Friday, May 25, 2012

Kolotkah aku ?





Lama dah nak luahkan ni, baru hari ni tergerak hati .. Sebab dah makin ramai lak yang menegurnya ?? Untuk pengetahuan semua, ai tak de akaun Twitter, Instagram mahupun What app . . .Untuk apa semua itu? Ai tak amik tahu.. Kalau setakat suka suka, cukup lah dengan social network yang ai ada sekarang ni , blog dan facebook.. Itu pun dah tak terkawal.. huuuu ~



Apa Itu Instagram dan Apa Fungsinya? | Instagram adalah sebuah aplikasi gratis dari iTunes yang fungsi utamanya sebagai tempat untuk mengupload foto. Aplikasi ini dapat digunakan melalui alat gadget seperti iPhone, ataupun iPod yang memiliki versi iOS 3.1.2.

Instagram dikembangkan oleh Kevin Systrom dan Mike Krieger yang tergabung dalam perusahaan yang telah mereka kembangkan sendiri yaitu, Burbn, Inc.

Kegunaan Instagram tidak hanya untuk berbagi foto saja, melainkan juga untuk menyunting foto-foto yang memiliki 16 efek yang dapat digunakan untuk menyunting foto. Dengan aplikasi Instagram, foto-foto Anda dapat diunggah melalui jejaring sosial seperti facebook, twitter, foursquare, flickr, dan juga posterous.

Sumber : Google



Ai suka je tengok orang upload gambar gambar dari Instagram, tapi tidak ada niat pun ai nak ada Instagram tu.. Mungkin sebab hp ai tak berapa nak canggih ? hihi ~ Tapi sejujurnya ai memang tak suka Twitter ! Ntah pape ai rasa.. HAHA ~ Tapi ada yang kesah ai tak de semua tu tau.. ! Ai dikatakan KOLOT bila tak ikut peredaran zaman kononnya.. Puiii ~ Peredaran zaman lah sangat ! Ade ai kesah ? Cetek nya akal fikiran ko kan? Tak de twitter, atau segala macam mak nenek tu, ko kata KOLOT ? Sekolah mana ko pergi dulu ? Belajar tak habis ek ? Ko yang KOLOT sebenarnya ! Nonsense !


Sorry, budak KOLOT macam ai ni malas nak layan budak CETEK AKAL macam ko ni !




p/s : sorry pepagi hari ai dah EMO! Actually ni auto publish~ Ai sedang berjimba jimba di G*****G ! Miahahahahaaaaaa







Yang pelik dengan perangai manusia pelik ni,  HUH !
signature ms eida

14 comments:

  1. kolot???? owhmaiii......tu bukan tanda kite dah moden....hurmmm

    ReplyDelete
  2. ala biasela org...
    kalu kite xde a/k twitter @ ape pun, org suke nk ngate @ kutuk kite..
    tp ikut suke kiterla... dah kiter rs xperlu, wat aper nk ikut org sbb org lain ada...
    saya pn xde gak, yg ada blog & fb jer... kalu dah bnyk sngt pun letih gak nk layan....
    bebakul gakla org kate saya.. pekakkan telinga jer... org mcm tu prasan jer lebih... kdg knowledge org mcm ni lg cetek dr kite... sbb sibuk dgn bende yg org lain ada dia pun nk ada jg.. tp sbnrnye dia abuk pun xde..

    ReplyDelete
  3. hai...salam kenal.. saya follow blog ni yer... :)

    ReplyDelete
  4. whoisshh...sempat lagi berjimba tu tp post emo..
    terbaikla kak..hihi

    ReplyDelete
  5. haha i tak ske jgk twitter...twitter pun tade...tapi i ske instagram jgk...kunun lomo la...

    btw i folo u k...:P

    ReplyDelete
  6. ape guna ade bnyak2 laman sosial..klu x trlayan..pastu klu x lyan,adelh plak yg mulut gtal kate kite sombong..better be ourself kn..suke kamu pnya blog..simple..

    ReplyDelete
  7. zana pun x de akaun twitter.. so zan apun kolot?? hahahahhaha...

    zana pun xde hp canggih, so zana pun kolot.. hahahhaha...

    ReplyDelete
  8. @hanidatul shatira

    Ida anggap biasalah budak budak KL.. Jakun! HHAHAHHAA

    ReplyDelete
  9. @eijasya

    Eh eh? Macam berpengalamn.. heee~ Itu lah, biar lah kita pakai apa yg mampu... =)

    ReplyDelete
  10. @.: iEyLa :.

    HAHHAHHAHA!! Semuanya di hujung jari dik.. =p

    ReplyDelete
  11. @iedchan

    Ida belum tiba masanya nak ada semua tu.... Cukup lah yg ada ni. Kang tak terlayan... hihihii....

    TQVM =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page