info tu berguna,
signature ms eida
♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

24 comments:

  1. wah...penerangan yang jelas gitew...okey dah boleh pergi..hik3

    ReplyDelete
  2. salam..

    teringin tp takut nak pergi sana, tkt kalau tanah runtuh masa duk kat atas tu. suami pun mcm x izin je nak pergi..huhu

    ReplyDelete
  3. yeay!!sgt membantu.like like..nti nk pi..weee~~

    ReplyDelete
  4. @chinta...

    Okay.Esok jugak pergi ye chinta! hehehhee

    ReplyDelete
  5. @iera 11

    Ajal maut ditangan ALLAH syira.. =)

    ReplyDelete
  6. @iera 11

    Kumpul duit ye.. Bulan 10. TakeNote! heeee

    ReplyDelete
  7. Moga cepat dapat baby ye....
    ​آمِّينَ

    ReplyDelete
  8. maksud express lane tu klu pergi sana tanpa booking tiket ke? xpaham.. maksudnya akan dikenakan byrn rm114 dan klu booking dlu bru dpt rm66. mcm tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Express lane tu bukan maksud pergi sane tanpa booking tiket. Kita beli tiket xpress lane bermakna, semua game yg kene beratur, awak takyah beratur.. awak dapat masuuuuukk terus.......

      Kalau awak beli tiket biasa yg harga RM66 tu, awak kene beratur ikut giliran untuk main game... Kalau awak beli tiket express lane RM114 tu, awak boleh main semua game tanpa beratur.... paham ??

      Delete
  9. oooo.. mcm tue ke. faham2.. hehe.. thank you very much..

    ReplyDelete
  10. hai hai :D

    yang family package tu, satu family cuma bayar rm200 ke?
    makna nya klu satu fam tu ada 10 orang? rm200 jgak? :O
    untung untung >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, yang family pakej tu hanya termasuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak sahaja.. Saya berharap awak akan lebih alert gambar yang saya letak tu. Perhatikan di bahagian NOTE. Ada details semua... ;)

      Delete
  11. hai.. nk tnya lah.. hrga tiket utk 2013 sme dgn 2012 ke?? hehe bru plan nk g lah..
    klu sme so adult utk all park just rm66 and klu ambik express pass just rm114 lah ea??
    klu tiket utk all park tu mksudnya outdoor and indoor lah kita blh main..?? utk u pnya info mne yg lbih bgus utk adult nk bli utk outdoor je ke @ indoor je ke.. atau all park??

    ReplyDelete
  12. hai.. nk tnya lah.. hrga tiket utk 2013 sme dgn 2012 ke?? hehe bru plan nk g lah..
    klu sme so adult utk all park just rm66 and klu ambik express pass just rm114 lah ea??
    klu tiket utk all park tu mksudnya outdoor and indoor lah kita blh main..?? utk u pnya info mne yg lbih bgus utk adult nk bli utk outdoor je ke @ indoor je ke.. atau all park??

    ReplyDelete
  13. hai nk tnya lah.. harga tiket 2012 sme dgn hrga utk 2013 ke?? hehe.. bru plan nk ke sne lah..

    hrga tiket utk all park tu meksudnya kita blh main prmainan utk indoor and outdoor skali ea?

    harga utk all park just rm66(adult)and hrga utk express pass rm114(adult).. btol ke?? and klu tiket utk express pass tu utk smua permainan ea mksudnya out and indoor game ea??

    ikot u pnya idea mne yg ptut i bli indoor or outdoor or all park?? first time nie.. so i tk nk mgesal nnti klu dh bli tiket.. hehe..

    tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan pertama.
      Saya taktahu harga tiket 2012 sama dgn 2013 ataupun tak. Better awak call Genting sendiri. =)

      Soalan kedua.
      Aah tiket all park bermakna awak boleh main semuaaaaaa, outdoor ke, indoor ke... semuaaa .....

      Soalan ketiga.
      Tiket Express RM114 tu boleh main semuaaaaa tanpa beratur.

      Soalan keempat.
      Idea saya untuk awak yang 1st time nak pergi ni, better all park .Cuba main semua. Takde lah ralat sangatt kan..... Tapi indoor banyak game biasa biasa, game oitdoor yang jenis mencabar. Ikut awak jugak la.. hehhehe

      Sekian.. ;p


      Delete
  14. Replies
    1. Salam , perasan tak dalam gambar ade ? Dia cakap budak budak bawah 12tahun atau tinggi 90cm kene bayar. Kalau budak umur 3tahun tinggi berapa? Kalau tak sampai 90cm, free kiranyaaa. Maaf saya tak tahu tinggi budak berapa, takde anak lagi.. =)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!