Tuesday, June 5, 2012

Go Genting ! ~ Part Four ~




Sambung lagi cerita pasal Kota Keriangan.. Ini bermakna selagi tak habis, selagi tu ai rasa riang ! HAHA ~ Rasanya ni last part da... hihi ~ Sebabnya dah masuk ke aktiviti we all yang terakhir..Iaitu wacthing 4D Motion Movie ~ Haunted Mine ~ Sebelah pagi cerita budak budak, sebelah petang cerita orang dewasa.. heee ~ We all beli tiket dengan harga RM8/per ride ! 45minit tunguu tau !!! Bapak berjanggut ~ Lenguh kakiku.....



Shownya adalah dalam 20minit sahaja.. Cis ! Tapi berbaloi baloi tunggu ~ Sebab memang terasa ke-real-an nya..  hihi ~ Apa punya ayat dah ! Tapi siyes bila nak jatuh gaung tu, dan dan tu lah kerusi tu serupa nak terjatuh ! Bila terkena asap bagai bagai tu, memang terasa ada angin kat telinga ni ... huhu ~ Real real ! Yang paling kelakar, ada lah satu babak tu, ular tengah tido kot? Tetiba boleh bantai ular tu bangun nak patuk we all.. Memasing elak ! Erk? HAHHAHAHHA!! Cerita je okayy.. Tak perlu nak elak bagaiiiii ~



Real sangat real ! Bila train tu belok kiri, we all pun bleok kiri.. Bila belok kanan, terasa kerusi pun belok kanan.. Ni baru 4D kat Genting. belum lagi 4D kat USS, Singapore.. Bestnya lahaiiii ~ Bila nak sampai ni ! Eh ? Ok ok sambung cerita..Kita kat Genting Highland yer... Lepas 20minit tu, rasa sangat tak puas nya ! Rasa macam nak repeat.. Tapi jam dah menunjukkan pukul 5.20pm.. We all harus cergas bergerak ke Skyway nak balik..... Ni yang tak best bila balik hari.. Tergesa gesa .. Tak syok ! Kan best tido kat atas, boleh lepak lepak lagi kan.. Tak pe tak pe.. Tunggu bulan 10 ni ~ hiuuuu~ 


On the way nak ke Skyway, ada pulak Event Candylicious.. Sempat we all beli ice cream stick! Sedap sangat ! Lupa sangat nak snap gambar nama ice cream tu... Bila teringin nak makan ni, dah blurr mana nak cari .. Nak g genting balik lah macam ni ! HAHA !! Ada sapa sapa tau kat mana nak cari tak ?? heee ~



Tepat pukul 6.00pm, we all dah naik Cable Car.. Sampai kat bawah, lepak lepak, naik bas.. Dalam bas semua bantai tido kepenatan.. Sedar sedar dah masuk KL Sentral... huuu ~ Lepak kejap kat KL Sentral, makan makan minum.. Terus ai and Wardah naik KTM ke Serdang.. Sis P dah balik dengan hubbynya... Oh ya ! Doakan Sis P semoga cepat sembuh.. Makin teruk chicken pop nya.... Dapat MC 3minggu katanya... Sunyi lah ai.. Tiada teman ke Pasar Tani.. hihihi ~~



Total berjimba jimba kat Genting Highlands = RM220 je!






Yang dah habis cerita pasal Genting! YEAH !!~
signature ms eida

19 comments:

  1. kalau tak silap kat klcc sebelah garret tu ada candylicious ni eida..not sure of its the same tho..

    boleh la try tgk =)

    ReplyDelete
  2. terliur dgn aiskrim tue... wahhhh tidak22... puasa nie sabar2

    ReplyDelete
  3. wah bestnya eida...real yg mmg real ye...chinta mcm dapat gambarkan satu2 apa yg eida citer..menarik...nak g jugak je ase..hehhehe./..

    ReplyDelete
  4. Aslkm

    salam sahabat alam maya.minta izizn singgah diblog.

    sedapnya aiskirm tu...

    ReplyDelete
  5. akak tak penah gi 4D genting, USS apatah lagi la. Merasa kat Disneyland tu je ari tu. Tapi itu ala2 katun je lah. Rasa turun naik, masuk laut, ada bau kek wangi2, splash air..

    ReplyDelete
  6. hamboi sedap eskem.. nak sikit

    ReplyDelete
  7. zana pernah gie situ.. masa tu gie dengan family.. mak zana menjerit2.. hahahahah.. kelakar bila ingat balik.. mmg real kan..

    jom gie USS S'pore.. *eh, tetiba!

    ReplyDelete
  8. dekat sunway ade kak aiskrim ni. sedap.

    ReplyDelete
  9. kat sunway ade aiskrim tu kak. kite da makan da. mmg sedap tapi mahai.. haha

    ReplyDelete
  10. @chinta...

    Aha. Real yg real.. hihi ~ Bgus ni chinta dok bayangkan apa yg ida cakap.. heeee

    ReplyDelete
  11. @airelfatta

    Wasalam.

    Singgah la. Nak singgah banyak kali pun takpe.. hee~~

    ReplyDelete
  12. @PUANSTOBERI

    4D Genting tak pernah.
    USS apa tah lgi.. Tpi kekda dah pergi Disneyland.. Lagi best!!!!

    ReplyDelete
  13. @Salmi Khairil

    HAHAHHAHAH.. Jaga hati sendiri tu Salmi.. =p

    ReplyDelete
  14. @C.I.N.T.A

    Sedap sangat cinta!! Ida nak makan lagi.. Tapi taktahu nak cari kat mana... sobss...

    ReplyDelete
  15. @Zana Adieyza

    Jahat zana !! Gelakkan mak sendiri.. hihihi

    Jom!! *tetiba jugak*

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page