Thursday, May 31, 2012

Go Genting ! ~ Part One ~





Bermulanya perjalanan kami bertiga, Sis P, Wardah and ai ke Kota Keriangan, Genting Highlands ! Ooooo yeeeaaahhhhh . . .  ~ Actuall nak pergi Hari Jumaat (25.05.2012) tapi tiket bus dah beli hari Rabu lagi.. Eksaited hokayyy ~~ Oh ya ! Disebabkan kami pergi bertiga , perempuan lak tu, so decide nak naik bus saja.. Tak berani nak bawak kereta ye ! ye ! Lagi satu, kami tak ponteng kerja ye cuma kami APPLY CUTI jee ~~ heee ~


Okay, beli tiket bus+ skyway yang berharga RM20.60/Adult (return), (RM9.20 for Child- return juga) di KL Sentral.. Ada kaunter Go Genting berwarna merah di Tingkat 1.. *berdekatan Foodcourt KL Sentral* .. Sampai kat Hentian Skyway tu dalam pukul 9.30am sebabnya we all terlepas bus pagi tu.. Eksyen ye beli tiket pukul 8.00am... Sekali terlepas ! Sudahnya buat muka seposen kat driver bus pukul 8.30am.. Sib baik we all comel, driver bus bagi naik... hihihi~  Memasing lapar, so kita pekena Nasi Lemak + Milo Suam.. Dah rasa dah ni sejuk sejuk Genting ~ hihi.. Oh ya.. Nasi Lemak yang sangat MAHAL ! Untuk 3 orang makan , RM21 ! Cisss... ~

*Dalam bus, tu dia nasik lemak .. BIASA je kan?*



Lepas dah mencekik, kenyangkan perut, we all jalan menuju ke Skyway.... Nak dijadikan ceritanya, salah satu Tiket Skyway dah diambil oleh si Konduktor bus tadi.... Dia TERkoyak.. Dia ingat tu tiket bus dia agaknya!! Ai pun dalam bus tak cek.. Adoiii ~~ Dah tak boleh nak skyway daaa.... So, pergi kat Management Skyway tuk settlekan hal ni...... Mula mula ingat nak beli tiket baru je, tapi TAK aci lah kan, bukan salah we all pun !!~ Sib baik Manager Skyway tu baik hati still bagi we all naik jugak........ Banyaknya dugaan nak sampai kat Genting ni.. huuuu ~~


*Senyum melebar War ni, tapi dalam hati ? hikhikhik*



Dalam gendola tu, War senyap je... Konon konon main hp la.. Padahal takut ! Langsung tak angkat muka... HAHHAHA!!~ Ai and Sis P steady je..... hee ~ Tepat jam 10.30am , we all sampai Genting !! Sejukkkkkk ~ Tapi ai steady je ~ hihi ~ Ok, bersambung di Part Two ~~






Next Entry : Ripley's Believe It Or Not ?







Yang penat melayan hal hal jaga tepi kain orang ni !
signature ms eida

14 comments:

  1. wow cik eida kite ni bejalan je eh.

    ReplyDelete
  2. waaahh..ni girls' day out la ni ek kak??
    cepat2..part two plak..hihi

    ReplyDelete
  3. zana suka naik cabel car!!

    masa zana keje kat genting dulu, mula2 jer rasa sejuk2.. masuk seminggu, dah x rasa sejuk tu.. hahaha..

    ReplyDelete
  4. Bestnyer, bila lah peluang ros nk dpt gi ?? Huhuhu...

    ReplyDelete
  5. Bestnya ida. Dh berpuluh kali ajak encik suami pergi, smp skarang respon nya nantilah... Choi..

    Jom kita pergi skali nak 1 day? ;)

    ReplyDelete
  6. ala..br eksaited bace sekali ade sambungan daa

    sambung cepat2 tau..mmg best jalan2 genting ni..nak jugak pegi!

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat pi genting dengan kengkawan.
    kami ni bukan dengan kengkawan je..dengan laki pun tak pernah jejak..

    ReplyDelete
  8. @Cikpuan rara

    Heee~ sekali sekala.. Rara pun, preggy pun sampai ke Hatyai sanunn..... lagi best!

    ReplyDelete
  9. @.: iEyLa :.

    Yesszaa diknon... Girl only! Boy not allowed! HAHA

    ReplyDelete
  10. @Zana Adieyza

    Jom g Langkawi.. Cble car langkawi lagi best!!! Eh? Zana pernah kerja Genting???? Bila?

    ReplyDelete
  11. @yannie bunny

    HAHA!! Rizal cakap, ape barang Genting! Terus ajak yannie g GoldCoast!!! WOW!!~

    ReplyDelete
  12. @Nana Aris

    Jom jom! After nana bersalin yer... heeee~

    ReplyDelete
  13. @Aida

    Takpe aida.....Suatu masa nanti, pasti pergi juga!! heeee~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page