Tuesday, May 29, 2012

Ikan Patin, WAJIB cari !




Selalunya, MIL yang tolong belikan Ikan Patin, tapi kali ni we all cari sendiri Ikan Patin.. Memang selalu kalau ai balik kampung, ai nak makan Ikan Patin Masak Tempoyak ni.. Sedap ! Ai pandai makan semenjak kahwin dengan orang Pahang ni ~ heeee ~ So sambung cerita tadi, hubby exit Temerloh, menuju ke Triang .. Banyak kedai kedai yang tepi jalan ni tutup... Nasib baik ada satu ni je yang buka.. Jenis Ikan Patin ni yang dibela di dalam sangkar tapi di bela di dalam sungai.. Eh uols paham tak ? Ai nak terangkan pun tak berapa reti.. Miaaahhaaa !!~

*Nampak tak gambar yang atas tu, Ikan Patin di bela dalam sungai tapi dikurung dalam sangkar.. Itulah maksud ai.. Hehe~ Bila orang nak beli, tak de la si Penjual kene amik Ikan kat sungai tu , just amik dalam Aquarium  ni je.. Seperti gambar yang bawah tu....*


*1kg = RM14/- . Ai tak tahu murah ke mahal... Ai beli je.. hihiihi ~ Beli 6 ekor... Total RM64/- .. Dua ekor ai  nak masak kat KL, Seekor ai bagi MIL, Tiga ekor untuk myMom yang sentiasa teringin nak masak Ikan Patin ni... Bukan masak Tempoyak , tapi Masak Asam Pedas.. HAHA!! Gasak lah mak.. Orang Melaka lah katakan~~*



*Jangan tak tahu, Penjual ni pun ada blogspot ! Sila lah follow... hihihi ~ *



Ai belum lagi masak Ikan Patin tu, ingat nak masak lah weekend ni , tapi weekend penuh dengan Kenduri Kahwin lah pulakkkk.. Sure kenyang ! So, bebila ai rajin ai masak.... Nak masak ape ek ? Tempoyak? Mana reti uuu !!!!~~ Idea pleaseeee..... ~~~







Yang suka sangat Makan Ikan Patin ni , 
signature ms eida

12 comments:

  1. dah masak patin tu jgn lupa ajak aku makang k...hihi..

    ReplyDelete
  2. wah... masak ikan patin tu.. haibatt... akak tak penah masak lagi ikan patin ni. masak tempoyak la bes, tp kalo susah... goreng kan je.. buat sambal kicap.. jalan.. takpun bakar.. belasahhh.. huhu

    ReplyDelete
  3. ikan patin belado. ade ke? ahaks.sedap masak tempoyakkk...senang je kak....aummmm....

    ReplyDelete
  4. uish!terbayang dah ikan patin 2 dimasak tempoyak,really like so much tempoyak!hihi

    ReplyDelete
  5. owhh patin is my feveret ever..huhh (dh name org pahang kan)huhu..

    goreng pun sedap eida,klu xpndai masak tempoyak..

    uishhh berjejes air liuqq byg ikan patin.. :p

    ReplyDelete
  6. zana pun x pandai masak ikan patin masak tempoyak.. tau makan jer.. hihihi..

    kalau susah2, ikut jer idea kekda tu.. goreng pun sodap.. *eh, tetiba loghat noghori lak..

    ReplyDelete
  7. @anna alaui

    HAHHAHA!! Aku masak tak sedap la. malu nak ajak orang makan.. =p

    ReplyDelete
  8. @PUANSTOBERI

    Ida rasa nak bakar kot? Haibat mende nye kak oi.. Kalau masak tempoyak baru kata hebakkk... =p

    ReplyDelete
  9. @A servant of Allah.

    Ain pandai masak, tu yang kata senang... hhiihi

    ReplyDelete
  10. @Akma_cikyong

    Sedap kan!!! Tapi ida tak reti masak tempoyakk... HAhHAHA

    ReplyDelete
  11. @~LeeyanaRadhi~

    Sama lah... ida suka sangat makan! Menantu Pahang lah katakan.. HEHE~~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page