Friday, May 11, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Snorkeling kat Teluk KK . . .






Lepas semua orang dah nampak penyu tu, tour guide bawak we all ke tempat lain pulak.... Kali ni nak snorkeling kat Teluk KK... Sini gila banyak ikan !!! Nak tengok nemo kat sini laaa.......  Fendi bagi we all roti untuk diberi makan ikan ikan tu... Macam pirana ikan ikan tu makan ! HAHA ! Suka sangat ! Best sangat sangat !!!~ Ai tak tahu nak gambarkan macam mana bestnya perasaaan time tu.... Uols datang sini, dan snorkeling la.. Baru tahu, dapat rasa apa yang ai rasa... HEHE ! Tak de apa nak diceritakan, aktiviti penuh dengan snorkeling... Gambar je banyak.. So, uols layan gambar ok ??



 * Comel kan Nemo? Siyes cantik sangat !! Nemo ni sombong.. Taknak naik atas..Orang umpan roti je kot? Ce umpan Nasi goreng Paprik ke..Mesti naik punya ! HAHA !! Sudahnya, guide berenang ke bawah untuk tangkap gambar dia.. hihihi*



 *Feeding fish*



Tapi yang tak syoknya, roti tu cepat habis bila masuk dalam air... Rugi la roti habis, ikan ada lagi.. Nanti kalau roti habis, ikan taknak dah datang kat kita... Macam mana nak amik gambar? HAHA !! Takkan kita nak berenang ke boat balik mintak roti ? Malas ! Macam mana ai buat ? Tunggu hari kedua snorkeling.. heee ~~ Baik punya tips !




*My sis - Lya, mula mula takut, tak pandai.. Lepas beberapa minit, dia lah JUARA ! hihi*







Next Entry : Sharks watching at Shark Point






Yang suka gila time ni ! Ouh ikan ikan ku.......
signature ms eida

9 comments:

  1. cntiknya ciptaan DIA kn?next entri please..hehe..

    ReplyDelete
  2. bes la hai... nenati lah pegi.. :D

    ReplyDelete
  3. eka retu eida. taruk roti dlm botol. abah pulak masukkan roti dlm plastik.pastu picit2... kan si nemo sombong ka...tak friendly. bg paprik baru tau

    ReplyDelete
  4. nemo sombong eh? ngada tau nemo tu..

    seronoknya tengok gambar ni eida... geram!!

    ReplyDelete
  5. @PUANSTOBERI

    Pulau ni tak larik kekda.. Pasti kekda akan jejak kaki kat sini... heee~

    ReplyDelete
  6. @eKa

    Eka, kalau bagi paprik, dia tersedak tak? HAHA !! Ida pun letak dalam botol... Rugi betul tak buat awal2.. huuuu~~

    ReplyDelete
  7. @Zana Adieyza

    Nemo tu tak mesra pelawat la.. hihiihi~~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page