Wednesday, June 13, 2012

Ikan Tongkol yang TERAKHIR !





Sedih. Pilu hati memikirkan yang My8K akan dihantar ke Pusat Penjagaan Kucing weekend ini. Ouh ~ sedih sedih ! Sekarang tiap tiap malam, we all akan bawak keluar 8K .. Buat lah apa nak buat. Nak sepahkan rumah ke... Nak pecahkan barang ke... Nak langgar itu, nak cakar sana sini. We all tak kisah.. We all suka tu. Buat minggu yang terakhir we all bersama 8K.. Sedih !!!!!!!!~ Lepas ni, semua tu hanya tinggal kenangan bagi we all... We all bercadang untuk hantar semua kecuali Komot dan Mushang.. Tapi bila fikir fikir balik, hantar semua lah kecuali Mushang yang masih kecik tu.. Later baru hantar dia..... Tapi semua tu dalam perbincangan lagi.... Sebab kalau hantar semua, sunyi pulak rumah... Perubahan yang drastik ! Boleh ke we all terima ? Ke tiap tiap malam nanti tidur dengan air mata ? huuuu ~


My8K memang dah jarang makan Ikan Rebus Tongkol seperti yang selalu we all bagi. Bagi makan bijirin je.. Sebab nak biasakan diaorang , kat Pusat Penjagaan Kucing tu nanti, tak silap ai makan bijirin... Tu yang ai nak biasakan mereka.. Tapi disebabkan minggu ni minggu akhir bersama we all... We all belanja Ikan Tongkol Rebus buat kali terakhirnyaaa.. Sobss.... We all beli Ikan Tongkol YANG PALING BESAR !!!! Yang paling banyak isiiiii ~ Kenyang 8K ai makan nanti......... Ai beli kat NSK, Balakong. 4 ekor Ikan Tongkol RM66 ~~ heeee ~


*Ikan Tongkol yang telah dibelah 3. Masih tetap besar, untuk direbus di dalam periuk besar tu. Ai rebus tang badan je dulu. Kepala yang tercacak tu, tak muat !! Rebus 2nd round nanti ~ HEHE*



*Ikan Tongkol sedang direbus. 2 jam baru masak sepenuhnya !! Berjanggut tunggu.. hihi*



*Sudah direbus, amik tang isi je, tulang buang ye! Tercekik 8K ai kang! hihi*
Dilenyek hancurkan isi isi ikan tu....



*Lepas dilenyek, campur pulak dengan nasi. Oh ya ! Ai masak nasi 5 pot ye !! hihihi*



*Gaul pulak ikan tadi tu dengan nasi. Biar sebati. Ewaaaahhh ~ Tu hubby tengah isi nasi ikan rebus tongkol ke dalam pinggan masing masing.. heeee*



MASA UNTUK DINNER MY CATS !

*Tengok lah 8K ai makan... Haru biru perasaan ai masa ni.. Rasa macam nak nangis bila fikir, inilah kali terakhir 8K akan makan beratur macam ni... *




HADIRNYA 8K DALAM HIDUP WE ALL
 MEMANG SATU PERKARA YANG TERINDAH YANG TAK MUNGKIN AKAN DILUPAKAN SAMPAI BILA BILA!!




*Macam mana perasaan hubby and ai? Uols boleh bayangkan? Diibaratkan macam anak kita sendiri yang dibela selama 2tahun lebih bakal diserahkan kepada penjaga yang mana kita takkan dapat jumpa dah lepas ni.. Itulah yang dirasakan.. Sedih ya AMAT !*







Yang kene KUAT ! KUAT ! KUAT SEMANGAT !!!~
signature ms eida

18 comments:

  1. knp nak bg org laen jaga? x takut ker jadi mcm kes peknode? ...bg i , kucin nie, biar org yg mtk pd kiter, dh tentu org tu akan jaga elok2 sbb org tu yg mintak....laen plak kalo kiter bg dkt org...x tau org tu ikhlas terima atau tidak nak jaga...nnti t'abai plak...huhu...i pun sedey...kucin i ader 5 ekor, 2 ekor dok luar umah sbb kurap...1 ekor baru beranak 2 ekor anak, dok dlm umah...

    ReplyDelete
  2. alahai...
    sedih plak aku bc entri ko ni...
    yela dh bese jg diaorang tup2 ilang cmtu...
    mau nye xtrase...
    kuat smgt ye dyh...

    ReplyDelete
  3. eida..sorry mungkin chinta terlepas n3 eida sbb yang eida kena hantar 8K eida tu ke pusat jagaan kucing...nape erk eida...

    ReplyDelete
  4. aku pun sama...skrg ni asyik terngiang-ngiang milo n mila meow meow meow...hari2 terlepas ckp kat dayat swuh check air n makanan milo n mila....waaa,sedey...

    ReplyDelete
  5. keluar air mata aku baca entri ko ni...sedihnya...kalo aku pun, mesti rasa tak sggup..mesti rs sunyi pasni..sabar tau dayah...

    *suke tgk 8K ko..sihat dan gemok2..;)

    ReplyDelete
  6. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... sedihnya baca entri eida.. tapi yang tak boleh tahan yang degil makan dari dalam periuk pun ade.. ahahaha!

    ReplyDelete
  7. ala eida...kesiannya...sedih..tapi fikir positif k,insyaAllah eida conceive lepas ni..murah rezeki eida...ikhlas sayangkan kucing...binatang kesayangan nabi...tak semua orang macam eida tau...Allah saja yang dapat balas jasa eida kat semua kucing2 tu...fikir yang baik-baik saja k...=)

    ReplyDelete
  8. huwaa...sedih la kak...
    hope segala kasih sayang tuk diorang ada keberkatan hidup tuk akk and family...
    kite peminjam kan kak..bukan pemilik..sebab tu kite kne redha dgn ketentuanNya.. :)

    ReplyDelete
  9. Byknyer kucing, tringat umah mak ros... Mewah kucing makan ikan tongkol... Hihihi... :)

    ReplyDelete
  10. nak nangis ain tgk gambar abg andy dgn kucing tu kak...ain dpt rase ape yg akak rase..

    ReplyDelete
  11. i feel u baybeh!! hmm sedih kan..tp Allah tau niat kita..hopefully dorang bahagia kat sana..huhu

    ReplyDelete
  12. alooohhh kak~nak menitis air mata akma bca entry akk nie..huhu
    be strong!

    ReplyDelete
  13. sob..sobb...moga mereka dijage dengan baik..Insya Allah, semoga diorang memahami dan dilindungi Allah..

    ReplyDelete
  14. eida...kuat semangat okey..nanti bila takde anak2 8K.. digantikan dengan baby pulak.. rezeki besar tu.. aminnn... :))

    ReplyDelete
  15. hey ade yg jilat botol cili sos..haha..sedeynya...xpe eida jika itu yg terbaik bt u all ber2...

    positif ok..hugsss =)

    ReplyDelete
  16. xpe xpe.. klu dh ade bb nti..ank dah besar.. kite bela lg eh.. eh eh... uhuhuh jgn sedih2 tau... sedih pon x elok kan..

    ReplyDelete
  17. ya Allah, banyaknya kucing ieda...nia pun tgh berfikir2 nak bela binatang sebagai penghibur hati kat umah. Maybe ikan kut...

    sabar ok...insyaAllah, ada tu rezeki untuk kita ni...

    ReplyDelete
  18. ea dah terlepas entry ni la eida.nape nak berpisah dgn 8k.sedih... suka la tgk derang makan secara berjemaah tu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page