Tuesday, May 15, 2012

Family Trip :: Pulau Redang | Jumpa retis !





Yeahh~ Dah masuk hari kedua.. Jenuh tau nak cerita ! Tapi ai suka cerita.... hee~ Hari kedua (ahad) we all di Pulau Perhentian, we all dibawa ke Pulau Redang untuk aktiviti snorkeling.. Tu pasal tajuk atas dah berubah.. heee ~ After break1st jam 8am, kami semua ke Pulau Redang menaiki boat laju.. Yang sangat laju dan perjalanan sangat lama.. Boleh bayangkan tak bontot kami semua macam mana?? HAHAHA!! Sakit terhentak...... sampai ke pinggang rasa... Ni kalau preggy ni , gugur la jawabnya.... Rasa macam nak suruh je pakcik tu berhenti sekejap.. hiiihi.. Sakit sangat !

*Long Beach , Pulau Redang*



After 1hour baru sampai kat Long Beach, Pulau Redang.... We all diberi masa 15minit je untuk shopping... Or tangkap gambar sana sini.... OK! Baru je jalan sikit kat pantai tu, dah ternampak seseorang.. hehe~ Wajib tegur ni ! Sapa ? tau kan.. Ai dah post awal awal lagi... HAHA! Farid Kamil  in da house yoooo!!~ Semua malu nak tegur, ai slumber je tanya "Farid Kamil kan? Boleh tangkap gambar?" heee~~ Farid Kamil senyum je.. Hensem weh !

*Senyum je FK, we all serbu dia..HAHA*



Lepas dah tangkap gambar, we all jalan lagi.. Ai nak cari FM Redang.. Hubby pernah sampai sini, masa hubby outstaion dulu.. Sib baik.. Hubby tahu mana kedai cenderahati (Mor Mor Char)..... Beli lah FM RM12.. Gila mahal ! Pulau kan ! Ishkkk..... Dah mahal macam tu, memang satu jela yang ai beli... huuu~~

*Laki bini kat Pulau Redang*



Kejap je shopping we all balik kat boat balik.. Otw balik tu, hubby gedik nak tangkap gambar sorang sorang dengan Farid Kamil lagi sekali... Ishk.. Bini solehah kan, turutkan jugakkk.... Sekali rasa nak peluk cium hubby je, sebabnya time ni, Diana dah ada sekali...Agaknya baru sampai kot.. So, ai pun tangkap la gambar lagi sekali dengan Diana.. heee~ Suka ! Tak sombong pun... Gila lawa....... Dah puas hati, baru we all balik boat and siap siap nak snorkeling tengok baby shark again ! 

*Ai pelik, bila pantai mesti ada adegan lompat melompat* hee~


Semalam kan ai cerita, tak dapat tengok shark pun tak pe kan ? Skrg ai menyesal.. My sis nampak emak shark ye ! Sangat besar katanya !! Sikit pun si shark tu tak heran kita.. So, takyah takut ! Jadiknya, ai tekad, kali ni ai mesti nampak baby shark tu ! heee~~






Next Entry : Again baby shark watching at Redang Long Beach






Yang suka sangat dapat jumpa FK & DD ,
signature ms eida

10 comments:

  1. shark tu vege kan eida..tp beysa la dari kecik kita dah dimomokkan dgn shark yg mkn org...darah2...nge...sgt jeles bergambar dgn FK tu...oh nooo

    ReplyDelete
  2. ensemmm owhh..ain pernah amik gmbar dgn die kakk....................wieeewittt.best nyaaa

    ReplyDelete
  3. curlasssssss, jumpa artis gitu...

    seronoknya tgk gmbr2 masa eida gie cuti ni.. tp kalau jumpa emak shark, zana mesti over risau kot.. takut kena geget.. hahahhaha..

    ReplyDelete
  4. best holiday ever la kak...
    FK kot..huwaaa...jelesh2..

    ReplyDelete
  5. salam..

    wah menarik tu..

    bolehlah tempah banyak2...hehe

    ReplyDelete
  6. @eKa

    Ntah la eka.. hiihi.. Tau xpe.. shark dia bukan heran kita pun.. buat hal sendiri je... uhuhu~

    Hencem kan FK? hiihih

    ReplyDelete
  7. @A servant of Allah.

    FK memang sporting habis kan... Senyum je!

    ReplyDelete
  8. @Zana Adieyza

    Shark dia tak heran kita zana... Kita je yg over takut! heee~~

    ReplyDelete
  9. @.: iEyLa :.

    tau xpe! habis canang satu blog.. satu fb! hahhahahhaha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page