Friday, June 1, 2012

Go Genting ! ~ Part Two ~ #1






*Entrance*


*Taknak gemok macam tu !! *takut*


Sambung balik cerita di Genting, tempat pertama yang we all pergi ialah masuk Ripley's Belive It or Not .. Dengan kadar RM22 for Adult , ai rasa sangat berbaloi.. Macam macam benda yang pelik ada kat dalam tu, cuma nak percaya ataupun tidak ! 



*Gambar 1 - Ada dua kereta dalam 1 pic*
*Gambar 2 - Kereta yang penuh dengan syiling emas*


*Gambar 1 - We all tahan banyak gila buku yang hampir jatuh.. Tak jatuh pun sebenarnya..*
*Gambar 2 - Tiru gaya artis dalam cermin.. Sama tak ? HAHA*



We all ada satu ensiden lucu.. hihi ~ Dimana dalam tu, ada satu terowong yang boleh bergerak berpusing, bila kita lalu terowong tu, dengan kita kita pun turut rasa berpusing tau !! War eksaited jalan depan sekali, tapi bila terowong tu mula berpusing, dia punya larikkk sebab takut, dah macam Pelari Malaysia 400 x 400 meter je ! HAHAHHAHA!! Sib baik tak de orang dalam tu, hanya we all bertiga aje.... hihi.. Kan dah dapat nama Wardah a.k.a Puan Larikk... ~ hiihihi ~ *tak amik pic pun~ sebab sibuk gelak! HAHA*


*Gambar 1 - Teka yang mana patung sebenarnya ? hihi*
*Gambar 2 -  Duduk kat Kerusi Bertuah ! Mana tau.. HAHA*




*Gambar 1 - Ekceli tempat ai berdiri tu, penuh dengan wall newspaper*
*Gambar 2 -  Duduk kat Kerusi Orang Yang Paling Tinggi di Dunia*




*Gambar 1 - Tangan comel ai*
*Gambar 2 -  Berdiri di depan Cermin Ajaib, makin dekat dengan cermin, makin kurus ai ! HAHA*





*We all dengan Replika Orang Yang Paling Tinggi Di Dunia*



Lama juga we all dalam tu, sampai pukul 12pm...  ~ Ralit dengan bermacam macam benda dalam tu.. Puas ai dengan Wardah bergambar..hihihi~ Sis P? Malu nak tangkap gambar sebab Sis P otw nak kene Chicken Pop.. Muka tak semenggah katanya...~Sian beliau~~ Nak cancel trip ni tapi tiket dah beli lak.... Sorry Sis P ~ After keluar tu, dah time lunch tapi masih kenyang dengan Nasi Lemak RM21 tu... So, we all decide nak masuk Snow World.. Kadar bayaran masuk sini RM50 tapi we all tak bernasib baik pun.. Snow World sedang dalam proses upgrading... Sampai bulan 8/2012... Sedihnya !!!~ *tak pe bulan 10 nanti nak repeat balik - wajib masuk Snow World ni!!* Ada peluang Sis P tangkap gambar banyak banyak ni !! HAHA~



Then, dah tak de apa nak buat, masuk  juga lah Outdoor Theme Park.. Memula ingat taknak masuk, sebab memasing dah pernah masuk Outdoor tu.... Tapi tak de choice kan? Layan kan jeeee ~~ Bersambung !



Next Entry : Outdoor Theme Park




Yang tak kan lupa Puan Larikk sampai bila bila, HAHAHA !!

signature ms eida

12 comments:

  1. weeeee...serius macam best..manyak mende kaaann...teruja2..hihi

    ReplyDelete
  2. akak penah gi skali je Genting. Kesian kan. Haha.
    Tp cam bes je tpt2 tu.. nenati lah pegi.. thn dpn atau tahun 2014 (kalo pjg umo). ngeee :D

    ReplyDelete
  3. yg ko msk 2 sume indoor ek??
    ri 2 aku g men outdoor je...
    xtaulak dlm 2 da yg best...
    nnt nk g lg la...

    ReplyDelete
  4. wahh rindu nyee nak gie genting dh lama xpergi....

    ReplyDelete
  5. yunk, awat mahal sangat tiket snow world tu? zana pergi last year baru rm25.. ke rm50 utk 3 orang?? confuse lak aku ni ha..

    nak repeat ajak2 la kitaorang ni yer.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. @.: iEyLa :.

    Sangat banyak...... Akak 1st time masuk ni.. hahaha

    ReplyDelete
  7. @PUANSTOBERI

    Aha. Tak pe kekda. Genting tak larikk... =)

    ReplyDelete
  8. @MaMADeBOt

    Yeszaaa.. semua ada kat dalam... Kene explore bagai Genting ni... =)

    ReplyDelete
  9. @A servant of Allah.

    Tak. bertiga. Yang seorang tanak gambarnya diamil. Tak berapa sihat dia tu... =)

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza

    Aha. Dah mahal dah zana.. Hurm.. RM50per person.... =(

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page