Thursday, May 3, 2012

Sebelum jadi ANAK...






Kita perempuan tahu macam mana kejadian seorang bayi.. Lelaki tahu ke ? Yang dia tahu, bila bersama pasti dapat anak.. Boleh macam tu? HAHA ! Lawak lawak . . Tapi yang mana tahu sebenar benarnya tu, bagus lah.. SYABAS ! hee~ Meh sini ai nak cerita versi kefahaman ai la... Sebelum mendapat anak, perkara di bawah patut diketahui oleh bakal bapak bapak sekelian yer~~


Ketahui lah bahawa seorang bayi terjadi apabila sperma dan ovum dapat bersatu... Macam mana nak satukan mereka ? Bersama lah dengan isteri uols pada hari subur.. Hari subur dimana para isteri subur dan berpotensi akan mengeluarkan ovum/telur untuk disenyawakan.... Bersamalah sekerap mungkin untuk meningkatkan peluang untuk mereka 'bersatu'.... Contoh kalau, bersama sekali dalam satu cycle isteri, memang peluang untuk sperma dan ovum bersatu itu RENDAH ! Jadinya, untuk meninggikan peluang untuk menjadi BAPAK, bersamalah dengan isteri anda ketika WAKTU SUBUR dan bukannya IKUT MOOD .. Ok? hihiihi ~ Penat? Tolak tepi.. Nak anak kan? kan? huu~


Selain itu, jika pasangan mempunyai masalah kesuburan, berilah kerjasama yang 200% !! Dimana kalau, si isteri telan menelan bergelen gelen ubat... Telah terima berpuluh puluh suntikan, anda juga , yang mana NAK JADIK BAPAK ni, pun kenelah menelan bergelen gelen ubat....Menerima suntikan juga a.k.a membuat treatment juga.. Mana boleh sebelah pihak je yang berusaha.. Yang sebelah pihak lagi, taknak usaha ! Yang dalam kepala hotak dia, NAK ANAK ! NAK ANAK  je !!! Tak boleh macam itu ye kawan ??


Oh ya .. Nak selitkan jugak , kalau ada list makanan yang kene DIKURANGKAN untuk makan, atau TIDAK BOLEH makan langsung.. Sila patuhi... hihihi.. Jangan sebelah pihak je yang patuh, yang sebelah pihak buat bodoh je...... Kesian si sebelah pihak tu.. Menahan nafsu seorang diri ! Lagipun hasilnya dari kedua dua belah pihak kan? Kalau seorang je, tak ke sia sia je usaha nya ?? *FIKIR*







p/s: baru tahu, seorang kawan preggy...
Tahniah sha! Setahun seorang.. Ai like!
Take care ~









Yang berharap bapak bapak diluar sana lebih memahami,
signature ms eida

12 comments:

  1. yup.. gua tersangat faham...

    ReplyDelete
  2. kan..nasib dayat prihatin,xmerungut bila aku kejut memalam kaki krem.bila kene masak sbb aku malas nk masak.ikotkan je semua "mengidam" aku tu...semoga nanti ko n andi rase semua tu...aku xpernah lupe doakan kekawan aku...jgn pernah putus asa.Shasha pun aku bru tau dia preggy..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Eida,
    Bab makan ubat tu..sama2 makan. Yg sorang bagi support. Tlg ambilkan air dan temankan makan ubat.
    Tapi bab berpantang makan tu..mmg tak dpt. Kat umah boleh la kita control tapi kat ofis dia belasah jer..hehe. skrg haru jugak..dua2 dah tak pantang. Main belasah semua.

    ReplyDelete
  4. setuju sgt!kdg2 kite org pmpuan je yg berusaha lebih..

    ReplyDelete
  5. mmg setujuuu sgt dgn eida. mmg selalunya ketara kita isteri akan berusaha beria2. nk kena ingatkan mereka selalu hihi.

    semoga rezeki eida dpt baby pulak lepas nih. Amin yarabbal alamin.

    ReplyDelete
  6. @CIK PUAN TIPAH

    Hehe~~ Ida masih berpantang.... Hubby? on off je.. Hampehhh....Tak pe, at least biar kita yg berusaha... Bila tak menjadik, kita salahkan dia.. hahahahhahaha....

    ReplyDelete
  7. @anna alaui

    Betul tu anna.. Macam budak kecik nak kene ingtkan setiap kali... Hurm.. padahal boleh je pk sendiri kan.... Hati, mulut, kepala sume pk nak anak, tapi bila suh buat itu ini, taknak pulak? Cmne tu?? huuuu~~

    ReplyDelete
  8. @CikPuan Fara

    Kalau kita ingtkan then dia buat xpe fara, tapi still tak buat jugak? cmne? Kang ada yg kene cili mulut tu kalau asik sebut anak tapi taknak usaha.. hahahhahahhah

    ReplyDelete
  9. hal ni mmg kena saling bertolak ansur kan.. x boleh sebelah pihak jer..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page