Monday, May 21, 2012

Ya Mussawir





CD42. Masih berpuasa. Yeah~ Tinggal lagi 2 hari saje lagi. Pastu ai dah boleh Raya ! Raya ! Raya ! Eh? Hari ni ke esok ye masuk Bulan Rejab? *tak de kalendar kuda lah kat office ni*  Tak pe, tanya pakcik google lah jap g.. hii~ Pagi pagi ai dah datang, hubby kene pergi Melaka.. Selamat balik hari je.. Fuh ! Legaaa... Kalau tak, buka sorang sorang lah jawabnya.. Even memang ai berpuasa sorang diri pun... Cuma time buka tu nak berteman.. heee ~


Tadi sempat ai berBW, terbaca satu ilmu kat blog CHENTA ni... Meh ai kongsikan bersama bagi yang sedang TTC macam ai ni..... ~ Moga moga ada sinar buat kita semuaaa... ~


YA MUSSAWIR bererti  Yang Merupakan Makhluk / Yang Membuat Bentuk

Khasiatnya :

Ya Mussawir, sekiranya seseorang isteri yang sudah lama belum mempunyai zuriat, maka cubalah ikhtiar ini dengan berpuasa selama 7 hari bermula hari Ahad sehingga Sabtu. Ketika hendak berbuka puasa ambil segelas air dan dibacakan ayat 'Ya Mussawir' sebanyak 21x, kemudian air tersebut diminum untuk berbuka puasa...


Bagi suami pula, hendaklah berbuat dengan perkara yang sama tetapi hanya dengan berpuasa selama 3hari sahaja, kemudian ketika hendak berjimak, bacalah zikir ini sebanyak 10x. InsyaALLAH akan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.



" Barang siapa yang berzikir sebanyak 336x atau lebih maka InsyaALLAH akan menjadi baik segala perbuatannya atau apa apa yang dikerjakannya..."



Alaaa.. ai dah terlepas pulak semalam.. Semalam ai tak puasa... Tak pela, next week ai start amalkan ni...Lagipun minggu ni, kene pergi Melaka.. Tak larat pulak nak berpuasa sambil membuat lawatan.... Next week ok ! Next week.... Jom amalkan kawan kawan..~






Yang akan terus cuba dan mencuba, AMIN ~
signature ms eida

10 comments:

  1. Nana pon suka kalendar kuda tu! best kan semua ada..hehe

    selamat berpuasa and semoga ada rezeki untuk eida =)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..tq atas info..bole amalkan ni..:)

    ReplyDelete
  3. esok dah start 1 rejab..jom,sama2 kita puasa sunat di bulan rejab..

    *ada 3 zikir untuk dapatkan zuriat..aku amalkan yg ni..Ya Holiku,Ya Bari'u, Ya Musawwir..Baca byk2 kali terutama time tuuu....;)

    ReplyDelete
  4. @Nana Aris

    Aah nana, semua da kan. suka!

    Amin.. TQ Nana =)

    ReplyDelete
  5. @anna alaui

    Ayuh! Tambah pahala, aku yang sememangnya kurang pahala ni.. heee~

    Ouh.. banyak ye? punya lah aku taktahu.. dulu tak amik port pun, skrg baru terkial kial... =((

    ReplyDelete
  6. nice sharing.. insyaAllah lepas adiey balik dr luar negara nnti boleh kitaorang cuba..

    ReplyDelete
  7. @Zana Adieyza

    Ida pun nak cuba hari ahad ni.. Alang alang dapat pahala sunat Rejab.. =)

    Mana tau termakbul kan zana ? Usaha! Chaiyokkkk

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page