Monday, June 25, 2012

Jom Kenali My8K !





Hari ni nak up pasal My8K. Baru ada kekuatan nak cerita ceritot pasal 8K. Seminggu sudah berlalu.. Sebelum ni, tengok je gambar menangis. Nangis je tengok gambar dalam hp... Ouhhh ~~ Sesungguhnya rindu yang teramat sangat kat diaorang... Kalau lah boleh ajak hubby pergi visit diaorang kan best ~~~ Dan sesungguhnya juga macam tak sangka, 8K dah tak de kat rumah ketika entry ini dikarang.. sobs... sobs...sobs.....Rumah pun sunyi je.. 



1st K yang ai adopt dari Kedai Makan kat BTHO ialah Kimball, nama samaran KIM.. hee~ Masa ai amik tu umur dia 2bulan (ai teka) . Ai jumpa pada 16.11.2009. So, ai decide KIM nye besday pada 16.09.2009. hee~ Sesuka je kan? Kimball adalah betina yang sangat garang , kuat gigit .. Tapi bila meningkat remaja Kim menjadi seekor kucing betina yang sangat manja.... Gedik pun ada ! Bertambah manja bila Kim dah dikasikan.... Makin gemok dan gemok........ Tapi penakut ! heee ~ 

*Tempoh Kim bersama we all - 2 tahun 7 bulan*


Lamakan? Mana tak we all menangis teruk masa hantar tu.. 
Kalau ini anak we all, dah boleh berlari dah... heeee~




2nd K yang we all bela adalah Kimek. Bukan nama lucah ye.. Ai suka panggil dia Mek je..~ We all jumpa Mek masa hari hujan, kesejukan, berlindung bawah kereta we all... Bawak naik atas rumah, bagi makan, lap lap sikit.. Terus pulak jadik kawan dengan Kim tu.. Maybe kedua duanya adalah betina kot? So, we all dedice bela saja si Mek ini.. Buat kawan pada Kim.. ~ Umur? Seakan akan sebaya...... Walaupun ai jumpa Mek ni 07.12.2009... 

*Tempoh Kimek bersama we all - 2 tahun 6 bulan*


Pun dah boleh berlari kalau inilah anak ai.. heeee~~~




Beberapa bulan ai bela Mek, Mek mula nak mengawan.. Bising sana sini.. Hubby tak tahan, terus keluarkan Mek.. Ai cakap sekali sayang keluarkan Mek, jangan amik balik daaa..... Satu hari tanpa Mek di rumah, we all asyik dengar suara Mek je kat bawah rumah... Mengiau ngiau... Hubby turun bawah balik cari Mek.. Jumpa. Terus bawak naik rumah semula.... HAHAHA !!~ So, we all decide nak kasikan Kim & Kimek sekaligus..... Ai ingat lagi tarikh , 12.05.2010...Masa tu lah we all dapat tahu, yang Mek dah bunting.. Aik?? Sehari je keluar terus bunting?? hihi ~ Jadi, lahirlah... 3K.. Semuanya betina. Anak Mek..... 


3K yang diberi nama Kitcha, Kitchu, dan Kitchot. Seingat ai... Kawan hubby ai suggestkan nama ni... Tak sangka ek? Ai letak betul betul nama ni.... ~ Besday 3K pada 17.06.2010..... Duabulan lebih je Mek ni bunting~ Kejap kan? hihi ~ Dua darinya iaitu Kitcha dan Kitchu sudah dikasikan.. Kitchot? We all tak sempat kasikan.. Lagipun Kitchot tak berapa nak mengawan sangat... Tu yang we all buat tak endah je.. hehehe~~ Selepas beberapa bulan, bila 3K dah putus susu dengan Mek, barulah we all kasikan Mek....~

