Monday, May 14, 2012

Family Trip :: Pulau Perhentian | Shark watching






Sambung cerita Pulau Perhentian lagi.. Ada yang dah bohsan ? Close je ok ? Ai tak paksa baca.. hehe~~ Masih hari pertama...... After snorkeling kat Teluk KK, Fendi bawak pulak ke Shark Point ! Katanya nak tengok shark... baby shark.. Ai macam erk ?? Shark tu jerung kan ? hihi ~ Dia tak makan kita ke?? HAHA !! Shark ni jinak ke ?? Cuak dah akuuuu.... !!~


So, disebabkan takut, ai memang tak nampak shark itu.. HAHA ! Ai renang sebelah hubby.. mereka semua dah ke depan daaa....... Tak pe lah tak nampak pun, kalau nampak pun, sure ai cuak ! HAHA ! So, ai and hubby beromantika dalam laut berdua.... Miaaahhhahaaaa . . . So, tak de la gambar shark untuk dikongsikan bersama uols sebabnya ai tak nampak shark tu pun.... My sis nampak EMAK SHARK! Besar katanyaaa..... Tapi, camera kat ai... HAHA !! Sudahnya, penuh gambar lain dalam laut jela.. hihihi ~ Gasak !

*Style kan tangkap gambar dalam air? huuu~ 
Gambar last*macam macam gaya kaki ada* HAHA !




Yang sedihnya, kaki my sis boleh lak krem bila dah naik boat tu.. Mungkin lama sangat kayuh kot? Kaki pun krem.. hee~ Nasib baik ada pakcik boat yang pandai mengurut kan..kan.. hee~

*Lepas di urut dengan kasih sayang* HAHA!!* baik dah kaki along*



Tapi gambar gambar we all tak leh lawan gambar guide seorang ni.. Lupa dah nama dia..
Style ouh dia ni ! Kejap ke sana, kejap ke sini.... 
Hebat !!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



 *gambar terbalik dalam air.. Hebat kau!!*








Next entry : Air Berani Freshwater Pool








Yang rasa menyesal tak nampak Emak shark tu ! Pulak ?? hihihi
signature ms eida

16 comments:

  1. adoiii.. yana seriau betul kalau cramp kaki ni..

    syiokk jugak snorkerling ek..

    ReplyDelete
  2. kalau zana pun takut.. hihihihi.. zana x reti berenang, boleh ke snorkeling? hahahaha...

    cantik la gambar2 hasil tangkapan dari kamera eida.. cun!!

    ReplyDelete
  3. bestnya ..eida..akak kampung tok akak area situ pernah pi sekali je...tu pun masa kecik...hahahahaha

    ReplyDelete
  4. salam..

    wah...besh gila..bila nak pergi ni...

    ReplyDelete
  5. slm syg gedik..
    ghindunye kat ida..ida sihat..
    dah lama akk x singgah sini.. ;)
    bestny ida dpt selam2 nih..
    enjoy yaaa..

    ReplyDelete
  6. tak boleh berenang pun boleh snorkel ni. tp akak mmg rasa rugi btul tu hari. ah. lps ni mmg kena blaja berenang sket2 gak kalo ada xtvt air.. rugii....

    ReplyDelete
  7. huh hebak gile guide tu...eka takkan dpt bt aksi tu sampai bila2..tak andai berenang, asik la terapung ats air

    ReplyDelete
  8. @PUANSTOBERI

    kekda snorkel tayah pandai berenang pun.eka ni ha bergantung pada life jacket je

    ReplyDelete
  9. @~LeeyanaRadhi~

    Kejap je kaki along ida tu kramp.. pastu ligat balik bersnorkeling.. hihihi... Memang best! Yana cuba nanti yer.. =)

    ReplyDelete
  10. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    Bestnya akak... bila bila akak boleh pergi kan..Ida ni jauh, sekali sekala je.... =(

    ReplyDelete
  11. @Zana Adieyza

    Tak pe, life jacket ada.. Nanti terapung je atas permukaan air tu.. Dont worry....

    Aah, ida pun tak sangka Mr. Taff sangat hebat!! heee~

    ReplyDelete
  12. @sissyira

    Wasalam.. bila bila, syira ajak lah hubby pergi... best!

    ReplyDelete
  13. @intan_blur

    Wasalam kak.. Lamanya menyepi kak!!~ Sihat sentiasa kak.. Makin sihat pun ada ni.. hahahhaha~~

    ReplyDelete
  14. @PUANSTOBERI

    Aah kekda, tak reti renang pun boleh snorkeling... kuak kuak tangan, kayuh kayuh kaki dah boleh jalan... heeee~~


    Takpe kekda, jom repeat Krabi! heee~~ Nak blajar renang, ajak ida!!!

    ReplyDelete
  15. @eKa

    Guide tu memang hebat! Makanan dia kan... heee~ Sama lah kita eka.. =p

    ReplyDelete
  16. @eKa

    Betul cakap eka ni kekda...Kalau ida buka life jaket tu mahu lemas! ahhahahahhaa

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page