Thursday, May 17, 2012

Family Trip :: Pulau Redang | Redang Marine Park





Lepas tengok baby shark kat Long Beach tu, we all dibawa ke Marine Park, Pulau Redang lak. Tujuan asalnya mahu lunch di sana... Bestnya lahai makan tepi pantai gitu~ Teringat ingat sampai sekarang... Group cina yang dengan we all tu kata, Lunch @ SeaView.. hihiihi~ Kali ni , lauk sedap ! heee~

*Apahal ai makan pun dengan lifejaket ni? HAHA*
*Gambar kat atas : Fendi a.k.a tour guide bersama Pakcik boat*



Lepas makan, diaorang yang masih tak sudah sudah makan, we all pun jalan jalan tepi tepi pantai dulu, tangkap gambar *itu sudah semestinya* .. Tak sampai 15minit, dah kene panggil balik.. 

*Kat tepi pantai Marine Park ni, ada batu besar yang sangat cantik untuk menghasilkan gambar sebegini! HAHA*



Fendi panggil balik, rupanya nak pergi snorkeling kat area situ.. Fendi kata situ banyak ikan... Pelahap ikan ikan tu.... We all pun dah get ready roti dalam botol.. heee ~ Banyak gila ikan okay !!~ Ai rasa macam nak kongsi semua gambar gambar yang ada.. Tapi banyak sangat lah pulak, so , ai pilih pilih je.... Layan lah gambar ikan ikan yang santek santek ni ye kawan kawan .. heee~~

*Gambar atas sekali tu macam tengan menyusukan ikan kan? HEHE*


*Apahal tangkap gambar aku ni? Kata si ikan itu.. HEHE*


*Lagi ikan omeyy... Geramnya ! Rasa nak makan je! HAHA*


*Ai suka sangat ikan colourfull tu!!* Eh eh, ai jumpa ikan colour pink tau ! Tapi dia sombong, taknak publisiti katanya, tak bagi ai tangkap gambar dia.. sob..sobss..... HAHA*


*Nampak ke we all ? Dah dikerumuni oleh ikan ikan yang laparkan roti , HAHA*


* Mak abah tak turun snorkeling.. Geng cina tu pun ada yang tak turun.. 
Teman parents saya ye!! HEHE*
*Time tu we all sedang syok bermesra dengan ikan ikan kat bawah laut tu!!*


*Suka gila muncung ikan tu...Omey kan? HiHi*





Next Entry : Pulau Lang Tengah






Yang suka gila time ni, BEST !
signature ms eida

10 comments:

  1. cntik gile wei ikan2 tu..roti dlm botol tu ko ltak air ke wei?

    ReplyDelete
  2. slm dik...
    bestnye dikkk..dpt berenang2 ngan ikan..bile la akk nak pegi pulau redang nih

    ReplyDelete
  3. ee klo aku tgk ikan byk cmtu sure xmsk laut...
    geli...
    byk sgt...
    hehehe

    ReplyDelete
  4. @anna alaui

    Cantik sangat!! Letak separuh botol je... =)

    ReplyDelete
  5. @intan_blur

    best kak.. Nanti ajak hubby akak g yer. syok!

    ReplyDelete
  6. @MaMADeBOt

    Ceh... mana ada geli wei... Seronok lagi ada lah... heee~

    ReplyDelete
  7. hai..bestnye..amik gmbr underwater guna camera ape ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida amik gmbr underwater guna Olympus TG810 ;))

      Delete
  8. tgh gugel2 pasal redang trnpak entri sis. apa funcion roti dlm botol tu ? mcm mna feed guna botol?

    ReplyDelete
  9. tgh gugel2 pasal redang trnpak entri sis. apa funcion roti dlm botol tu ? mcm mna feed guna botol?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page