Friday, May 11, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Turtles Watching at Mango Beach . . .






Aktiviti hari pertama di Pulau Perhentian Besar, tepat jam 3pm... Agak kelam kabut sedikit sebab baru sampai dah nak terus snorkeling kan.. Sunblock pun ai tak sempat nak pakai tau !! Habis lah muka akuu..... hihihi~ Cuaca sangat panas... Ai suka !!!~ Mengikut ramalan kaji cuaca, sepatutnya hujan.. Nasib kami baik... ~ We all berlima bersama sama dengan budak budak yang amik pakej yang sama ke Turtle Beach.. Yang mana terletak di hadapan Perhentian Island Resort.. Lawa gila resort tu ! Sebelum snorkeling, we all diberi briefing tentang snorkeling trip ni. Cara cara nak pakai mask, life jacket dan cara cara mengeluarkan air bila masuk ke dalam hidung dan bla bla bla.. Banyak lagi lah yang Tour Guide we all ajar, Fendi namanya......




Lepas tu, ramai ramai naik boat balik untuk ke Mango Beach... Terus we all disuruh turun ke dalam laut untuk snorkeling bila dah sampai tu .. Uik... memula ai terkejut masuk air .. Cuak jugak ! Bila tengok dalam laut , mak aiii... Dalamnyaaaa.. terus kelam kabut cuak beb !.. HAHA ! Sib baik hubby ada kat sebelah sentiasa .. heee ~~ Ai pegang tangan hubby tak lepas ! Pastu pegang pulak pelampung...HEHE !! Lama lama ai dah biasa, ai lepas semua tu .. Ai dah boleh gerak sendiri.. Bestnyaaa !!! Best sangat !!!~


Ai nampak ok penyu tu.. Besar ! Ada 2 ekor..... Sebelum nampak penyu tu, nampak macam macam jenis ikan. Macam macam colour ada ! Siyes lawa sangat ! Indah sangat ciptaan DIA.... Sangat sangat !! Ai tak lepas camera, tangkap gambar ikan sana sini..... Tak rugi ai beli Camera Underwater ni.. Sangat berguna ! Agak agak semua orang dah nampak penyu tu, kita pergi next point pulak yer.... 


 
*comel kan penyu ni ? mula mula ok je dia landing kat dasar.. bila mula sedar, ramai orang kerumun dia, terus dia blah... laju ok ! Kejap je dah hilang... huuu*






Next Enrty : Snorkeling kat Teluk KK









Yang rasa seronok sangat !
signature ms eida

21 comments:

  1. bestnye...
    tp klo aku g laut mmg aku xkn wat la xtvt mcm 2...
    fobia sikit bab2 nyelam ni sbb mse kecik2 dlu aku penah hampir lemas...

    sjk dr kes 2 aku mmg tkt air trutama klo g sungai or laut...
    mnd kt tepi2 je cam bdk2...
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. rara suke snorkeling,but hubby x suke.dye takut.hehehe

    ReplyDelete
  3. bestnye wei..bleh npk penyu..sgt bguna mr.taff ko tu..harus beli..hehe..

    ReplyDelete
  4. salam

    beshnya dapat tengok penyum hidup depan mata ;)

    ReplyDelete
  5. bestnya ieda..bila la chinta nak jejakkan kaki ke sini kan...

    ReplyDelete
  6. woooo!!best!best!
    klau akma jmpa penyu 2,akma skali naik bdn dia suh bawak p melencong,hakhak

    ReplyDelete
  7. cantik btul kan.. tak perlu da pegi negara org. negara kita pun cantik2 belaka

    ReplyDelete
  8. eida pakai underwater camera cap apa...


    yg peliknya kan eida dlm seluas ulau tu canne tourist guide tau penyu tu dok kat ne.tah derang pasang gps apa...masa eka pegi retu pun camtu. bila dia mula menedari ada org. dia pelan2 lari

    ReplyDelete
  9. teruja baca entry cuti2 eida ni tau!

    ReplyDelete
  10. @MaMADeBOt

    Uik? hampir lemas? Patut pun fobia... Aku xde lagi pengalaman tu.. Harap2 dijauhkan... heee~~

    ReplyDelete
  11. @Cikpuan rara

    Ida tak pernah jumpa lagi lelaki tak suka laut laut ni.. heee~

    ReplyDelete
  12. @sissyira

    Wasalam.. Memang pengalaman terindah.. hee~

    ReplyDelete
  13. @chinta...

    The day will come to u, dear.. heee~

    ReplyDelete
  14. @Akma_cikyong

    Alamak! Dasyat nye!! Penyu tu renang laju...Kejap hilang.. hiihhi

    ReplyDelete
  15. @PUANSTOBERI

    Negara orang pun cantik kekda.. Janji dua duanya ciptaanNYA.. =)

    ReplyDelete
  16. @eKa

    Ida pakai cap ayam.. heee~ Brand Olympus Tough 810i.... tau xpe eka.. guide memang pandai cari.. pelik betul!

    ReplyDelete
  17. @Zana Adieyza

    Jom kita pergi zana! Ida tak kisah pergi lagi sekali.. Syok pe! heee~

    ReplyDelete
  18. bestla snorkeling cm ni...
    nk mohon share bleh..?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page