Tuesday, June 19, 2012

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC)





Yang kerja goverment (gomen) tahu dah kot pasal APC ni kan ? Acara yang ditunggu tunggu tiap tiap tahun... Sapa yang layak, sapa yang tak layak tapi dapat  engkoo  tahun ni ? Haa.. macam tu.... Nak kira layak ke tak layak, orang kata bergantung pada markah SKT... Tapi bagi ai, dah macam ikut turn pulak.. Ikut senority.. Sapa paling lama, dia dapat.. Yang baru baru, ko tunggu lah dua tiga empat lima tahun lagi yer... hihi ~

Memacam muncul kontroversi pasal APC ni.. Uols jangan salah anggap, ai tak dapat pun.. Jujur ai cakap ai TAK LAYAK lagi.. Buat kerja tak seberapa, ponteng je lebih.. Masuk lambat ! hee ~ Tapi bila mana seseorang itu dapat a.k.a housemate ai, ai rasa DIA MEMANG LAYAK !

Layak yang macam mana ? Cuba uols bayangkan.. Tapi sebelum itu, ini pendapat ai.. Sapa sapa tak setuju, ada ai kesah ? HAHAHA !! Ok sambung. Cuba uols bayangkan, seorang budak teknikal yang kuasa bidang nya hanya terhad pada lukisan pelan dll, tapi kini bidang kerjanya dah makin 'meluas'. Paham maksud ai dah makin luas ? Buat kerja PA. Dah jadi RUTIN bila PA cuti, housemate ai jadik PA gantian.. Ai serupa beruk yang macam tergaru garu kepala yang tak gatal ? Kenapa yu jadik? Kenapa budak tekbikal ? Kenapa ? Dan kenapa sampai lah sekarang ai tak dapat jawapannya.... heee~~


*Gigih ai amik gambar nak buat kenangan*


Selain PA, apa lagi yang dibuat ? Oh ! Photographer... Ntah bila masa naik pangkat jadi OP ni pun ai tak tahu.. Asal ada mana mana event yang memerlukan OP, dia jugak orangnya.. Ai pelik lagi? Dan sekali lagi, soalan kenapa dan kenapa tu timbul dalam kepala hotak ai ! HAHA

Ouh.. housemate sangat TAK KESAH kene buat semua tu sebenarnya tapi bini dia ni yang EMO lebih, sebabnya dia selalu cakap, walaupun tu bukan bidang kerja dia, asal ada bos SURUH je, dia kene PATUH ! Ai macam... OOooooooOOooo..... Ai pun salu kene macam tu ! Bukan bidang kerja ai pun, ai kene buat juga? Tapi tak dapat APC pun? HAHAHA !!  *dah biasa*


Sebab itu ai rasa dia LAYAK ! Sebab dia tak pernah cakap TAK/TAK BOLEH/TAK NAK pada kerja kerja yang disuruh tu.. Yang kadang kadang ai hangin juga.. Sebab balik rumah, dia akan penat. Pastu malas nak layan ai ! Eh eh ? Dah masuk bab lain ni ? Ok ! Berbalik pada topik kitaa...... tapi pada pandangan orang lain pulak, kira dari segi negatifnya.. Orang yang mengikut kata kata @ arahan bos ni dikatakan 'budak suruhan'  'pencacai' and so on..... Ai pelik ? Kenapa nak cakap macam tu ?? Adakah sebab hasad dengki? Salah ke buat apa yang disuruh oleh bos? Tapi agak agak ye boss, kalau hal personal pun ko nak suruh anak buah ko buat juga.....  Jadi tak perlu lah dengki mendengki pasal ni. Dapat ke tak dapat ke, layak ke tak layak ke.. Hanya Penilai yang tahu. OK?


*Ouh ye ! Sis P pun dapat APC tahun ni *



TAHNIAH kepada Hubby, Sis P, Abah kesayangan 
and to my boss juga, KakAinul~~






p/s : tahun ni dalam sejarah. 2 orang dalam hidup ai dapat APC. heee~
MyKesayangan Abah, dan My sayang mok! hihi ~








Yang seronoknya diaorang dapat APC, sebab ai pun dapat share ! HAHA
signature ms eida

8 comments:

  1. kiterang nyer APC trus tangguh. ntah bila tatau lah.. sesilap buat kat ofis ja.. hahahahhaa

    ReplyDelete
  2. tahniah juga pada mereka...eka pun tak layak eida... salu je melawan ckp GB

    ReplyDelete
  3. tahniah to ur husband ek. husband saya pun da dapat.tu pun lps 5 tahun berkhidmat.hihi. tmpt keje kita sama juga. ikut seniority. so, tunggu je la.hihi.

    ReplyDelete
  4. APC memang setiap tahun jadi isu hangat...

    tahniah dapat share dari rezeki abah dan suami kikikiki.. amik aura dulu.. nnt barulah pg ke eida...

    ReplyDelete
  5. congrats pd semua penerima hadiah APC taun nie..
    for ur info mak pn dpt taun lps..dkt umah tu setiap taun dpt sorg..taun nie abah pn dpt..nk pencen bru dpt..cian abah..huhu
    tggu turn sape pulak 2012..;p

    congrats to ur 'housemate' tOo..hehe

    ReplyDelete
  6. wah, tahniah!!!!!!! sekali 2 orang yg rapat dpat.. mestilah eida pun ada habuannya.. hihihi..

    x kisah la org tu dpt APC sbb apa.. yg penting, boss dia yg pilih kan.. kita ni sapelah nak pertikaikan keputusan tu? lainlah kalau kita boss.. hahahhaha..

    *nota: andi, bila nak belanja kami pulak?? hahahha.. gurau jer ok!

    ReplyDelete
  7. Isu APC kat off sue pon sama gak sll ada jer yg xkena.. hu3...
    tahniah buat suami eida...

    ReplyDelete
  8. nak sampuk gak.. kalau dah ikut turn tu teruskan ikut turn.. jgn la kejap turn kejap ikut markah.. ** arghhh kena potong trip.. cis.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page