*Kitcha*


*Kitchu*


 
*Kitchot*
*Tempoh 3K bersama we all - Genap 2 tahun*


Kalau ini anak we all, hurm.. baru nak mula lari kot? hihi




Next K yang we all bela adalah Kimot dan Kiwaa.. Ada makna disebalik nama tu.. Kimot sebab Comot sangat rupanya.... hihi ~ Kiwaa sebab lawa . Cute je muka dia.. Putih gebu bulu ! Mana we all jumpa 2K ni ? Berdekatan dengan kawasan sampah office ai.... Situ ada parking kereta.. Dan 2K ni bermain main di situ.. Secara kebetulan, ai park kereta kat situ..... Ai risau kalau kalau 2K main main kat area jalan raya tu, then kene langgar dengan mana mana kereta kan? So, ai amik bawak balik rumah.. Boleh? hihi ~ Ai ingat lagi masa tu 12.04.2011... Baru sebulan usia mereka. Sebab masa jumpa tu kecik tapak tangan je.. Alahai.... ~~ Sapa lah yang kejam sangat buang kat tepi tong sampah ni !!!! 2K ni pun ai tak sempat nak kasikan.... ~ Kimot tu nak mengawan sangat dah ! Tapi tak pe, cari jantan ye kat PJK tu.. hihi ~

*Kimot*

 
*Kiwaa*
*Tempoh 2K bersama we all - 1 tahun 2 bulan*


Kalau ini anak we all, baru nak belajar berdiri ek??
hiihhi




Dan last K yang we all bela, Komot ! The only one anak bulus teruna ai.. Maknanya Jantan la.. Yang 7K tu semuanya adalah betina...... heee ~ Mana we all jumpa? Kat bawah rumah.. Dalam kotak. Seperti biasa ada orang yang kejam buang... Kecik sangat Komot ni masa we all jumpa tu.. Masa tu nak pergi kerja pulak kan...... Tak pasal pasal lambat ! heee ~ 22.09.2011 ai jumpa Komot... Perangai lain mcam mamat sekor ni.. Kuat menggigit ! Hubby yang jadik mangsa.. Tapi hubby suka pula kene gigit? Sebab komot ni pandai bergurau... Pandai amik hati... Gedik sungguh ! 

*Tempoh Komot bersama we all - 11 bulan saja*


Kalau ini anak we all, 11 bulan? Tengah merangkak kan? hihi




Rindu rindu mesti ai belek balik entry lama lama pasal 8K.. Semuanya ada disini.. Kenangan yang tak akan dilupakan sampai bila bila..Kalau ada rezeki, ada lah anak we all ni.. Nanti ai nak ceritakan kepada mereka... 8K. Tiada pengganti.. Ai nak tanamkan dalam diri mereka, sayangkan binatang.. Kalau boleh, ai nak suruh anak anak ai jadi Doktor Haiwan ke... Which is boleh selamatkan haiwan.. ~ heee~ Rindu rindu 8K, mesti ai peluk kuat kuat Mushang... ~ Tu je yang ada.. Tak pon peluk hubby ! HAHA



Dalam Kenangan, My8K
Kim.Kimek.Kitcha.Kitchu.Kitchot.Kimot.Kiwaa.Komot




p/s : selalu ai berdoa dapat jumpa 8K   di sana   nanti ~~








Yang sayang sangat dengan 8K !
signature ms eida

16 comments:

  1. kucing ieda semua comel....tue yang tuan dia menangis tak ingat tue

    ReplyDelete
  2. sape yg bg nama tu.heee comels je.

    ReplyDelete
  3. insyaAllah ko jmpe 8k kat 'sana' nanti..

    ReplyDelete
  4. kite yang sedig bace kak :(
    Insyaallah akak akan jumpe 8K disana nanti. Amin :)

    ReplyDelete
  5. anda di tag

    http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/06/random-giveaway-by-cik-fie.html

    :) best best nama kucing kucing tu.. :)

    ReplyDelete
  6. semua nama comel2!! kucingnya pun comel2!

    ReplyDelete
  7. comel nye si komot dgn kim..
    dh serupa mcm gemok dulu2..huhu

    p/s: klu rindu 8K meh ler dtg men dgn nerd..hihi

    ReplyDelete
  8. @Cikpuan rara

    Kebanyakkannye ida yang bagi.. hehehhee

    ReplyDelete
  9. @Sasha Ghaff

    Akak yang taip entry ni pun sedih.. Macam tak sangka, 8K dah takde da.. =((

    ReplyDelete
  10. @Mohd Noor Shawal

    Ala.. sorry tak sempat nak join... =(

    Thanks...

    ReplyDelete
  11. @iera 11

    Kan? Sama je! Ala. rindunya kat diaorang ni!!~

    Sib baik ada Mushang... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page