Friday, May 18, 2012

Mushang : Kucing Sesat !





Pelik bin ajaib.. Macam mana ada kucing sesat kat rumah ai ni? Rumah ai ni apartment tingkat 4.. Gigih pulak dia naik tangga tinggi tinggi tu... Haish... Dan pandai pula pergi rumah yang sememangnya ada membela kucing... hihi ~ Ada orang kata, kucing boleh bau... Pandai cari umah yer... HEHE ~


Kisahnya begini, semalam balik rumah dari office, dalam pukul 6.30pm, ai naik tangga tu lambat lambat sebab puasa kan... Hubby dah sampai depan pintu rumah da.. Terjerit jerit panggil ai suruh cepat naik... Ai pelik kenapa ? Rupanya ada seekor kucing COMEL gila sesat.... Mana datang ntah.. Sorang sorang je.... Tak bermaya.. Lapar kot?

*Ai panggil dia Gebu pada mulanya tapi harap bulu je panjang lebat tapi actually dia kurus sangat ! Masa peluk tu rasa tulang2 dia.... Hubby panggil dia Mushang.. Katanya muka dia nampak macam musang? Yeke?



So, masuk rumah we all bagi makan.. Sekali dia tak makan la bijiran tu.. Ai rasa dia 'baby' kucing lagi.. Dalam 3 bulan maybe ? Ai pun kelam kabut, tak tahu nak bagi makan apa... Kucing ai semua dah dewasa da.... Try la bagi dia makan ayam goreng yang telah dicarik, makanan dalam tin *tuna* , sib baik dia makan...... Pastu minum air sikit punya banyak ! Haus.. hihi ~ Lepas makan nampak dia ok.. Jalan sana sini.... Kalau tak, tak bermaya.... Then pas makan, Mushang bantai tido... Alololo~ omey nya!!

 *Lepas makan & minum* Omey tak kawan kawan ?? Mushang nak tido.....



 *Mushang dah bangun.. Baru boleh buat photoshoot! HEHE*


*Mushang adalah betina ye.. Comel kan?* Macam kacuk pun ada ni...




Haaa.. dikala ai nak menghantar semua kucing ai ke Pusat Penjagaan, datang pulak si Mushang ni... Ai rasa ada orang bela ni, maybe terlepas... So, malam tadi Mushang tido kat dalam rumah, dalam cage... Pagi tadi ingatkan nak keluarkan, tapi risau pulak ... Takut takut mati kelaparan ke.... So, ai decide nak bela sementara ada orang datang tuntut ke nanti.. Ai bagi jela.. Kan? Tak pun, buat poster, sapa sapa ada kehilangan kucing kan? hihiihi ~


Kalau tak de orang tuntut gak, ai hantar jela bersama sama kucing ai ke Pusat Penjagaan Kucing.. Kan? Tapi ai teringin nak bela.. Sebab Mushang ni lain dari lain.. Bulu dia macam bulu kucing parsi tau.. Kembang !! Ai suka..... Tapi? Apakan dayaaa.........








Yang balik ni kene beli susu kucing balik, dan makanan tuk kitten ye!
signature ms eida

20 comments:

  1. orang nyer la kut.. ce buat iklan.. ada la tuan dia kut.. tp mmg comel pun.. bulu kembanggg.... :D

    ReplyDelete
  2. sy rs org punya ni... cer buat iklan... msti org area situ jer... kesiannya.. mesti dia lost... rajin sgt jejalan

    ReplyDelete
  3. fuh!comeeeeellll sgt lah kak!lg comel klau akk bela...kihkih
    akma ase mcm kucing maine coon lah kak..coz member akma mcm nielah sejibik..hihi

    ReplyDelete
  4. beshnya bulu dia....
    mmg comelllll

    ReplyDelete
  5. ieda,

    ntah2 kat tingkat ground floor mmg dah ade advertisement yg kaum miaw2 je paham baca..dia tulis " Rumah kat tingkat 4 owner nama ieda dan andi sangat suka kucing, kalau nak tempat tinggal yg best dan makanan yang marbeles, sila naik ke atas" kot?...hehehhe....

    ReplyDelete
  6. cute nye hihikk.... rse nk bli gak r bekas minum kucing tu...

    ReplyDelete
  7. nape ida xnak bela kucing dah????sori kalau hani tertinggal cerita....

    ReplyDelete
  8. @PUANSTOBERI

    Dah buat iklan da.. Tinggal nak tampal je... Aah kekda.. bulu kembang minah ni... heee~

    ReplyDelete
  9. @cahayachenta

    Itu ler.. taktahu jalan pulang... kesian.. =)

    ReplyDelete
  10. @Akma_cikyong

    Kucing maine coon? Ape tu? Nama Spesis ke? HAHA.... Akak memang nak bela, tp.....

    ReplyDelete
  11. @Suwaibah YS

    Kalau besar ni, mesti lag lebat bulunya kan... kan... =)

    ReplyDelete
  12. @anna alaui

    Macam kucing ko je kan anna... heee~ Meh la datang umah, tgok mushang... =)

    ReplyDelete
  13. @LuVidA^^

    Bekas minum rupa macam bola tu? HAHA!! Akak pun suka.. kalau ada colour pink, lagik comei! hehhehe~~

    ReplyDelete
  14. @BaTiK_PiNk

    HAHAHHA!! Lawak yani ni... Kalau ade begitu, no wonder semua kucing suka naik umah ida... hahahhahaha!!

    ReplyDelete
  15. @hanidatul shatira

    Sebelum pape, ida taknak hani pk, ida taknak bela kucing sbb kucing adalah penyebab ida tak preggy smpai skrg tau?

    Kami laki bini dah berbincang, nak fokus pada treatment.. Tu yng hantar semua kucing ke Pusat Penjagaan sebab treatment sangat mahal.. dan memerlukan banyak duit.. Bela kucing 9ekor ni pun sangat memerlukan banyak duit... kami kurang di situ... So, ida terpaksa memilih salah satu..Ida choose myownbaby.. =(

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page