Tuesday, June 12, 2012

Hubby GILA GUNUNG !!





Ye. Hubby ai memang gila gunung. Sebab ape ai kata begitu? Bila ditanya, nak anak ke nak naik gunung ni? Ok. Jawapan orang yang GILA GUNUNG. Seperti yang dijangka 'Naik Gunung dulu lah' HAHAHA!!~ See !! My hubby ~~ So, lepas ni kalau ada orang tanya 'Uols ni, bila lagi nak ada baby?' Ai akan jawab 'Hubby saya nak naik gunung dulu baru nak ada anak.. '  Boleh jawab begitu ? HAHA !!~

C.O.H.A.N - Challenge Of Hiking And Nature 
XPDC Menawan Puncak Gunung Ledang 28-30hb Mei 2010

Cerita Lanjut boleh KLIK SINI ~



See ! Dah Dua tahun dah COHAN tak buat XPDC. Last naik Gunung Ledang Mei 2010. 3 bulan lepas ai kahwin dengan hubby. Sib baik minat sama. Panjat memanjat. HAHA ~ Dulu masa hubby cakap nak naik gunung itu ini, ai cakap kita usaha anak dulu la...... Sekali bila tak berjaya berjaya, macam dah fed up ye hubby ? Hubby meneruskan niatnya nak naik Gunung lagi sekali.. Puas gak dia pujuk Cohanian yang lain. Akhirnya, Pengerusi dah bersetuju either Gunung Tahan or Gunung Kinabalu je.. Of coz ai vote untuk Gunung Kinabalu ~~ Impian tu !!!!~


Tapi ai tengah runsing tahap cipan ni, macam mana kalau ai berjaya concieve masa kami semua on the way plan ke Gunung Kinabalu ni ? Takkan ai nak lepas hubby pergi seorang? Mana boleh.. Ai nak naik Gunung Kinabalu gak ! Tak peduli, semua kene postponed sebab ai.. HAHAHHAHA !! Persoalannya sekarang.. Incase ai berjaya concieve lah ... Sanggup ke hubby tinggalkan ai memboyot sorang sorang, dan dia happy happy naik Gunung Kinabalu? Sanggup kah ?? Sampai hati ~~ Dan takkan lah we all tak nak usaha sepanjang masa nak ke Gunung itu? Macam berdoa taknak anak pulak kan ?? Kang ALLAH bagi bala tak dapat anak langsung baru tahu !! huuuu ~


So, patutkah niat mendaki Gunung ini diteruskan? Kene fikir baik dan buruknya yer..... Jangan fikir seronok saja ! Kita nie hidup bermasyarakat. Hidup dalam keluarga yang besar. Apa nak jawab kalau orang perli sana sini ? Yang dipersalahkan? Perempuan juga. Si isteri juga. hmmm....


*Gunung Kinabalu* Idaman hati ~








Yang berbelah bagi,
signature ms eida

24 comments:

  1. xpe..kalau conceive ieda tgu je kat kaki gunung..xpun g sopink2 kat kk..hehehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. eida
    banyak preparation kan daki gunung kinabalu kan eida? hurmm selagi preparation tu tak mengganggu cubaan untuk mendapatkan anak, teruskan la..

    kalau tetiba mengandung time nak gi, terpaksa la let go segala perbelanjaan kot .. takpe, duit blh di cari nant :)

    teringin gak nak sampai puncak kinabalu.,,tanpa mendaki..boleh ta..? hehe

    ReplyDelete
  4. pentingkan mana dulu...insayallah klu dah rezeki tak kemana

    ReplyDelete
  5. kadang2 time yg mcm 'hold dulu la..pasni usaha balik' tu yang menjadi sangat tu..hehe

    so plan je nak pegi tp kena redha kalo kena lepas..boleh tak gitu ;p

    ReplyDelete
  6. kalau ko dah minat nen,pegi jer lah dulu naik gunung tu...in case pregnant,xyah la naik..biarlah win win situation,ko puashati,andy puas hati...mcm aku,main paintball,bila dh pregnant ni setahun puasa main paintball...tournement semua xmain...biar dayat sorg jer main..

    ReplyDelete
  7. kak..adik penah terbace satu artikel ni tau..
    salah satu sebab pasangan tu tak dikurniakan anak maybe sbb lelaki @ wanita tu sendiri belum bersedia tuk jadi ibu dan ayah...
    sebab tu ade kes yg dh amik ank angkat then bru wife die pregnant..

    *pape pon adik pray for the best to both of u.. :)

    ReplyDelete
  8. hi beastnyer jenjalan kinabalu yer.. saya redgurlcraft yang awak tanya pasal brooch tu.. boleh email saya ke redgurlcraft@gmail.com/// nnti kita discuss harga. tq..

    ReplyDelete
  9. hi bestnyer panjat gunung...

    saya redgurlcraft yang awk tanya pasla brooch dan bantal tu... minta email sya di redgurlcraft@gmail.com .. nnti saya bincang harga di sana mudah ...

    tq..

    ReplyDelete
  10. salam...


    jika kita terlalu banyak tapi tapi dalam hidup ini dgn rezeki, mungkin Allah akan tarik balik rezekit tu dari kita.

    Mak saya cakap. macam saya ckp, kami masih baru kahwin x kn nak hamil terus, mana tau hamil, lepas tu terus gugur, sbb orang kata, bila kita kata mcm tu, janin tu telah dngr dulu.

    ReplyDelete
  11. @PutriesNoora

    Ala.. shoping tak best. ida nak naik sekali... huuuuu~

    ReplyDelete
  12. @♥ ROS ♥

    Gunung Kinabalu.. Erk? Tak pernah dengar ke?? huuuu

    ReplyDelete
  13. @Suwaibah YS

    Heeee~ takyah diteruskan niat tula.. sayang duit... hihihihi

    alamak! tak mendaki cmne nak sampai atas puncak ? huuhuhuhu

    ReplyDelete
  14. @Nana Aris

    Taknak.. sayang duit... ahhahahahhaha.. Takyah plan la.... sayang kedua duanya.... =(

    ReplyDelete
  15. @missayu

    Tak win win pun.. sbb aku tetap tak puas hati kalau tak dapat naik... hahahhahahhah

    ReplyDelete
  16. @.: iEyLa :.

    Amik anak angkat? lambat lagi nak ke arah itu dik... =)

    ReplyDelete
  17. eida,

    sy punya ehem ehem pun suke naik gunung...giler benau dia tu..sanggup perabih banyak..siap pegi oversea plak tu..sabar ajela

    ReplyDelete
  18. @MiszNoRuL

    Punya ehem ehem? hihi.. Yela, diaorang ni boleh kawan baik! WOW!! Sampai ke oversea... Bestnyaaaaa....

    ReplyDelete
  19. ye sampai ke oversea tp kt indon je la..2 kali pegi indon utk tahun lepas..kalau dalam malysia ni hampir semua dia dh pegi..

    lantak dia la suke memanjat kan..jangan ditegah2 sangat kang ape yg kite suke buat kena tegah pulak..haruu jadinya..


    gudluck ye eida

    ReplyDelete
  20. @MiszNoRuL

    Semua dia dah naik? Best gila.. hubby kalau tahu ni, lagi ligat dia nak bergunung ganang... HAHA~~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page