Wednesday, May 16, 2012

Profile Picture Facebook Mogok Lapar di Palestin






Pagi tadi, masa ai duk buka facebook, ada sesuatu yang menghairankan laaa.... Ai tengok ramai yang buat Display Profile Picture (DP) kat Facebook (FB) gambar orang colour coklat ! Ai pelik.. Kenapa ek? Ai pun tanya lah pakcik google .. hee ~ Jawapannya ini ye..... 


*ramai kan yang menukar?*




"" Sebenarnya tahanan Palestin sekarang sedang mengadakan mogok lapar paling terbesar dalam sejarah dunia.  Dicatatkan mogok lapar selama 76 hari tanpa makan dan minum bagi menentang kekejaman israel. Antara tuntutan mereka adalah hak asasi sebagai tawanan perang, pendidikan dan lain-lain seperti yang diishtiharkan oleh undang-undang antara bangsa. Dengan hanya menukar gambar profil, ini dapat membantu tahanan palestin untuk menuntut hak mereka kepada kerajaan israel. ""  


Info dari : SINI


Haaa.. itu macam kah ? Punya lah ai tak tahu . . Google juga ada bagi koleksi gambar gambar tersebut..

           


Banyak lagi gambar untuk sesiapa yang mahu penyokong : SINI yer ! Ai dah tukar.... Itu sahaja yang mampu kita buat untuk membantu Orang Islam di sana.... Untuk keterangan lanjut mengenai ini, boleh baca SINI  ~


*Ayuh tukar!*








Yang menyokong !!!
signature ms eida

6 comments:

  1. sama2 kite support mereka mane yg termampu..
    mudah2an dengan usaha kita yg kecil ni mampu mengubah nasib mereka..

    ReplyDelete
  2. yelh tgk rmai gk member fb dh tuka DP fb dorg kpd gbr2 spt di atas tu lh..ptotlh len mcm je rupenye..al kisah nyer cmtu..

    ReplyDelete
  3. aku baru je nk wt entri psl ni..jpg aku publish..tp aku tak tujukan kat ko tau..hehe...

    *bgtau awl2 takut ada yg bkecil hati*..hehe..

    ReplyDelete
  4. @anna alaui

    Aku tak kecik hati pun... Hati aku besar ni! HAHA Aku dah komen kat sana, tapi aku nak komen kat sini jugak...

    Berdoa itu sudah semestinya.. Lain orang lain pendapat... Manusia... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page