Monday, June 11, 2012

Ayam Rebus untuk KomottO !





Alaa.. Cerita pasal anak bulus teruna ai lagi. Boring kan? Ai tak boring pun. Ai sayang mereka. Seperti yang ada anak, setiap hari update pasal anak. Seperti yang ada tunang, setiap kali update pasal tunang.  Tapi kita tak boleh nak marah.. Sebab itu blog diaorang kan ? Boring ? Close je blog diaorang. Apa susah kan? Same goes to me.. Boring pasal anak bulus dia lagi? Close aje blog ai . hokay ?? heee ~ 


Nak cerita pasal anak bulus teruna ai yang seekor ni. Haa... dah pandai demand tang makan makan. Taknak makan bijirin. Taknak makan makanan dalam tin macam tuna dll. Hai lahhh ~~ Baru anak bulus, kalau anak betul ? Tak tahu ler... Sudah pasti, bapaknya mesti menurut kata si anak bulus. Yang makin pandai nak makan AYAM GORENG sahaja. Ok ok. Salah ai sebab ajar dia makan Ayam Goreng.. hihi ~ Ai makan ayam, ai bagi Komot sikit. Haa... camne tak si Komot ni suka makan ayam ? Sudahnya, sekarang ai rebus lah ayam untuk dia..... Makanan goreng kan tak elok untuk kucing. Nanti bulu gugur...  Rebus OK! Tapi jangan lupa bagi makan ubat cacing ~~

*Ayam direbus - Ayam dicarik - Ayam dicampurkan dengan nasi*



Tapi tidaklah ai beli seekor ayam semata mata nak rebus untuk si Komot ni.. Kiranya macam ni, ai tak suka makan isi ayam. Uols suka ke? Ai suka makan tulang ayam.. Tang kepak ke.. Best ouh ! Tapi tang dada ayam? Tak suka ! Banyak isi.. So, tang tang yang banyak isi tu lah ai rebus bagi kat kucing makan... heeeee ~ Ai makan ayam. Diaorang pun dapat makan ayam. Kadang kadang, diaorang pun nak makan sedap jugakkk.. heee ~

*Lazat kan Komot? Pastu mesti tido sampai ke petang !*




p/s : Suka panggil Komot = KomottO..
Singkatan Komot naik Moto.. Motif? Ntah. HAHA !!~








Yang tak suka bagi sisa makanan kat kucing ! Bagi lah yang sedap sedap !
signature ms eida

16 comments:

  1. eida!! semalam nana siap mmpi nangis2 nak anta tomey nana tu pergi pusat jagaan kucing tu..adoi punya la pikir sampai masuk mimpi da..hehe

    ReplyDelete
  2. rajinnya beliau merebus dan mencarikkan ayam utk kucing beliau... hikhik
    Insyallah... kucing2 tu akan doakan rezeki utk Eida lak nati :)

    ReplyDelete
  3. wah, komot dah mula demand la.. makin debab la komot lps ni.. hihihi

    ReplyDelete
  4. sama laaa kita xsuka isi suka ulang hu3

    ReplyDelete
  5. momo & family pun makan ayam rebus gak.. tapi campur madu :p

    ReplyDelete
  6. same la kalau kt umah ayah...
    ape kite mkn..ken la mask jgk tuk kucing jgk.. :)

    ReplyDelete
  7. gemok gak komot..kucing aku jado kurus gile lpas beranak.,..dah tu, lepas sebulan sume anak2nya mati..aku xtau nape...dah 3x die beranak sume mati anak die..tension aku...aku yg xreti jaga atau mak die yg xreti jaga...

    ReplyDelete
  8. rajin nya alahai..... sy geli dgn kucin2 ni... bulu dia xleh thn..meremang je rasa..

    ReplyDelete
  9. @Zana Adieyza

    Lepas ni? Dah takde ayam rebus untuk komot dah.... =((

    ReplyDelete
  10. @Siti Nursyuhada

    KAN!!! heee~ siap marah, apesal lah ayam ni banyak isi. suka beli ayam yg kurus2 je.. hihihihi

    ReplyDelete
  11. @C.I.N.T.A

    WOW!! madu tu..... patut sihat walafiat!! =)

    ReplyDelete
  12. @.: iEyLa :.

    Ye betul.. Tu yang akak selalu buat pada kucing2 akak... =)

    ReplyDelete
  13. @anna alaui

    Tulah.. komot ni aku bela dari kecik.. minum susu tepung je.. Tak sangka boleh gemok macam ni! HAHHAHAHHA

    Tak pe anna, kasi je ibu kucing tu.. dia tak reti jaga anak kot...

    ReplyDelete
  14. @qaseh johanna

    Ida suka kucing!!!!~ lain orang lain kesukaan kan... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page