Sunday, June 10, 2012

Bantu saya memilih.





Ok. Bantu ai pilih lokasi boleh ? Pilih satu je. hee ~ Ai ada Empat (4) Lokasi yang teringin nak pergi ! Saja saja cari Lokasi untuk 3rd Anniversary. Awal pilih, boleh survey dulu. Boleh sediakan budjet. Boleh apa lagi ? Semua pun boleh kalau awal.. heeee ~~



Satu. Kundasang. Memang dari tahun lepas teringin. 
Dah beli tiket sebanyak 2x tapi burn. Sedih sedih.




Kedua. Medan. Kenapa Medan? Teringin nak lepak lepak, hirup udara segar kat Danau Toba Lake ni. Nyaman nyerrrrrrr ~~ Sebab hubby pernah cakap, cuticuti kat Fraser Hills paling dia suka.. 
Nampak sangat hubby suka tempat sejuk dan kurang aktivitikan ??




Ketiga. Krabi. Minat we all pada Pulau. Pada aktiviti Snorkeling yang membuatkan ai nak ke sini. 
Ingatkan nak ke Pulau di Sabah, tapi itu nenanti la. Pergi ramai ramai lagi best kot ? 
Ada geng nak pergi, tapi terlalu awal pulak... this year..Hubby takmo~ hihihi 




Keempat. Star Cruise. Ini tetiba saja nak pergi ! Tak pernah naik Star Cruise. 
Selalunya Pakej dia Penang-Phuket-Krabi or Penang sahaja. Ada juga yang masuk Singapore.. Hurm... Kalau amik yang pergi Thailand tu, macam tak habis round pulak. Satu hari di Phuket? Satu hari di Krabi? No no ! Tak cukup masa ai nak rayau semua tempat.. Kang tak pasal pasal tak puas jalan, dah kene pergi lagi sekali.. hihi ~ Kalau ye pun nak naik StarCruise ni, maybe pusing pusing Penang dan tido semalam aje kot? Ada tak pakej tu? 
 






Any cadangan ? Or uols pernah pergi tempat tempat yang ai teringin nak pergi di atas tu? Boleh lah tinggalkan link. Bolehlah ai jenguk jenguk...  Saja nak meroyankan diri sendiri... hihii ~ Ai memang teringin nak pergi semua tempat tempat tu, kalau lah ai banyak duit.... lalallalalallaa ~~







Yang teringin nak pergi semua tu!!
signature ms eida

24 comments:

  1. 2 tpt di atas akak dah pegi..tp takyah la tggl link sini kot.. sbb Eida pun dah baca kan. Hihiks


    Medan je tak nah pegi.. err..kenapa tidak Bali?? atau Bandung, boleh soping smpai pitam. Atau Hongkong?? Bleh jumpa cik Mikey Mouse. Atau.. Korea?? atau pun Ostolia.

    Oke..skip..mmg tak menjawab soklan akak ni. Sekian.

    ReplyDelete
  2. saya vote Star Cruise.hihi.
    tapi klu eida datang Sabah kontek la. saya kat Tawau. sejam setengah je ke Semporna. Semporna ada Pulau Sipadan.hihi

    ReplyDelete
  3. Eida g krabi lh..cam cantik je tmpt tu

    ReplyDelete
  4. assalam

    wah...semua tempat diatas belum pergi..teringin nak pergi....uhahahahhaha

    ReplyDelete
  5. eida, ada yg naik cruise 1mlm...dia hanya g ke tgh laut.tp tu buan virgo star cruise la...dia dok je tgh laut tu.cam tak best je pun..jd alang2 nak pegi baik ikut trip 3 negara tu

    ReplyDelete
  6. Eida: kundansang sue dh pernah pergi best gak...

    Pasal cruise tue baru nak cakap eka dah cakap dah hu3.. aah n mahal gak satu malam 60 ringgit sorang... tue tanpa bilik... baik ikut pakej jer...

    kalu dtg penang roger2 i leh jadi pemandu pelancong gitu hahhah

    ReplyDelete
  7. wah bukan main lagi ye..entah akak semua tempat tak pernah pergi..huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. medan kakk....boleh honeymoon sehoneymoon honeymoon nye............

    ReplyDelete
  9. kalau saya teringin nak ke medan hihihihi.. sbb x pernah pg selalu dgr cerita org jer huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. nk pilih pn ikot kemampuan lh..
    nti lps bercuti mkn maggie aje..huhu

    p/s: teringin gak nk naik cruise tu..huhu

    ReplyDelete
  11. semua bestttt..huhuhu...disebabkan kena pilih satu...noora rasa medan...rileks gitu...tenang...sejuk...sesuai untuk maniskan cinta...woahahaha

    ReplyDelete
  12. @PUANSTOBERI

    Aah.. kekda tak menjawab soalan langsung.... time kasihh... hiihihihi

    ReplyDelete
  13. @ArePict SeeDar

    Ala.. sabah tu maybe kundasang bukan tawau... hehehhehe

    ReplyDelete
  14. @eKa

    Tapi pergi sekejap je 3negara tu. tak best. ida suka pergi lama lama.... Mybe tido semalam ok kot. At least merasa tido Cruise.. hehehhee

    ReplyDelete
  15. @Siti Nursyuhada

    HEHE~ Sue kat Penang? Baik!! Takenote.. heeeee~

    ReplyDelete
  16. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    Takpe kak.. Satu hari nanti, akak pasti pergi jugak.. hehhehehe

    ReplyDelete
  17. @PutriesNoora

    Kan? Medan kalau nak o oversea.. Kundasang kalau dalam negeri je... Sesuai gitu~~~`

    ReplyDelete
  18. @iera 11

    Setakat yang aku pergi cuticuti ni, takde pulak makan megi je.. Aku salu get ready sardin... hahahhaaha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page