Tuesday, May 29, 2012

Mushang balik kampung tau !





We all dah mula bagi Mushang minum susu.. Walaupun, si Mushang ni TAKNAK minum, ai paksa ok! Mana nak kenyang kalau makan makanan dalam tin tu je kan ? Pandai Mushang ni, orang dok suap botol susu kat mulut, pandai die tutup mulut, taknak buka.. Amboiiiiii~~

*kene paksa minum susu* HAHA



Lagi satu, hubby dah sediakan 'toilet' untuk Mushang... Mula tu tak pandai nak kencing berak kat situ, habis kain batik ai, selimut ai kene kencing Mushang.. Ishkk.. Geram ! Tapi tekad nak ajar juga berak kencing kat 'toilet' dia macam mana ai ajar kucing kucing yang lain .... Dalam masa seminggu ni, Mushang dah pandai sikit la... Cuma kene tengok juga if after dia berak tu, tahinya tak terkena kaki/tangan.. Kalau kene, memang kene basuh la jawabnyaaa.....




Oh ya.. Mushang ni ikut we all balik kampung last weekend.. Baik je duduk dalam kereta, tak bunyi langsung.. Tido sajaaa... Mudah kerja ai.. heee~ Dalam pukul 10am, we all gerak balik.... Tak berapa nak jem sangat walaupun cuti sekolah..Cuma bila masuk je highway LPT tu, jalan dah stat jem.. Rupanya ada penutupan jalan.. Ada kerja kerja menurap jalan.. Kejap je. Dalam 5km... Pastu jalan laju seperti biasa... heee ~ Lega ~ Mushang? Sekali sekala mengiau gak nak keluar... Ai bagi keluar kejap.. Macam macam ragam ! Jakun tengok kereta.. hihihi~ 

*Mushang nak keluar lah MA !!!*


*Sesudah bagi keluar.. Suka lewtewww*



Kali ni , we all exit Temerloh, nak cari Ikan Patin nak bagi kat mak ai.... hee ~ Pasal Ikan Patin ni, lain entry ai cerita hokayyy ~~ Sampai kat kampung hubby dalam pukul 2pm...  Memang niat dari KL lagi, sampai kampung, nak mandikan si Mushang ni.. Senang, sebab umah bawah, kene panas kan... Kalau mandi kat umah ai, mana nak cari panas ? Umah apartment gitu ~~ huuuu... Mushang time mandi ? Menggelupur okayy ~~ Takut air ! hihihi .. Tapi ada hubby kesah? Dia mandikan jugak... HAHA !

 *kuyup Mushang!*



Lepas dah mandi, lap lap kat luar rumah.. Panas terik ! Sekejap je Mushang dah kering ~ Terus bulu dia cacak cacak gebu gitu ! Comel sangat !!~ Lepas dah mandi, bagi makan/minum.. Terus Mushang lepak lepak nak masuk tidoo.. ZzzZZZzzz..... Senang hidup kucing kan ? heee~

*Nampak Mushang muka marah kene mandi tu ? HAHA*




Ini lah yang berlaku selepas mandi.. Badan segar ! 
Nak tidooo.... Lama Mushang ni tido ! 
heee~

 
* Eh eh ? Bapaknye pun tido jugak? hihihi*










Yang kadang kadang geram dengan Mushang, yang kadang kadang sakit hati dengan Mushang ! Huuuu~
signature ms eida

16 comments:

  1. alahai...comelnyer..geram tgk.. lya pon suka kucing

    ReplyDelete
  2. Eida,
    Saya suka kucing. Tapi tak berani nak bela. Dok bandar ni..kena sediakan toilet dia..nnt tak pepasal kena marah ngan jiran.

    Sy pun ada gambar ikan patin gak. Last week dpt makan..best sgt..wooo

    ReplyDelete
  3. wahhh chomelynyer Musyang...sama cam nama kucen member tp rona krim @ oren skit.. awk bela kucen jgk rupanya..sy pun bela kucen gak..skrg ade 5 ekor..tu yg memanjang projek naiktaraf kediaman anak bulus..

    satu jer, klu awk nak bg dia susu, make sure posisi dia mcm kucen menyusu dr ibu dia k (badan dia meniarap/duduk) sbb klu baringkan dia & bagi susu mcm posisi baby mcm menyusu, bahaya utk dia, takut susu masuk paru2 dia.. ;)


    nak ajar dia berak, eloknyer kurung dia dlm cage bersama litter tray dia or kurungkan dlm toilet yg awak jarang guna (klu ade extra toilet kat umh ler), nnt kat situ dia akan biasa ngan bau poo dia & buang kat situ. sementara kecik lagi nih senang nak train, nnt dah besar dah susah skit nak toilet train dia..hehehe

    ReplyDelete
  4. kucing kalau dimandikan mmg bising.. dulu masa kecik2, pantang ada kucing yg masuk rumah, semua zana kurung dlm bilik air then mandikan.. hahaha.. balik rumah tuan dia dgn bau sabun mandi.. jimat air & sabun tuan dia kan..

    ReplyDelete
  5. Dh makin comel plak tgk kucing ni Ieda bela....geram plak tgk......gebu je!

    ReplyDelete
  6. @LYAfrina

    Comelkan... geram jugak dengan Mushang ni.. heee~

    ReplyDelete
  7. @anna alaui

    Nanti Mushang jumpa BOBO ye.. heee~

    ReplyDelete
  8. @CIK PUAN TIPAH

    Hee.. Kenapa jiran nak marah? Kita bela kucing dlm umah je.. Kucing2 ida sme berak dlm toilet dia.. Sikit pun tak kacau umah orang.. hee~

    Sedapkan?? Yummy!!!

    ReplyDelete
  9. @Zana Adieyza

    WOW!! Bagusnya zana. Leh la buat service mandikan kucing.. hihiihi

    ReplyDelete
  10. @A servant of Allah.

    Hihi.. Alololoo.. comelnya panggil Mushang macam tu.. hihii

    ReplyDelete
  11. @PhatLady

    YUp! Ida bela 9ekor sekarang....hihi~

    Ouh yeke? Ida salu susukan anak kucing macam tu.. Tak de apa yg terjadi. Nasib baik...

    Ada.. memang kurung dia pun.. Tapi dia suka pijak tahi dia balik.. Bukan kes dia tak reti berak dalam toilet dia....

    TQ tips awak!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page